Jump to content

The Elder Scrolls V: Skyrim

voodoo_

Recommended Posts

Сторм:

-како бре добар концепт крађе и полиције кад телепатски телеграфишу полицији брзином светлости ко сам и шта сам?:) И, као најјачи трип, ако украдем главицу купуса, она ће бити ''тхе'' главица купуса, оно, имам дваес главица од којих сам марнуо једну и пандур ће да ме заустави са трипом ''чек синак, нешто ми је сумњива та главица пети ред десно''. Мени је то ултимејт фејл:)

-ти багови и пропусти у играма које си навео су у другој категорији скроз. Једно је кад је нешто баг или глич, ове ствари у Скајриму нису багови него их је мрзело да их раде. Искрено, ја за типа сат времена нисам наишао ни на један баг или глич, већ само немарности, дакле не баг већ лоше имплементиран концепт.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Okej, koja je ovo fora...Uradio sam quest da dobijem beast form i stamina se vise uopste ne drainuje (nisam u beast formi) dok radim power attack ili basheve...Koja je fora?

Je l' ima neki skriven pasivan bonus pored onog 100% disease resist ili je ovo samo neki random bug koji me je usrao?

A da, iz kog lica igrate ovo?Oblivion i Morrowind nisam mogao da smislim iz treceg lica.

Dok ovde...Nekako je lakse iz treceg, verovatno zato sto igram tanka (shield/1hander) pa mi treba bolji pogled na "bojno polje" da znam koga da bashujem kad radi power attack plus udjem u slow-mo mode kada god neko u mojoj blizini radi PA a shield podignut.

A da, sprint trosi staminu po propisu, samo ostalo ne.

Edited by k0baya

Сторм:

-како бре добар концепт крађе и полиције кад телепатски телеграфишу полицији брзином светлости ко сам и шта сам?:) И, као најјачи трип, ако украдем главицу купуса, она ће бити ''тхе'' главица купуса, оно, имам дваес главица од којих сам марнуо једну и пандур ће да ме заустави са трипом ''чек синак, нешто ми је сумњива та главица пети ред десно''. Мени је то ултимејт фејл:)

-ти багови и пропусти у играма које си навео су у другој категорији скроз. Једно је кад је нешто баг или глич, ове ствари у Скајриму нису багови него их је мрзело да их раде. Искрено, ја за типа сат времена нисам наишао ни на један баг или глич, већ само немарности, дакле не баг већ лоше имплементиран концепт.

Ne vidim u cemu je problem sa cuvarima oni su tu kao ogranicavajuci faktor ako hoces da krades moraju nekako da te ogranice i to su uradili ogranicenjem kretanja jer kradjom mozes da zaobidjes dosta toga ( skupljanje para i moci u igri ) , dakle ako nesto ukrades gledas da izbegavas policiju kao sto bi radio i u stvarnom zivotu.

Kada malo udjes u igri videces da ima dosta bugova , na srecu uglavnom ne ometaju igru na duze staze i moze da se sredi vecina stvari preko konzole itd.

Okej, koja je ovo fora...Uradio sam quest da dobijem beast form i stamina se vise uopste ne drainuje (nisam u beast formi) dok radim power attack ili basheve...Koja je fora?

Je l' ima neki skriven pasivan bonus pored onog 100% disease resist ili je ovo samo neki random bug koji me je usrao?

A da, iz kog lica igrate ovo?Oblivion i Morrowind nisam mogao da smislim iz treceg lica.

Dok ovde...Nekako je lakse iz treceg, verovatno zato sto igram tanka (shield/1hander) pa mi treba bolji pogled na "bojno polje" da znam koga da bashujem kad radi power attack plus udjem u slow-mo mode kada god neko u mojoj blizini radi PA a shield podignut.

A da, sprint trosi staminu po propisu, samo ostalo ne.

mixujem prvo i trece lice. Bolje nego u prethodnim delovima ali problem je jos uvek jer putanje projektila baguju u trecem licu mada za preglednost je super a i za melee za archera i maga i dalje je bolje prvo. Inace koristim fov85 jer me od ovog default fov 70 boli glava.

Ovo za warewolfa je bag osim ako nemas neki buff od stonova itd proveri active effects.

