brue Posted June 24, 2011 Author Report Share Posted June 24, 2011 E taman Doolio, pošto imaš dara za crtanje i voliš tu aktivnost, a imaš izgleda preterano slobodnog vremena, napravi nešto slično, ne isto, uzimajući u obzir karakteristike svake učesnice u WW1. I DARE YOU! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 i meni je to isto palo na pamet, go dule:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 imam trenutno, a ovakva kind of ilustracije nikako nije zajebancija, pa i da je des puta grdja od ove. znas kako, nek bude ongoing, pa kad uradim, uradim. a ti bi mogao da mi pmujes karakteristike zemalja posto nisam versed u novijoj istoriji. znaci ne metaforicki, to cu ja, nego atmosfericno/taksativno. a meni je plagijatorski raditi nesto tako, pa taman da je sve potpuno drugacije, previse je specifican trip sa sve mapom i karakterizacijom zemalja, ne vidim da je izvodljivo nesto slicno, a da ne bude 'lol skot vesterfild'. mogu ja da crtkam za sajt, al nesto mi ovo ne deluje kao pametna ideja, ni za mene ni za vas i mislim da ste euforicni pre nego sto razmisljate. razmislite dobro. u svakom slucaju, ako odustanemo od ovog, ako se setite neceg drugog, moze. moze i ovo, ali sam reluctant. brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 25, 2011 Author Report Share Posted June 25, 2011 Znaš koja je tema, znaš šta treba, uradi nešto kad budeš mogao, koliko budeš mogao, iz srca. Ne mora plagijat ove slike normalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 8, 2011 Author Report Share Posted July 8, 2011 Slika iz valjda 1912. :) Dule, ovo je za tebe, provali Japance u pozadini! :) Ako budem imao živaca i/ili vremena, pokušaću da uradim jednu A0 sliku, faktički kopiju ove. Kad završim postujem verziju manje rezolucije ovde, pa kome se svidi poslaću mu onu od 1 Gb. Hoću ovo da mi odštampaju na svili ili tako nečemu. btw, uskoro više novosti.. baš uskoro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 au, najezio sam se kad sam video sliku, beli orao i rising sun:)...ovo na majice! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Ovo na Ledja, yakuza style tatu :) "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 ahaha, moze i tako:) brue, ne rece gde si iskopao sliku Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 10, 2011 Author Report Share Posted July 10, 2011 stormfront bez zezanja, imaju neki topic koji je google izbacio, gde sam našao dosta slika. Ovo je neka, kako izgleda, slika na platnu, ali ne znam gde je okačena. Možda u Vojnom muzeju u BGu? Bio sam davno tamo, ne mogu da se setim ove. Btw, mali dodatak (Dule, tebe će zanimati drugi deo). Imao sam sreće da upoznam super lika iz Francuske, zaljubljenika u oružje, istoriju i Srbiju. Pored toga što sam dobio već gomilu linkova, a u narednom periodu i kontakata (neverovatno ali Franci imaju dosta slika iz Srbije čak i u vreme Balkanskih ratova, a pogotovo tekstova jer su nam tad njihovi novinari i pisci bili više nego naklonjeni), nabavljam od njega i.... FCKN ORIGINAL KATANU IZ WW2!!!! me happy, happy, happy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 omfg, kolko para! btw, kao pravi postovalac japanske kulture treba da vratis tu katanu gde i pripada, a ne da se sepuris ratnim plenom kao truli ameri! Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 10, 2011 Author Report Share Posted July 10, 2011 to sam i mislio da uradim on ih kupio u Americi od sličnih njemu za 500 dolara kom pre 20tak godina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Erm je l' sam ja jedini koji u pozadini vidi makedonsku zastavu? https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (neverovatno ali Franci imaju dosta slika iz Srbije čak i u vreme Balkanskih ratova, a pogotovo tekstova jer su nam tad njihovi novinari i pisci bili više nego naklonjeni) Олга Пјановић је савршено приказала њихову љубав према правој историји Срба! : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Erm je l' sam ja jedini koji u pozadini vidi makedonsku zastavu? i meni je to palo na pamet, al vise volim da zamisljam da su pruge bele, a ne zute :D btw, kako je nastala makedonska zastava, i odakle slicnost sa starom japanskom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 11, 2011 Author Report Share Posted July 11, 2011 Da, sve nešto mislim da je slikar 1912.god. one slike sa dvoglavim orlom koji kida tursku zastavu, bio ustvari pod opijatima i tripovao makedonsku zastavu iz 1995. Plus, makedonska je sa 8 krakova po celom obimu ukupno, dok se na ovoj, koja se ne vidi komplet, jasno vidi 8 krakova plus oni koji se ne vide. edit: Dule, iskoristili su, nakon proglašavanja nazavisnosti, staru Star of Vergina, a onda su Grci iskukali toliko da su morali da je promene u ovu bledu kopiju japanske :) Makedonska zastava i nije