Jump to content

Kuca na vodi


sh

Recommended Posts

verujem da bi svaki ovakav dom trebao da ima i makar mini kupatilo/wc? nekako, odokativno metodom, ne mogu to da tvrdim i za ovo, jer jedino mesto koje se ne vidi nije rezervisano za sanitarni čvor već za ulazna vrata?

Drugo, objekat je previsok a krov iznad terase preuzak, tako da gubi svaku zaštitničku funkciju od atmosferskih padavina.

Promeni teksturu koju si nalepio na pod terase jer ne leži dobro (ako se želi realnost) sa ogradom. Šta je uopšte to? Neki bambus?

Isto važi i za teksturu krova/poda. Ne može da bude ista kao zidova, deluje nekako pogrešno.

Stubovi u vodi - tako novi, kao i kuća gore, ali ipak pri dnu, kraj vode, kao da su u vodi decenijama.

Zeleniš po strance mi je više kao kičerica, jer nema praktičnu vrednost, već kao da si na kuću hteo da staviš neki veliki Nike znak. Zar nije bolje da onda ima onaj green-roof za prirodno očuvanje toplote/hladnoće, čisto da bude po današnjim green standardima?

Elem, nekako mi je kuća previše hladna, iako se želi postići neka toplina sa svetlošću iznutra. Šteta, jer da je iole toplija, bila bi extra kontrast sumornom okruženju koje si postavio okolo - na drvetu samo fali scena iz Eskalibura i vrane koje mrtvim vitezovima kopaju oči.

Ta traka po zidu, prvo sam se nadao da će da se završi sa lažnim kaminom, ali onda videh da je TV set u pitanju. Šteta. Ode još topline.

Nije trolovanje, samo dajem svoje mišljenje, u cilju da autoru pomognem (možda, pošto su ukusi različiti) da ovo dotera.

Link to comment
Share on other sites

@Brue

Odokatvna metoda ti ne valja, ili smisao za perspektivu. Da iskljucimo cinjenicu da se pored ulaznih vrata nalazi mokri cvor 100%, defitivno ima mesta gde se "sakrio" mokri cvor na renderu.

Objekat je niti previsok, niti je krov preuzak.Dupla spratna visina iznad dnevnog boravka je nesto sto nikako ne moze biti lose. Nadstresnica iznad terase moze da zastiti tu terasu totalno pod uslovom da ima 3,4 metra vishe realno, a i tada mozda samo do upadnog ugla od 60stepeni. Drugim recima... te nadstresnice na terasama nikad te nece totalno zastitii od bilo koje kishe, snega osim ako ne pregradis terasu totalno... tako da je ovo skroz prihvatljivo resenje. Posebno ako se uzme u obzir da je ovo na primer na obali reke, gde chesto duva vetar i tu ne pomaze velika nadstresnica cak.

@Sh

odlican je kvalitet prvog rendera... Razmisli malo o tom drvecu samo i o osvetljenju iznutra, mislim da je preslabo i previse difuzno (obicno je vestacko svetlo jache, vidi se na drugom renderu kako se zamucuje senka od nogara stolice na primer, na toj velicini ti treba jache svetlo defitivno, i toplije malo), sve ostalo je kul. Sto se tice tekstura i modela... jedina zamerka meni licno su teksture na spojvima... na primer na terasi ... prelaz poda iz sobe na terasu, i isto na terasi... cosak od zida... to sve u realnosti drugacije izgleda.

PS: Par hintova ako si ti dizajnirao kucu a nisi modelovao po narudzbini nek gotov projekat.

- Put do pristanista, verovatno nekim stepenistem uzbrdo

- Reorganizuj dnevnu sobu tako da ti umesto televizora bude kamin.

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Da, verovatno nisam skontao da na levoj strani (ako se gleda od vode) u prostoriji postoji sanitarni čvor od pola m2, sa ulaznim vratima širine tipa jedva pola metra? :)

Kolika je spratna visina ovde? oko 4 m? Širina terase 1,25-1,5?

Bilo bi zanimljivo videti plan ovog objekta sa merama, a i iz još nekog drugog ugla.

Link to comment
Share on other sites

Ako pogledas po ogradi terasa... koja je oko 1m ili nesto malo vise.... spratna visina izadje na oko 4.5-5m. Znaci chista spratna visina (od poda do plafona) nesto manja tu... nedovoljno za 2 sprata unutra... mozda ok za neku galeriju.