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Random bug.Izasao iz igre -> vratio se -> stamina se vratila u normalu.Nego igrom slucaja bug se zadesio kad sam dosao pri sebi posle prve werewolf transformacije, pa me iztripovao.

Kako me je nalupao blood dragon...Pola sata mi je trebalo da ga ubijem i na kraju uspeo.Dobro staro run-around-the-pillar uvek radi.

Mada brzo je umro kada sam ga spustio na zemlju, problem je samo bio dok nije sleteo za stalno.Zgutao pot za fire res, digo shield (50% manje dmg-a od spellova) i upalio berserk. :tf:

Edit:

Kako ste vi budzili, uhm...statistike?Ja sam, jel' te, warrior i odbijam da koristim bilo kakve spellove (shoutovi se ne racunaju :tf: ), pa idem nesto po fazonu: jedan level health, jedan stamina.Mada kontam da je to, mozda, losija varijanta, jer cu na kraju da izvisim sa malo hp-a ili ovog drugog.Atm sam level 22.

Evo sad me neki mag u ciju sam kucu upao (http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Drelas) iznabadao iz par magija.Cucao sam 24h ispred njegove kuce da se obnovi berserk, zgutao magic res pot i namazao buzdovan paralysing otrovom da bih ga iznabadao.Mozda to ima veze sa tim sto imam, oko 260-270 max hp-a. [:(] Do sada nisam imao problema sa caster mobovima, osim sa ovim.

Edited by k0baya

Ne vidim u cemu je problem sa cuvarima oni su tu kao ogranicavajuci faktor ako hoces da krades moraju nekako da te ogranice i to su uradili ogranicenjem kretanja jer kradjom mozes da zaobidjes dosta toga ( skupljanje para i moci u igri ) , dakle ako nesto ukrades gledas da izbegavas policiju kao sto bi radio i u stvarnom zivotu.

Jel si ti ozbiljan? Ti ne vidiš problem sa time da fantazijski RPG ima ponašanje npcova kao da svaki item u igri ima RFID čip i centralizovanu bazu "ukradenih" stvari? Ukradena kašika, i to ne ukradena ispred nosa nekome nego uzeta iz kuće u pizdi materini na početku igre je "ukradena" i u Riftenu i u Solitude-u, to nije "by design" nego je neki idiot izostavio kompletan kod za taj segment i stavio da svaki item ima bool Stolen kao property jer drugog objasnjenja nema. Normalno je da će neko da te zaustavi ako ukradeš oklop i izađeš na ulicu, pa i da te zaustavi jer je nešto ukradeno u tom gradu i eventualno da imaš speech check da li će ili neće da te pretrese recimo što je sve jebenih sat vremena posla da se snimi 5 rečenica i napiše 30 linija koda, svaki vendor može da ima speech check koliko da te pita da li su itemi ukradeni ili ne pa čak i da dobiješ bounty ako se eventualno ispostavi da jesu, što je isto trivijalno isprogramirati... ali neee, ajde da ništa od toga ne uradimo i da se pretvaramo da jesmo, ajde da rolplejujemo developere koji su napravili dobar rpg umesto da ga stvarno napravimo - Bethesda - pozeri game developmenta.

Inače poenta krađe je da zaobiđeš dosta toga - da rolplejuješ nekoga ko zaobilazi dosta toga, kapiraš? A ne da skripter to tretira kao exploit... Normalan dev team bi ti stavio reputaciju u gradu na "pacov" ako budeš uhvaćen u krađi, počeli bi stražari da te smaraju redovno, imao bi lošije cene kod vendora, to je ono što Skyrimu fali ko kičma - bilo kakva dubina interakcije sa npcovima, važno je da oni čitaju svoje kvitice...

Random bug.Izasao iz igre -> vratio se -> stamina se vratila u normalu.Nego igrom slucaja bug se zadesio kad sam dosao pri sebi posle prve werewolf transformacije, pa me iztripovao.

Random bug, ja sam jednom utrčao u portal i zaglavio se u "trčanju" tj igra je podebilisala i tripovala da mi je "sprint" normalna brzina -svega- tj imao sam 200-300% bržu animaciju udaranja, hodanja i shodno tome nenormalan damage jedno 10 minuta pre nego se srušilo sve :)

A statovi, jebeš ga, onako "svedeni" na 3 hibridna stata mi ionako ne znače ništa, lakše borbe rešavam damage-om za teže summonujem dremora warriora i onda kulturiška ponabadam zauzete mobove, ne opterećujem se jer ne igram na master :)

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Ja sam ozbiljan. Doolio uopste o tome nije pricao ( dakle armor vs kashika ) on je pricao o sistemu detekcije guardova.