mogla postojati. Izmislio ih je Tito u onom monstrumu od države, kao i muslimane/bošnjake i crnogorce. Sve samo da se smanji broj Srba. Da je bilo više sreće no pameti, danas bio Bivša jugoslovenska republika Makedonija bila u prirodnom sastavu Srbije i zvala bi se Stara Srbija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 13, 2011 Author Report Share Posted July 13, 2011 Ok, mali update. Sajt je u izradi i biće gotov, makar kostur i spreman za filovanje, maksimum do kraja jula (a i to je preterivanje, biće ranije). Registrovaćemo čak 4 domena + 1 rezervni za sajt. Za početak, dok se pripremi finalna verzija izgleda sajta (ne i sadržaja), postojaće jedan .rs domen. Kasnije 3 .rs-a i 2 .com-a. Web hosting je obezbeđen i ovom prilikom bih se zahvalio Lakiju, Boletu i ostaloj ekipi RuR administracije. Ono što trenutno treba, a što je naredni korak je: Projekt menadžer sa sledećim aktivnostima i/ili dužnostima: 1. koordinira rad jedne ekipe ljudi, prema geografskom položaju. U principu koordinatori koji će biti podeljeni na Beograd i ostale regione u Srbiji 2. u početnoj fazi pokušava da kontaktira moguće zainteresovane ljude za ovaj Projekat 3. stupa u kontakt sa odgovarajućim institucijama u svom gradu i okrugu/regionu, kao i udruženjima građana poput Udruženja potomaka WW1 (i sličnih organizacija) 4. učestvuje u izradi glavnog koncepta sajta zajedno sa ostalim Projekt menadžerima i naravno sa mnom ;) 5. u slučaju da ima dovoljno vremena i sam pribavlja podatke "sa terena" (ovo je opciono, zavisno od raspoloživog vremena) Traže se samo ozbiljni ljudi jer je ozbiljna tema i oni koji znaju da komuniciraju na pravi način sa ljudima. Iskustvo na ovakvim zadacima je više nego poželjno. ps. ovo nije poziv za pravi posao, i dalje sve ostaje na entuzijazmu. Ne tražim ništa od ikoga što ni sam ne bih uradio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 mene sramota da postgujem ovde posto od mrtvog posla ne mogu da stignem da doprinesem ista...gledacu sledece nedelje da svratim do gradskog arhiva makar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 хијао Бру како бих ово радио а немам времена ни за шта... :( MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 15, 2011 Author Report Share Posted July 15, 2011 Vidi da li možda imaju u elektronskom obliku nešto? Videh da su u Bgu dali nekoj firmi da skenira dokumenta istorijskog arhiva. Moram povući političke veze da se dokopam tog materijala. Drale, na duži rok, tipa 2-3 meseca, da li bi mogao da napraviš makar tekst o ekonomskim prilikama u interesnim državama? Makar u Srbiji? Kontam da bi moglo fino da se spoji tvoja ljubav prema istoriji i Srbiji sa tvojim poslom. Ili makar da nađeš relevantne tekstove/knjige na tu temu. Ne znam da li se tako nešto uči na ekonomskom faksu ili... ne znam, samo pitam, pretpostavljam, nadam se... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Brue, pročitao sam inbox, pročitao sam i ovaj post po pitanju akcije, samo ti nisam ništa odgovorio :D Ja ću obići sve što može da se obidje po Jagodini i Ćupriji, a videću možda skoknem i do Paraćina. У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Pa hoćeš da odradiš taj menadžerski posao za tvoj kraj? Ako nađemo jš koga tamo, ili ako ti nađeš, čisto da koordiniraš ljude i podatke odatle? Vidim ja da me ti kuliraš... :D Isto važi i za ostale, koji su se javili ovde pre par meseci, a sad kuliraju ruru poruke!! [:(!] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 ja bih mogao da odradim nesto o srpskom sanitetu, to mi je kao u struci jelte...mada nemam preedstavu u kom obliku bi to bilo, kapram da su najkorisniji autenticni tekstovi i slike, svako moze da izgugla i preprica nesto sa neta Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Što se toga tiče, tj vojnog saniteta - tu smo ladno pokriveni izgleda. Naime, Boletov ćale je već obradio tu oblast i ima materijala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 odlicno, ako nadjem nesto zanimljivo javicu...a i ovako ako treba neka pomoc vezano za sanitet recite Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Pa hoćeš da odradiš taj menadžerski posao za tvoj kraj? Ako nađemo jš koga tamo, ili ako ti nađeš, čisto da koordiniraš ljude i podatke odatle? Pazi ja mogu da odradim stavke 3 i 4, dakle da obidjem institucije, udruženja i slično, te prikupim i organizujem materijal. Stavka 5 nisam tačno siguran šta podrazumeva pod ''terenom'' osim ako ne misliš na istorijsk lokacije iz ovog perioda, kojih u Jagodini i nema nešto :) Što se stavki 1 i 2 tiče, videću da li je za moji posao ovde potrebna ''ekipa'' da bi uopšte imao kome da budem menadzer :) Ako bude trebalo, videću sa mojim kolegama Jagodincima-istoričarima da li su zainteresovani. У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts