Lucky Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Treba mi mail klijent, vratio bih se i na to pored "živog i zdravog" Gmaila. Ne znam koje vi koristite ali bi trebalo da zadovoljava sledeće uslove: - Da dobro hendluje više naloga (možda čak i 10ak ako ne i više) - Da ima podršku i za POP i za IMAP (neki nalozi su IMAP neki POP) - Da ima dobru podršku za Gmail (bilo kakav vid "napredne" podrške i povezivanja je plus) - Da ima lak backup i prebacivanje - Da ima bilo kakvu podršku ili makar da ne pravi probleme kada se koristi na više računara (sinhronizacija, ovo ono...) - Da automatski kad stigne mail on zapamti pošiljaoca da ne mora da ga dodajem ručno (kao gmail) - Da ima dobar sistem filtera / foldera Naginjem na Thunderbirdu, ali sam spreman za sve predloge, tipa Opera Mail, The Bat, itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Thunderbird opcije 1, 2, 3, 4 (doduše preko MozBackup-a) i 6 ispunjava, ostalo ne znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 čemu mail klijent ako nije tajna? Ozbiljno pitam, interesuje me da li nešto propuštam što gmail nema a da je korisna opcija. Znam da je Hajli pričao nešto o Exchange serverima i slično, al vidim da tebe zanima samo čist POP i IMAP, pa sam ubeđen da tu gmail vrši posao više nego odlično Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 18, 2010 Author Report Share Posted November 18, 2010 Hvala Vudsi, thunderbird će i biti ako se neko drugi ne pojavi sa boljim rešenjem ili konkurentskim, pa da testiram. @ trupsi - Pa pazi, mahom si u pravu, i ja sam jako dugo furao samo Gmail (tj. furam i dalje). Međutim, evo nekih razloga: a) Imam više naloga nego što Gmail dozvoljava (tamo je max 5) i onda moram da menjam naloge kad mi treba nešto ili budžim višestruke itd. b) Imam dva mail naloga samo na gmailu koje moram redovno proveravati. Mogao bih da uključim onaj multiinbox i šta god, nisam se time bavio ali plašim se da bi bilo pretrpano c) Imam važan nalog koji je na POP-u najobičnijem, nije na Exchangeu itd, a ne bih da ga uvezujem sa svojim privatnim gmailom. d) Trebaju mi mailovi na laptopu kad nisam u kancu, a dešava se veoma često da nemam net pristup tamo gde sam, čak i ovaj mt:s ne radi a wirelessa naravno nigde. Razmišljao sam o Gmail offline-u, ali nekako mi to nije to. e) A čak i kad email radi, nije baš brzina zadovoljavajuća a moram da svučem 15MB nekog reklamnog materijala. Ovako sam to već uradio u lokalnoj mreži i sad je taj mail u klijentu, pa makar "čučao" tu mesec dana da mi ne treba, 31. dana će mi zatrebati i onda ću kukati nad sporim mt:s-om. f) Ako sam negde a ne radi net, a treba da kucam mailove neke, nekako nemam želju da to radim u txt-u ili wordu pa posle copy/paste-ujem kad se domognem wirelessa. Ovo je više neki trip u glavi. Inače mi je plan da prosto mail klijent bude svojevrsni bekap, ja ću i dalje najveći deo stvari raditi u Gmailu (za POP ću štiklirati da ostaju poruke na serveru tipa 7 dana, pa da se brišu, tako da svaki klijent pokupi sve poruke) a IMAP to ionako automatski radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 windows live mail? :) meni sluzi kao nekakva vrsta backupa ovih mail naloga sto koristim a slivaju mi se na gmail :) mali jednostavan solidan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Kad smo kod toga, jel zna neko šta se koji moj dešava sa Yahoo mailom? Nit search radi kako treba, nit hoće da obriše čekirane poruke, raspad sistema (pričam o basic verziji, a ni ona gmail-like varijanta nije bolja) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladica^.^ Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 ^YMail se i meni takođe raspada tako. Inače +1 za Thunderbird. Većina stvari koje si nabrojao se nalaze u njemu. :) Quote "This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 ja bih preporučio Outlook, jer ima sve što ti treba (plus lak bekap u .pst fajlove, što je tebi bitno, po jedan .pst za svaki mail nalog, i veoma lako ćeš taj bekap importovati u bilo koji drugi Outlook ili druge mail klijente sa gomilom alata za konverziju) Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 pera microsoft man :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 jok, samo ne