Jump to content

Web sajt i ideja

C@sper

Recommended Posts

Mene su iz TopShop-a zvali pre jedno četiri meseca da mi čestitaju rođendan (?!) i kažu kako samo zbog toga samo tog dana imam popust na neke dušeke :)

Jeste offtopic ali ne znam šta bih još dodao na priču oko sajta, ljudi su mahom rekli sve važno. Takođe mislim da od eshopa nema ništa kod nas barem još neko vreme, ali će se to svakako popraviti u narednom periodu, pa treba imati osnovu.

E sad zato je sajt i radjen da bude funkcionalan (navigacija kroz sajt i grupe artikala), estetika je "manje bitna", sajt je registrovan na radnju kao i hosting i potpuno je legalan i ne dolazi u obzir "skidanje gotovih skripti" i slicne radnje i gledamo da slike u bazi budu sve autorske i autenticne nikako skidane sa net-a itd. sto je vec nelegalno ako upotrebis tudju sliku, skriptu ili sta ti ja znam.

Pokusao sam nekako da objasnim ideju, jeste da je potrebno mnogo truda da se ovo sprovede u delo ali mi smo "igraci na sitno".

mislim da si pomesao neke stvari - koriscenje cms-a nije nelegalno, poslovno neugledno ili na bilo koji nacin neumesno - kao sto rece truper, pisati sajt od nule je budalastina, sem ako je sajt izuzetno specifican (ili je u pitanju multimilionska kompanija) ili ti imas neke druge motive, kao sto je ucenje programiranja. normalan proces je da se odabere odgovarajuci cms, plati ili uradi dizajn za njega, ubaci tema i unajmi programer da izvrsi izmene u funkcionalnosti koje su potrebne i specificne sajtu.

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Sajt koji ti zamisljas (nesto kao elektronski oblik onoga sto dobijamo u sanducice, tipa sve delatnosti na novom bgd i slicno) vec je dosta drugaciji od eprodavnice koju sam mislio da imas na umu.

Sad opet, ja se stvarno izvinjavam na sirenju negativnosti, ali to potice iz iskustva :

Cilj su ti radnje/usluzne delatnosti/privatnici jel tako? Razmisli koliko je tih ljudi voljno da sada daje mesecnu/godisnju kako god svotu novca da bi se reklamirao na netu :( ?

@ nigrola : pod prometom vezanim za ecommerce, podrazumevam samo narudzbine online, ne telefonom vidjene preko sajta :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ja sam uvek za to da se cms pise od nule po sopstvenoj specifikaciji

hint: prethodno izmodelirati hint: powerdesigner

ne razumem ove hintove?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Cilj su ti radnje/usluzne delatnosti/privatnici jel tako? Razmisli koliko je tih ljudi voljno da sada daje mesecnu/godisnju kako god svotu novca da bi se reklamirao na netu :( ?

Da upravo to mi je cilj, ali naveo sam da je to smesna suma od neki 500 din po radnji/mesecno sa predstavljanjem radnje u nekih 5 slika + 15 artikala sa mesecnim azuriranjem i dolaskom na lice mesta da se proizvodi slikaju i azuriraju na sajtu/svaki mesec. Pa zar je to mnogo da ti se aktuelni proizvodi predstave na net-u?

Radnje koje su usluzne i nemaju artikle i nemaju mesecno azuriranje nesto tipa 3000 din/godina (nesto kao poslovni adresar sa opisom delatnosti).

Pa pogledaj samo recimo sajt "www.381info.com tu je samo upis reklame 4000/godina bez ikakvih artikala, banera i slicno, pa je hiljade radnji platilo reklamu-adresar.

Takodje bi isli lokalni mali oglasi recimo nekretnina, lokala po simbolicnoj ceni sa mojim dolaskom na lice mesta i slikanjem objekta, placa i sl.

Sajt bi se reklamirao na lokalnim medijima koji pokrivaju podrucje rada sajta.

Eto za recimo ovih 10 tak dana rada na terenu sam se suocavao sa raznim misljenjima cak po desetak odbijanja dnevno (iako je za sada besplatno) do odusevljenja ponekih

tako da se za ovo vreme ubacilo oko 30-tak radnji u bazu.

Predstoji veliki trud i rad na terenu da bi se na ovim prostorima ovo sprovelo u delo ali svesni smo i sa tim rizikom smo usli u to.

www.polovniracunari.rs

@ nigrola : pod prometom vezanim za ecommerce, podrazumevam samo narudzbine online, ne telefonom vidjene preko sajta :)

pa ecommerce je i ako mi pošaljemo mailing određenoj bazi naših kupaca sa nekim popustima, tu ostavimo poseban broj telefona otvoren samo za tu akciju (da bismo jelte pratili uspešnost te kampanje), i onda čovek pozove i naruči :)

Al dobro, da ne smaramo topic više.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...