A sa RP stanovista cak i da ukrades kasiku nekom siromahu seljaku pa jos da je srebrna odma ce da se procuje da postoji neki kradljivac jer ovom to mnogo znaci u to vreme se jelo iz drvenog posudja i u generalnoj bedi pogotovu za seljake , dekle seljak ce da kuka za kasiku ko sto bi neki trgovac za mach. E sada se tu postavlja pitanje ok ali ako jarlu ukradem kasiku on ce da me cima opet iako ona njemu ne znaci nista jer ima tonu zlata , to je tacno al to je zato sto je on jarlj i mora da dokazuje autoritet cak i zbog trivijalnih stvari , a sto se trgovca tice oni su tipicni jews sindrom svaki dinar kapital itd.

Sto se tice detekcije tu je vec manje opravdano ovo sto su uradili ali moze i tu da se progleda. Recimo ako drpis kasiku u riverwoodu cimace te guardovi u whiterunu zato sto to potpada pod whiterun teritoriju dok te u drugom gradicu nece cimati. Steta se nadokadjuje u zavisnosti od toga koliko sta kosta ukradeni predmet ili kolika je naneta steta ( ubijena domaca zivotinja ili izvrseno ubistvo ) tako da je i to normalno , a detekcija recimo tvoje kasike u whiterunu se vrlo lako objasni da to nisu metropole pa cak i u whiterunu koji je srediste skyrima i najverovatnije ima dosta prometa iapk se vrlo lako se uoci od strane guardova ko dolazi iz pravca riverwooda ( jer ajde da kazemo da sam grad ima i 200 ljudi sa sve strazom itd dakle sredina u kojoj svako zna svakoga i stranci se lako uocavaju , a prva stvar koju bi strazarli uradili kada prodjes kroz kapiju jeste da te pretresu ) a njima je vec poznato da se u riverwoodu pojavio kradljivac posudja i oni te lepo pretresu odma i izvale da nosis kasiku koja odgovara opisu nestale i platis 10 golda i slobodan si.

Poenta kradje je da to je jedan od tipova igre tj rogue ili thiefa i mora biti fluidan i bez previse nasumicnih elemenata , dakle sve je jasno ako igras thiefa drzi se dalje od cuvara iz grada odakle si krao. Kada se nakrades u jednom gradu odes u drugi i tu te niko ne dira jer njih briga koga si opljackao kod suparnickog jarla. Ako si mag ili warrior nemoj da krades jer kao sto thief moze da nauci master lvl spellove ali ne moze da ih baca jer nema magice tako i ti mozes da ukrades ali ce odma da te navataju jer si los u sunjanju.

Sve u svemu kukate bez veze i predstavljate problem vecim nego sto jeste.

Kako me je nalupao blood dragon...Pola sata mi je trebalo da ga ubijem i na kraju uspeo.Dobro staro run-around-the-pillar uvek radi.

Mada brzo je umro kada sam ga spustio na zemlju, problem je samo bio dok nije sleteo za stalno.Zgutao pot za fire res, digo shield (50% manje dmg-a od spellova) i upalio berserk. :tf:

Edit:

Kako ste vi budzili, uhm...statistike?Ja sam, jel' te, warrior i odbijam da koristim bilo kakve spellove (shoutovi se ne racunaju :tf: ), pa idem nesto po fazonu: jedan level health, jedan stamina.Mada kontam da je to, mozda, losija varijanta, jer cu na kraju da izvisim sa malo hp-a ili ovog drugog.Atm sam level 22.

Evo sad me neki mag u ciju sam kucu upao (http://www.uesp.net/.../Skyrim:Drelas) iznabadao iz par magija.Cucao sam 24h ispred njegove kuce da se obnovi berserk, zgutao magic res pot i namazao buzdovan paralysing otrovom da bih ga iznabadao.Mozda to ima veze sa tim sto imam, oko 260-270 max hp-a. [:(] Do sada nisam imao problema sa caster mobovima, osim sa ovim.

