Jump to content

"Zamrzavanje" SBB-a?


Lucky

Recommended Posts

Nemam iskustva skoro nikakvog sa SBB-om po ovom pitanju, pa možda neko od vas zna.

Postoji SBB priključak, isključivo je televizija, nema nikakav internet ni digitalnu (samim tim ni nikakve uređaje na reversu itd). Nema nikakvu ugovornu obavezu i opterećenje tog tipa. Interesuje me da li se takav SBB može nekako "zamrznuti" ako se ne koristi, i kakvi su uslovi za to. Ili, ako to ne može, da li se može "isključiti" pa da se prilikom ponovnog priključenja ništa ne plaća, ili pak mora da se plati neka ponovo "taksa za vraćanje na mrežu"?

Bukvalno me interesuje jer se SBB ne koristi, a ne bih da "rušim mostove" nekim raskidanjem ugovora i izbacivanjem SBB kablova iz kuće jer će možda nekada biti potreba da se taj SBB zapravo koristi.

Hvala!

Link to comment
Share on other sites

ne mozhesh da zamrznesh, mozhesh da raskinesh ugovor i da te iskljuche sa mrezhe a posle kad ti bude trebalo opet da ti uvedu. to samo po sebi nije nikakav problem, ako imash kablove i sbb u zgradi urade ti za dan, pa ne bih to nazvao "rushenjem mostova". ne znam kolika je cena prikljuchivanja sada, najbolje okreni njihjovu podrshku pa pitaj, a onda srachunaj shta ti se vishe isplati.

shto se tiche prepaid neta u teoriji bi trebali posle tri meseca (ako se dobro secam perioda) da ti trazhe, al recimo na mojoj gajbi nije uplacivan net sigurno godinu ipo dana pa nisu trazhili modem nazad, samo sam uplatio nov paket i net je proradio, shto ce reci da je praksa malo drugachija. dodushe sve vreme je uredno placana pretplata za kablovsku.

Edited by rev
Link to comment
Share on other sites

Ja znam za net da može da se zamrzne, odnosno kako to oni zovu "parkira" na 3 meseca max čini mi se, ja kad sam radio tada se plaćao taj parking nešto tipa 70 din mesečno...

Što se tiče televizije, nisam siguran da li je tako nešto uopšte moguće, kao što neko reče najbolje je da ih pozoveš pa vidiš.

e da, sad se setih, olakšavajuća okolnost oko priključka može biti ako recimo cela zgrada ima SBB (što je verovatno i ovde slučaj), onda mislim da ti ne bi bio veliki problem ni da raskineš ugovor, jer znam su u nekim slučajevima i besplatno prikljućivali.

Link to comment
Share on other sites

U principu bi trebalo da mozes da "zamrznes" i KTV i net na neograniceno, ali u praksi su stvari mnogo drugacije i razlikuju se od operatera do peratera. Mada ima tu i onoga i kvake na koga naletis na podrsci ili salteru. Generalno, oni (SBB) sami sa sobom ne mogu da se dogovore, a kamoli sa korsnicima. najbolje bi bilo da odes tamo, ali da se prethodno pomolis da naletis na nekog ko zna posao i hoce da ga odradi kako treba.

Code Realms

Evo je, bice nevolje...

Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe.

One... Two... Freddy's coming for you...

Three... Four... Better lock the door...

Five... Six... Grab a crucifix...

Seven... Eight... Gonna stay up late...

Nine... Ten... Never sleep again!!!

Link to comment
Share on other sites

Pa taj fazon :) To je potpuno tačno, verujem da ni sami ne znaju da li nešto rade ili ne, kada ispada iz okvira standardne ponude.

Znači, treba pronaći najbolji odnos dovoljno mlade osobe da zna tehničke stvari a opet dovoljno matore da nije na obuci :)

Link to comment
Share on other sites

sad kad je veca napisala ovo, setio sam se svog iskustva sa sbb-om.

stan u koji sam uveo sbb se vodi na ćaleta, i nije bilo šanse da upišem taj sbb na sebe. da bih ga uopšte aktivirao, tražili su da im nosim potpisano pismeno odobrenje od ćaleta (koje sam ja odštampao i potpisao), kopiju njegove lične karte i vlasničke papire za stan. onda, kad sam hteo da aktiviram net, tražili su opet pismeno odobrenje (iako sam na onom prvom napisao "televizija i internet", neće sigurno da traže u svojoj arhivi papire koje su već jednom dobili).

onda sam išao da potpišem ugovor na dve godine i dobijem veću brzinu. prvi put sam naleteo na tipičnu šalterušu i ona mi je izrecitovala deset nekih sranja (ko šengen vizu da sam vadio). drugi put sam naleteo na nekog lika koji je, što kaže laki, dovoljno mlad da ne forwarduje smešne mačke, a dovoljno mator da nije na obuci. on me je pitao da li je isto prezime, i pošto jeste, fotokopirao je moju ličnu kartu i završili smo za dva minuta.

Link to comment
Share on other sites

i ljudi koji sede tamo ispred tih vrata su uvek neki papani

ja prvi put kad sam otisao do tih specijalnih vrata i to samo da pokupim cd sa drajverima za modem

njih 5+ se sedelo tu okolo i ja prilazim da pokucam na vrata

prvo njih nekoliko sto su isto cekali pocinju da besne da postoji red neki a onda i krave koje su radile unutra pocinju isto da se deru da "imajut stranku", kao da rade posao od zivotne vrednosti

posle cega sam samo usao unutra cim je izasao prvi covek i rekao da mi samo treba cd

koji mi je bukvalno bacila u ruke gospodja koja tu radi :D

i naravno na izlasku iz sobe sam dobio hate pogled od nekog debelog cobana

koji je verovatno presao pola srbije pa kako je sad moguce da ga zajebavaju u glavnom gradu u redu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...