Jump to content

Civilization 4 problem

Codeic

Recommended Posts

Znaci, imam instaliranu Civilizaciju 4 i nakon nekih desetak minuta igranja desi se da se laptop potpuno iskljuci, bez ikakve naznake pre toga ili upozorenja. Kopao sam po forumima na netu, mnogi imaju taj problem, ali svi naglasavaju da je resenje u hardveru. Ali opet, desava mi se da igram druge igre, poput Diabla 2, nekoliko sati i nema takvih problema.

Obojeni program je brutalan bend!

Obori sve što može od settings za grafiku na minimum i vidi šta se događa. Takođe, odigraj partiju sa što manje AI protivnika, najidealnije protiv jednog, na što manjoj mapi.

Ako se i dalje isto događa, e onda instaliraj Civ3, skini neki ultra popularan mod za njega (a ima ih veoma kvalitetnih) i pikaj to. I skupljaj za drugi kompjuter, jer taj što imaš Civ4 smatra za smeće.

Ako je tako sve u redu, i možeš normalno da igraš, polako povećavaj gfx/veličinu mape/broj AIa. Naći ćeš jednom maks koji tvoj komp može da podrži ali bez problema.

Ono što me ubedjuje da nije do pregrevanja, jeste da je ponekad bukvalno goreo i ništa se nije dešavalo, kod zahtevnijih igara. U pitanju je Lenovo, mislim da je oznaka g550, a izašao je nešto malo pre civilizacije 5, što znači da bi trebalo da tera četvorku bez problema. Što i radi, probao sam to sa smanjivanjem grafike i sličnog, isti djavo. civilizacija 4 radi odlično! na ovom modelu, kad je sve high. hvala na sugestijama, u svakom slučaju.

Obojeni program je brutalan bend!