. Po slicnom pricipu.. terasa tako... oko 1.5m. Ali to nema i neke veze u principu... zato sto je realan upadni ugao kishe/snega 180 stepeni.. ili 0 stepeni, kako hoces, tako da se te nadstresnice uglavnom prave za neku zastitu od sunca pre nego kishe.

mislim da te oko vara za taj ulaz, ima tu vishe kvadrata

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Ma ne kiše u monsunskom periodu ili nekakvi sneg :)

Kuća je pored vode, a terasa otvorena skoro sa svih strana. Imaš kombinaciju verovatno česte kišice i/ili makar vetra, a zaštita od toga je na minimalcu (sa strane je izfazonirano na uštrb zaštite terase). Pa čak i od sunca - samo ako je okrenuta kuća ka severu ili istoku, u potpunosti, onda i đene-đene, a inače sunčanica u najavi, osim oko podne. :)

Što se tiče dimenzija - pogledaj one fazonirane grede na plafonu ili onaj unutrašnji zid, tako da ako se odmah ona ploča na tom zidu završava, opet ostane u vrh glave 2 m do kraja zida. Ako tu mogu da se smeste ulazna vrata i sanitarni čvor, onda jbga. Plus - kuća jeste pored vode, ali da nema makar neku vrstu tuša... Možda je tipa čučavac sa iznad česmom, a više iznad - tušem i prođeš kroz njega kad ulaziš u objekat? Hodnik, WC i kupatilo u jednom :P

Link to comment
Share on other sites

Pozz drugari,

evo jos par rendera, nadam se da ce biti jasnije :) prvo ovaj prvi sa malo photoshopa

1_ps.jpg

Nisam stigao da uradim 3d za galeriju, rad je za fax i sve je komplet je uradjeno za 2-3 dana tako da jbg znam da ima gresaka, ali zbog posla za fax ni nemam vremena da radim..

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Evo neke osnove, da ne vadim iz cada konacno(lenj sam trenutno, okacicu kasnije u toku dana), kuca(vikendica) je 8 x 10m, visina 5m, na galeriji je spavanje i kenjara

osn.jpg

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče dimenzija - pogledaj one fazonirane grede na plafonu ili onaj unutrašnji zid, tako da ako se odmah ona ploča na tom zidu završava, opet ostane u vrh glave 2 m do kraja zida. Ako tu mogu da se smeste ulazna vrata i sanitarni čvor, onda jbga. Plus - kuća jeste pored vode, ali da nema makar neku vrstu tuša... Možda je tipa čučavac sa iznad česmom, a više iznad - tušem i prođeš kroz njega kad ulaziš u objekat? Hodnik, WC i kupatilo u jednom :P

Rekoh ja da tebe vara oko :) Te "fazonirane grede" na krovu nisu grede posto konstrukcija u tom pravcu ima manje smisla nego u poprecnom pravcu, s manjim rasponom. Dakle, to su krovni prozori koji se nalaze iznad dnevnog boravka, i oni ne idu do zadnjeg zida (onog koji se najmanje vidi). Al evo, okacio e covek osnovu gde se lepo vidi shta je shta.

@Sh

Bolji je mnogo ovaj sad render prvi s jachim kontrastom i svetlom.

- posto je rad za faks... evo ti par predloga/sugestija.

1) Dnevni boravak... jedan tepih bi oplemenio malo vise taj prostor.

2) 11 stepenika za visinu od da kazemo 2.5m nije bas najzgodnija situacija, iako se generalno moze uraditi. Ja ti savetujem da produzis stepeniste skroz do ograde galerije, doices zgodnije stepeniste a neces izgubiti nekog prostora, posto ce i dale moci da se ispod steenista udje.

i 2 stvari oko kojih mozes da rasmislis...

3) Ulazni plakar.. komotno taj ulaz moze da se preprojektuje tako da se plakar stavi ispod stepenista a da se kuhinja poveca na primer, ili da stavis jos jedan plakar uspod stepenista ili cak stavis vrata da napravis neku malu ostavu.

4) Na galeriji, ja bih na tvom mestu uradio jednu od sledece 2 stvari

a) Vrata od mokrog cvora stavio na desnu stranu gde su stepenice.. a ta tamo gde su sada vrata stavio garderobu.

b) Suzio mokri cvor i onda probao da stavim arderobu bocno.

Inace, sve pohvale za rendere itd.. vidi se kvalitet (jedina mala zamerka... imas na drugom renderu specular refleksiju na fotelji).

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Ne kontam uopšte kako se onda dobio onakav prvi render, sobzirom da na onom zidu ne postoji skoro nijedna senka koja makar ukazuje na to da postoji i galerija i kuhinja ispod, sve sa postavljenim stolom itd. Kad se pogleda onaj render iz kuhinje, faktički ceo plafon donjeg dela je u senci, a te senke nema nigde na prvom renderu (pa čak i da je sve osvetljeno - opet bi trebalo da postoji nešto).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...