Ne znam da li moze da se odradi isto kao sa spelovima ( da nemaju cost magicke ) i sa staminom , ako moze onda idi na to i na HP... mada nervira me sto je toliko pojednostavljen sistem atributa -.- , mada mi je drago sto nema atributa na opremi :)

Inace tog maga znam ubio me prvi pu kada sam uleteo kod njega jer sam napao dva zmaja odjednom pa sam bezao ko lud , uletim u kucu i lik me skoro one shotuje. Onda sam loadovao usao u kucu i sakrio se u cosak 3 sneak attacka strelom i bio je mrtav , nab nije mogao da me izvali :)

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Сторм:

Управо сам мислио на ово што Шек прича. Мени је то огроман пропуст. Ал баш огроман, не знам ни са чим бих га упоредио. А нисам сигуран да си га/нас разумео (мислим да ниси), пошто некако твој одговор не таргетује то што је он пинпоинтовао. Не прича он о томе колико је вредна кашика.

Плус наравно армор вс кашика. А ти се ухватио за кашику, ето узми најнебитнији предмет у том свету.

А јебига, увек можеш да кажеш неком да претерује, ја се не бих сложио, написао сам толике вотове око тога и ти дођеш са ''претерујете''. Мислим, да нисам анализирао, дошао бих са ЛОЛ СРАЊЕ ЈЕ НЕМОШ СЕКРАДЕ МЕТОДОМ ЛАКО, а не бих оволико јео говна.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

@Storm

А нисам сигуран да си га/нас разумео (мислим да ниси)

Ja sam skoro pa siguran da nisi ili samo prejebano rolplejuješ fanboja :tf:

Sa druge strane, tvoje naširoko rolplej objašnjenje mehaničkog problema samo podvlači problem - a to je da je mehanika "Stolen" itema plitka i neubedljiva, "anti-imerzivna" i šta ne sve još, to kako si ti odlučio da je interpretiraš je beside the point, ti si sam sebi i DM i igrač i to je sasvim tvoja stvar i tvoje viđenje i ko smo mi da ti rušimo sneška:)

Ja sam tog Drelas-a maga na 9-10 levelu ubio xD nije uopste tezak, jeste da udara jako, ali sam ga izvukao iz kuce i ubio sa distance (luk i strelom) izdodzuje se svaki cast lako ^^

Radio sam quest za onu devojcicu duha i prvi put susreo sa vampirima, posto mi je zvuk sjeban pa ne cujem dialoge u questovima, moram da okrecem lika u stranu da bi cuo sta mi pricaju (glupi surround) uglavnom od te spaljene kuce treba ici desno ja u sumrak (kada bi trebao q da se uradi) odem levo, dok nisam izguglao i video da treba desno :D elem levo otisao i napao me zmaj :tf: al se zmaj nije lepo proveo :D to je mislim 5 zmaj do 13-14 levela kog sam ubio usput.. Imam 3 shouta koja ne mogu da koristim a mrzi me da idem do grejbirdza, a i stalno sam pod opterecenjem nosivosti zbog dragon scales/bones -.- moram da kupim kucu...

Kada se postane vampir el postoji put nazad? Nisam jos guglao, rek'o da pitam drugare sa rura prvo :D

Edited by Coyote

oGvh0q0.gif

werewolf form te ujedno izleči od vampirizma i ne možeš opet da ga dobiješ...

Juče sam imao "aww, bar se trude" momenat kad sam kupio neki dwarven mace sa absorb efektom i ispred radnje me je sačekao kurir sa pismom od npc-a iz Markatha u kome mi kaže da je načuo da sam kupio taj mace i da bi mu trebao. Došao sam do zaključka da svi npcovi samo rolplejuju Skyrim a da kad ne gledam svi imaju smartphones i twitter, onaj "kurir" je naškrabao poruku i dao mi je u dogovoru sa ortakom sa chata sa sve trollface facom :) Na kraju sam prodao mace umesto da ga disenchantujem a absorbi su najskuplji enchantmenti, kad već budžim ench mogao sam bar lepo da zaradim :)