izmišljam toplu vodu ko ostali sa dvadeset drugih klijenata :) Imaš sinhronizaciju sa svakim telefonom, možeš da miksuješ naloge, prebacuješ čak i mailove između njih, bekapuješ, etc Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 18, 2010 Author Report Share Posted November 18, 2010 Nije mi ok Windows Live mail, posebno 2011 verzija. Probao sam ga i toliko mi je konfuzan i suviše našminkan da nemam reči. Za Outlook je ok ideja, posebno zbog sinhronizacije sa telefonom, što mi nije ni palo napamet. Kakav je tu thunderbird? Inače ne bežim od Outlook-a, koristio sam ga aktivno jedno 5 godina na poslovnom nalogu, jedino što mi se činilo da je glomazan i spor. Možda nije više. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 E da, ne treba zaboraviti da Thunderbird podržava ekstenzije isto kao Firefox, pa ako nešto fali, verovatno se lako pridoda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Kad sam koristio T-bird imao je neke izuzetno iritantne bagove (podesavanje i preuzimanje fontova iz tudjih odgovora i sl) Da danas instaliram klijent, verovatno bih isao sa Outlook-om Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Imao si ti i druge neverovatne probleme na kompu, to je zato što klikćeš gde ne treba :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 a) Imam više naloga nego što Gmail dozvoljava (tamo je max 5) i onda moram da menjam naloge kad mi treba nešto ili budžim višestruke itd. b) Imam dva mail naloga samo na gmailu koje moram redovno proveravati. Mogao bih da uključim onaj multiinbox i šta god, nisam se time bavio ali plašim se da bi bilo pretrpano c) Imam važan nalog koji je na POP-u najobičnijem, nije na Exchangeu itd, a ne bih da ga uvezujem sa svojim privatnim gmailom. d) Trebaju mi mailovi na laptopu kad nisam u kancu, a dešava se veoma često da nemam net pristup tamo gde sam, čak i ovaj mt:s ne radi a wirelessa naravno nigde. Razmišljao sam o Gmail offline-u, ali nekako mi to nije to. e) A čak i kad email radi, nije baš brzina zadovoljavajuća a moram da svučem 15MB nekog reklamnog materijala. Ovako sam to već uradio u lokalnoj mreži i sad je taj mail u klijentu, pa makar "čučao" tu mesec dana da mi ne treba, 31. dana će mi zatrebati i onda ću kukati nad sporim mt:s-om. f) Ako sam negde a ne radi net, a treba da kucam mailove neke, nekako nemam želju da to radim u txt-u ili wordu pa posle copy/paste-ujem kad se domognem wirelessa. Ovo je više neki trip u glavi. d, e i f bi trebalo da dosta fino rešava Gmail offline (+ Gears). Mada Gears ne rade pod Linuxom u Chromeu (tj Chromiumu) tako da nisam puno to koristio u skorije vreme. za ovo sa puno mailboxova nema alternative, osim eventualno dobri stari forwarding sa "sekundarnih" na "primarne" mailove, a da tih primarnih mailova imaš neki razuman broj. Eh vi corporate, multiple personality ljudi sa N mailova :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 18, 2010 Author Report Share Posted November 18, 2010 Hm, nisam znao da offline svlači poruke i kod mene negde lokalno, zajedno sa attachmentima? To onda pomalo menja stvari, ali opet, sad ti je jasno zbog čega mi treba offline "punokrvni" klijent :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Bio sam siguran (imajući u vidu da je to Gears) da offline radi za sve što web aplikacija nudi pa i za attachmente, mada sad kada razmislim, nikada nisam probao :) zna li neko postoji li nacin da se sinhronizuje bilo koji e-mail klijent sa besplanim yahoo nalogom? Imas aplikacije tipa http://ypopsemail.com , ali one često ne rade (tj kada Yahoo promeni svoj webmail interfejs, protokol i slično), pa čekaš patcheve itd. U svakom slučaju ne postoji trajno rešenje - tj postoji, pređeš na gmail :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Zar Gears nije pred obustavljanjem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 pa biće valjda obustavljen kada HTML5 bude valjano i potpuno podržan tj kada Web Storage bude omasovljen, osim toga Gears je open source, a i deo je Chrome-a, tako da ga neće tek tako obustaviti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 The Bat, itd. AAAAaaa, jbt, The fuckin Bat!! Ladno sam ga zaboravio :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts