Jump to content

P90X


dNte

Recommended Posts

  • Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cek bre kako svaki drugi dan? Meni onaj plan po kom sam radio i raspao se isao svaki dan neki trening nedeljom bleja i tako 4 nedelje pa nedalja stretch.

Pa jeste meni ispadne 2 sata...dok odradim trening i abs + tusiranje i da jedem odma nakon toga ode 2 sata..Jebiga...Na poslu provodim svaki dan 9-10 sati + 3 sata dnevno prevoz jebeni posto nisam iz grada tako da mi ovo bas predstavlja problem.

Daleko od toga da program nevalja, samo kazem da sam bio zivota bez skoro 3 meseca..isplatilo se skinuo sam 18 kila uz trening i drasticnu promenu ishrane al brate neponovilo se :)

Edited by jabre

T_T

Link to comment
Share on other sites

Pa kali, mora tako da se gleda, kad je to vreme koje ide na aktivnost neku. Ako neko se tripuje sam sa sobom da "trenira 2h dnevno" kao mnogo dugo trenira, a od toga radi sat vremena a drugi sat se oblači, kupa i slično, to je bezveze, ali u "alokaciji vremena u toku dana" za nešto što je trening, ne možeš da kažeš da ti oduzima sat vremena kada je to dva sata, sa svim pripremama i stvarima nakon.

To je slično kao kada neko, PRIMERA RADI, kaže da mu od kuće do centra grada treba 7 minuta kolima (slučajno sam odabrao cifru), a to je ustvari od trenutka kad je okrenuo ključ u bravi automobila do nekog tamo prvog semafora u centru kojeg on smatra centrom. A ustvari je to 30 minuta, jer otpadne 5 na izlazak iz kuće i dolazak do kola i još jedno 10 dok nađeš parking (znači 300 godina).

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Mozda ste vec pisali o tome, ali me malo mrzi da listam, pa da priupitam, da li koristite onaj "recovery drink" njegov? Zanima me koliko je to zaista vazno? I da li postoji neka pristupacnija alternativa? Negde sam procitao da bi to moglo da bude low fat cokoladno mleko, ali toga nema kod nas.

2ch4bup.jpg

Link to comment
Share on other sites

koliko sam skontao, recovery drink ima neke vitamine, minerale, kreatin i dekstrozu. ne vidim kako bi to zamenio čokoladnim mlekom :)

ovako to otprilike ide, poređano od najvažnijeg do najmanje važnog:

1. sredi isranu

2. vežbaj

3. eventualno uzimaj neke suplemente

ako imaš 1 i 2, bićeš bog otac car bez ijednog suplementa :)

Link to comment
Share on other sites

imaš plan i program ishrane u sklopu p90x dokumentacije koju bi svakako trebalo da pročitaš. dosta toga je neprimenljivo u našim uslovima, al svakako ne možeš imati savršenu ishranu. prelistaj i ovaj topik, dosta je tu dobrih saveta bilo.

Link to comment
Share on other sites

Vec jesam, sve sam pregledao.Skinuo sam kompletan program p90x, medjutim tamo nema nikakvog plana ishrane.Link ka njemu je mrtav.

Medjutim ni ne mora p90x.

Prestao sam da pusim evo vec godinu i jace, i naravno tih 12 meseci me je popelo na 105 jakih kg.To nije toliki problem jer "me izvlaci mojih 194" ali stomak + spojleri su tu.Ja sam to zamislio ovako: pridrzavam se nekog rasporeda (idealno tablica sta/koliko/kako) + 1h dnevno vezbanja + trcim svako jutro po sada betoniranoj stazi u lokalnom parku *thx to lokalni DS ogranak [xx(].Prvenstveni cilj je skidanje stomaka.

E sad vi kazete: "Pa ok, ali ako to zelis onda ...

Link to comment
Share on other sites

shoulders and arms je jedan od najlakših treninga :D

demiane, overi pm, poslao sam ti neke pdf-ove

tu imaš diet guide za p90x2, drugi deo programa, ali suština je ista. svakako nećeš moći do tančina da primeniš zato što ovde nema pola tih sastojaka i zato što ne možeš da posvetiš 5h dnevno spremanju hrane :)

gledaj da pohvataš principe pa da onda to primeniš na svoj način.

i naravno, obavezno da napomenem da je ovo jedan od dva pristupa fitness ishrani. dosta toga o onom drugom možeš naći ovde (pogledaj pod "most popular").

rur bilderi se u poslednje vreme dosta primaju na leangains, al ne znam da l je to zbog toga što super radi ili zbog toga što ga je deset puta lakše sprovoditi od ovog p90x "pet obroka dnevno" fazona. :D

i da, kad sam ti rekao da prelistaš "ovaj topik" mislio sam na teretana topik, nego sam se izretardirao :)

Link to comment
Share on other sites

Vidim da ima dosta vežbi al ja htedoh da vas pitam šta mi je najbolje za početak, da malo otopim salo koje se nagomilalo na stomaku od sedenja za kompom.

Kondicija mi je -100000000 takođe.

Kapiram da plyometrics i abripperx dolaze u obzir pod obavezno. I da, znam da je ishrana ključ svega pa sam i skinuo Nutrition Plan isto.

Hvala!

/edit: Ako nije frka i ono kolko ponavljanja/serija itd!

Edited by lawl_

:v

Link to comment
Share on other sites

samo kreni da vežbaš, kaže toni svaki put koliko je ponavljanja i serija (al uglavnom nemaš više serija)

plyo ostavi za kasnije, ubiće ti kolena ako si sad debeo, radi cardio umesto njega.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam na primer smrsao od kad sam prestao da pusim i to uz pomoc samo jedne fore. Ne jedem posle 20h. U sustini ako podestis ishranu tako da ti dorucak bude najjaci obrok em ces biti zdraviji em ces smrsati. Dosta ljudi vezba i radi sve kako treba ali im je zato glavni obrok vecera i to ume da pravi velike probleme. Ne moze se promeniti za par dana, treba organizmu da se privikne par nedelja ali je promena vise nego primetna.

Jesu dosadni saveti ali to i dosta vode ne moze da odmogne. Plus jos ako krenes neki zesci kardio tipa trcanja pfffff ima da te nema za par meseci:)

Gde u bgu da nabavim valjanu traku koju primenjuje onaj baja u 90x? Posto?

salt wat fish fresh wat fish?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Moze mala pomoc od p90iksovaca :D

Devojka hoce da trenira. Nece u teretanu sama, a zbog poslova ne mozemo zajedno u isto vreme. A aerobike sam zabranio jer je mlacenje prazen slame LOL. Tako da trazim alternativu, sto me je dovelo do p90x.

Dakle, jel su to snimci koje mogu da skinem sa torenta i samo joj narezem i gledajuci ce joj sve biti jasno ili imate da date neki heads up? Mislim na stvari tipa, oni u klipu ti objasne sa kojim programom kreces, kojim intezitetom, low, medium, intermediate i expert programi vezbanja itd... Dakle, jel te vode kroz ceo program sa nekim "naratorom" ili imas podeljeno, recimo lupam sada, 6 treninga, pustis jedan i pocnes da radis?

Plan ishrane ima napravljen, tako da ne bih koristio taj p90x plan, posto je plan koji ima napravljen vrlo specificno za nju, osim ako neko ko se razume ne potvrdi superiornost tog komba p90x ishrane i p90x treninga u paketu. Mislim, pitanje je prilicno LMAO, s obzirom da je dobra ishrana dobra ishrana, al ajd.

Edited by LongIey
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...