Preterujete malo, bez obzira što se slažem sa generalnom ocenom da Bethesda otaljava neke stvari sa minimumom efforta. Ta skripta sa kurirom koja se pali istog trenutka kada napustiš prodavnicu je tu pretpostavljam da bi se predupredilo potencijalno bagovanje questa. Ti sa tim mačem možeš, što peške/na konju, što instant, da odeš bilo gde u radijusu od 360 stepeni, bilo gde po dubini gameworlda, pa bi možda bio problem da se skripta okine dok si negde u nekoj pećini, u pizdi materini (ta ne pričamo kako bi to moglo da se odrazi na milion drugih otvorenih questova koji takođe mogu da imaju tedenciju bagovanja kada program barata sa toliko otvorenih varijabli). Da ne spominjemo moguće komentare tipa "e, da, našao me onaj kurir dok sam glumio Stalonea i pokušavao da se popnem da najvišu planinčinu zavejanu snegom, iza sedam gora i sedam mora, glupa Bethesda, nisu to mogli bolje da odrade..."

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Kada se postane vampir el postoji put nazad? Nisam jos guglao, rek'o da pitam drugare sa rura prvo :D

Postoji i način da ne postaneš vukodlak: Raspitaj se po tavernama o najnovijim glasinama. Oni će te uputiti na čoveka u Morthalu koji leči vampirizam u bilo kom stadijumu.

Preterujete malo, bez obzira što se slažem sa generalnom ocenom da Bethesda otaljava neke stvari sa minimumom efforta. Ta skripta sa kurirom koja se pali istog trenutka kada napustiš prodavnicu je tu pretpostavljam da bi se predupredilo potencijalno bagovanje questa. Ti sa tim mačem možeš, što peške/na konju, što instant, da odeš bilo gde u radijusu od 360 stepeni, bilo gde po dubini gameworlda, pa bi možda bio problem da se skripta okine dok si negde u nekoj pećini, u pizdi materini (ta ne pričamo kako bi to moglo da se odrazi na milion drugih otvorenih questova koji takođe mogu da imaju tedenciju bagovanja kada program barata sa toliko otvorenih varijabli). Da ne spominjemo moguće komentare tipa "e, da, našao me onaj kurir dok sam glumio Stalonea i pokušavao da se popnem da najvišu planinčinu zavejanu snegom, iza sedam gora i sedam mora, glupa Bethesda, nisu to mogli bolje da odrade..."

To nije "quest quest" nego proceduralno generisani quest, read up on Radiant quest system. Poenta je da je taj kurir mogao da okine 2 dana kasnije, mesec dana kasnije, kad god, koliko sam skapirao vezan je za lokaciju (tj, meni okida samo u Winterholmu afaik) tako da je prosto stvar jedne varijable samo nije ispeglano do kraja, nemam ja problem sa samim sistemom nego samo konstatujem da je feature prilično nov i da mu nije posvećeno dovoljno pažnje da ne postane omražen - sistem generalno ne može da ti sjebe igru, on generiše dinamički "tier3" questove, znači ne dira main story line (ololo, za to imamo bugove trololo) i koliko sam skapirao u ovim "većim" side questovima ne dira kostur a ove male fetch, delivery, kill štagod pravi on the fly, pa se desi da ne obraća pažnju na detalje što je za prvi iteraciju, ono, ok i guess...

A taj quest koji se izweirdovao je lol, običan dwarven mace sa enchantmentom i on je od toga izrumunio kontekstualno da neki tamo researcher dwarmer ruins-a hoće baš takav, ok, klasičan DMovski "hook" da se igrač uvuče u neki storyline ili dovede na bitnu lokaciju, swe pohwale za trud :) I odnesem mu ja taj mace, usput završim još jedan "hook" quest koji je bio više lokalizovan tipa dao mi random lik da odnesem prsten tom istom liku, završim oba i odem, kapiram da će da izbaci još koji jer sam oko tog levela da bi trebalo tamo da se motam. Zato kažem "aww trude se" jer se zaista trude da se mali amerikanac ne izgubi i ne smori u sandboxu i zaista se igra trudi da ti bude zamenski DM:)

Werewolf form se može izlečiti na isti način na koji završiš taj quest za onog matorog što oće da se izleči "da ne ode u raj za životinje" inače nikakav efekat nema na igru, možda eventualno dobiješ neki random encounter sa silver handom više al ja na to gledam kao na extra charges za black star soul gem :tf:

