Jump to content

Once Brothers

Recommended Posts

Meni je ovaj film jako tezak, a josh sam ja u to vreme imao 13-17 godina... Mogu da zamislim kako je ljudima koji su rodjeni pochetkom 70-ih. To je njihova generacija. I kad gledash kako su svi omatorili, Kukoch sa sedom kosom, Radja onako celav i Paspalj koji je uvek bio mrshavko tada. Tachno se secam pochetka rata, kada su Slovenci bukvalno deportovali vojsku, a Hrvati vec krenuli da ubijaju Srbe i kako nisam verovao da se tako neshto dogadja... Josh kad se setim kako nas je televizija tada lagala. Tada josh nismo znali koliki je uticaj jebenih medija na mozak. Zlo vreme, realno...

А в чем сила, брат?

Meni je ovaj film jako tezak, a josh sam ja u to vreme imao 13-17 godina... Mogu da zamislim kako je ljudima koji su rodjeni pochetkom 70-ih. To je njihova generacija. I kad gledash kako su svi omatorili, Kukoch sa sedom kosom, Radja onako celav i Paspalj koji je uvek bio mrshavko tada. Tachno se secam pochetka rata, kada su Slovenci bukvalno deportovali vojsku, a Hrvati vec krenuli da ubijaju Srbe i kako nisam verovao da se tako neshto dogadja... Josh kad se setim kako nas je televizija tada lagala. Tada josh nismo znali koliki je uticaj jebenih medija na mozak. Zlo vreme, realno...

vis kolko malo treba...(ne mislim na zakulisne i geopoliticke tripove, vec na obicnog coveka)

jako je tesko ostati normalan, ko zna da sam ja tad bio njihovih godina, mozda bih bio najgori napaljenko, mozda bih i ostao normalan, ovako sam ostao relativno normalan, al ne skroz. al ne znas sta je grdje, zamisli da ti ne ujebu mozak i gledas kako se sve to desava tu oko tebe, a i tebi, a ne mozes nikog da dozoves pameti iako ti je sve krajnje logicno i vidis sta se desava. to je jedan od najgorih osecaja koje covek moze da dozivi, pogotovo kad je ovako intenzivno i na great scale...

a stvarno tesko ostati normalan, eto, meni zaklase bar desetoro rodjaka koje sam znao odlicno i blejao s njima i sve. takodje, spalili mi selo, ja sad ne mogu tamo da idem jer tamo nema nista, spaljene kuce i sumetina. i onda vidim slavi se domobranski rat...pa razumeo bih da su zauzeli te kuce kao spoils of war, ovako su razjebali svoju teritoriju samo izivljavanja radi. i onda jebiga, kad pogledam tako, ispade da sam zen master sto sam 5% u tom nekom podozrivom fazonu, trebalo bi da sam 80% barem...al nervira me i tih 5%, sta ce mi to koji kurac u zivotu...a mogu da zamislim neke likove iz epicentra dogadjaja, pa taj ako je polunormalan, on je ubermench...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

film je dobar al samo iz razloga shto odlichno oslikava nash i ustashki mentalitet, njih koji su opsednuti nama i nas koji zarad nekog sentimenta pokushavamo da povratimo neko staro prijateljstvo, previshe mi brzo zaboravljamo neke stvari. cenim, i da je ziv dan danas, ne bi petrovic tu nishta menjao, preveliki je on hrvat da bi se druzio sa jednim srbinom, uostalom, I DON'T THINK SO.

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.