Ne prevelika nego u skladu sa vremeno koje je proslo. Morrowind pa Oblivion pa sad Skyrim i jedino sto se promenilo je to sto je u svakoj iteraciji fransize dodavano 100% rastvora da razvodni igru u sto bazicnije elemente. Evo ti primer. Pravljenje magija naspram ucenja vec napravljenih. Po meni, veci je RPG sistem gde ti sam pravis svoje magije nego sistem gde ti uzmes knjigu, procitas istu i eto, sad ti znas tu magiju. Gothic igra, ti nikad ne naucis magije vec imas 2 vida koriscenja istih. Preko scrollova, sto postoji i ovde i realniji je sistem nego glupost sa tomovima, i imas rune, a lore za iste je da su one napravljene od magicne rude na koje je naknadno neko od ucenih ljudi urezao simbole za magiju i tako aktivirao iste. Ovde? Stotinama godina Sedobradi sede na vrhu planine i uce jednu jedinu magiju, dodje seronja koji je nekom magijom eto Zmajokrv *sto nije ni pitanje krvi tj. nasledja nego dar koji se random dodeljuje po potrebi* i zna sve odmah, pardon zna samo ono sto procita sam dok zmaj kad mu prica na istom ili kad cita rune u knjigama ili zmajevom kamenu on/ti to ne vidis. Dok si u DragonAge serijalu imao solidan lore za magije gde je lepo i fino objasnjeno sa pravom dubinom teme, koja je driving plot u svakom delu jelte, ovde nemas nista sto bi dalo tezine magiji kao sistemu. Toliko su ga razvodnili da ispada da pijanica prosjak koji ti trazi 1 zlatnik na ulici ako mu das da procita knjigu, eto on sad moze da baca magije. To je iskonski nemar u pravljenju sveta, napustanje stvari iz prethodnih delova zarad profita.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Сторм:

Управо сам мислио на ово што Шек прича. Мени је то огроман пропуст. Ал баш огроман, не знам ни са чим бих га упоредио. А нисам сигуран да си га/нас разумео (мислим да ниси), пошто некако твој одговор не таргетује то што је он пинпоинтовао. Не прича он о томе колико је вредна кашика.

Плус наравно армор вс кашика. А ти се ухватио за кашику, ето узми најнебитнији предмет у том свету.

А јебига, увек можеш да кажеш неком да претерује, ја се не бих сложио, написао сам толике вотове око тога и ти дођеш са ''претерујете''. Мислим, да нисам анализирао, дошао бих са ЛОЛ СРАЊЕ ЈЕ НЕМОШ СЕКРАДЕ МЕТОДОМ ЛАКО, а не бих оволико јео говна.

Razumem ja to skroz samo mi je neshvatljivo to sto ste vi dosli do takvih zakljucaka iz necega sto je po meni licnonije bitan deo igre ... no , drugacije poglede imamo to smo ustanovili odma nismo morali da spamujemo topic :)

Najveci mi je smor shto mi je mish skoro nepotreban kolko je konzolasta cela igra

uzhas stvarno

@Storm

Ja sam skoro pa siguran da nisi ili samo prejebano rolplejuješ fanboja :tf:

Sa druge strane, tvoje naširoko rolplej objašnjenje mehaničkog problema samo podvlači problem - a to je da je mehanika "Stolen" itema plitka i neubedljiva, "anti-imerzivna" i šta ne sve još, to kako si ti odlučio da je interpretiraš je beside the point, ti si sam sebi i DM i igrač i to je sasvim tvoja stvar i tvoje viđenje i ko smo mi da ti rušimo sneška:)

slazem se ja u vezi toga samo kazem da meni licno to uopste ne smeta niti to smatram najvecim manama igre , dakle bilo bi dobro kada bi to mogli da isprave ali deluje mi kao da su mogli da urade tonu drugih stvari bolje za mnogo manje resursa nego sto bi im bilo potrebno da tako dizajniraju igru.

To nije "quest quest" nego proceduralno generisani quest, read up on Radiant quest system. Poenta je da je taj kurir mogao da okine 2 dana kasnije, mesec dana kasnije, kad god, koliko sam skapirao vezan je za lokaciju (tj, meni okida samo u Winterholmu afaik) tako da je prosto stvar jedne varijable samo nije ispeglano do kraja, nemam ja problem sa samim sistemom nego samo konstatujem da je feature prilično nov i da mu nije posvećeno dovoljno pažnje da ne postane omražen - sistem generalno ne može da ti sjebe igru, on generiše dinamički "tier3" questove, znači ne dira main story line (ololo, za to imamo bugove trololo) i koliko sam skapirao u ovim "većim" side questovima ne dira kostur a ove male fetch, delivery, kill štagod pravi on the fly, pa se desi da ne obraća pažnju na detalje što je za prvi iteraciju, ono, ok i guess...

A taj quest koji se izweirdovao je lol, običan dwarven mace sa enchantmentom i on je od toga izrumunio kontekstualno da neki tamo researcher dwarmer ruins-a hoće baš takav, ok, klasičan DMovski "hook" da se igrač uvuče u neki storyline ili dovede na bitnu lokaciju, swe pohwale za trud :) I odnesem mu ja taj mace, usput završim još jedan "hook" quest koji je bio više lokalizovan tipa dao mi random lik da odnesem prsten tom istom liku, završim oba i odem, kapiram da će da izbaci još koji jer sam oko tog levela da bi trebalo tamo da se motam. Zato kažem "aww trude se" jer se zaista trude da se mali amerikanac ne izgubi i ne smori u sandboxu i zaista se igra trudi da ti bude zamenski DM:)

Werewolf form se može izlečiti na isti način na koji završiš taj quest za onog matorog što oće da se izleči "da ne ode u raj za životinje" inače nikakav efekat nema na igru, možda eventualno dobiješ neki random encounter sa silver handom više al ja na to gledam kao na extra charges za black star soul gem :tf:

Kurir se pojavljuje u bilo kom vecem gradu , mislim da je triger skil na 90 ILI lvl20 a mozda

dwarfen kvest se dobija za bilo koji deo opreme ne mora mace ja sam prvi put dobio na bow sada na boots

Ne prevelika nego u skladu sa vremeno koje je proslo. Morrowind pa Oblivion pa sad Skyrim i jedino sto se promenilo je to sto je u svakoj iteraciji fransize dodavano 100% rastvora da razvodni igru u sto bazicnije elemente. Evo ti primer. Pravljenje magija naspram ucenja vec napravljenih. Po meni, veci je RPG sistem gde ti sam pravis svoje magije nego sistem gde ti uzmes knjigu, procitas istu i eto, sad ti znas tu magiju. Gothic igra, ti nikad ne naucis magije vec imas 2 vida koriscenja istih. Preko scrollova, sto postoji i ovde i realniji je sistem nego glupost sa tomovima, i imas rune, a lore za iste je da su one napravljene od magicne rude na koje je naknadno neko od ucenih ljudi urezao simbole za magiju i tako aktivirao iste. Ovde? Stotinama godina Sedobradi sede na vrhu planine i uce jednu jedinu magiju, dodje seronja koji je nekom magijom eto Zmajokrv *sto nije ni pitanje krvi tj. nasledja nego dar koji se random dodeljuje po potrebi* i zna sve odmah, pardon zna samo ono sto procita sam dok zmaj kad mu prica na istom ili kad cita rune u knjigama ili zmajevom kamenu on/ti to ne vidis. Dok si u DragonAge serijalu imao solidan lore za magije gde je lepo i fino objasnjeno sa pravom dubinom teme, koja je driving plot u svakom delu jelte, ovde nemas nista sto bi dalo tezine magiji kao sistemu. Toliko su ga razvodnili da ispada da pijanica prosjak koji ti trazi 1 zlatnik na ulici ako mu das da procita knjigu, eto on sad moze da baca magije. To je iskonski nemar u pravljenju sveta, napustanje stvari iz prethodnih delova zarad profita.

Za ovo se slazem , iako kombat sa spelovima je odlican u skyrimu ( po meni ) ipak se mnogo glupo dolazi do spelova koji bi trebali da su retkost koliko toliko i status moci i mudrosti itd. Mnogo statistike su pojednostavili i to se slazem mada je tu pola pola. Ima tu i dosta benfita ali ne svidja mi se sto nema atributa vise, mada ne volim atribute na opremi +5 intelekt na pantalonama je mnogo lol uvek bilo i bice ipak sam ocekivao vise od stamina ili hp ili mana :)

Edited by StormScion