Jump to content

novi paket nove prve pomoci

oddball

Recommended Posts

Pa moralo je da bude roze, da bi se razlikovalo dovoljno od saobraćajne koja je zelenkasta. Ali fora je zapravo u tome da su to iste boje kao na starim dokumentima, samo na kreditna kartica obliku tj. materijalu :)

Da, da, traktor, pa šta si mislio sa čime se vozi traktor? :))

ahaha, pa otkud znam, mislio da mora nesto posebno da se polaze:)...a ono prvo AM valjda je za motocikle do 50 kubika bese, pominjali ste vec...i jos jedno prakticno pitanje, jel su sve stare zabrane upravljanja izbrisane sa novim dozvolama, posto sad sve ide preko poena jelte?

Samim tim sto su ti dali dozvolu znaci da nemas aktivnu meru zabrane upravljanja. Sve ranije i dalje stoje negde zapisane, ali to sudije za prekrsaje sada vise ne mogu da uzimaju kao otezavajucu okolnost. I uopste, sad skoro uopste sudije ne odlucuju o kazni, uglavnom je sve zakonom regulisano, a oni eventualno mogu da definisu visinu novcane kazne u nekom opsegu. Ja sam tako za prekoracenje vise od 20km/h u naselju automatski dobio 4 poena i zabranu voznje mesec dana, a sudija ne bila dobra pa mi u rasponu novcane kazne od 6 do 20k din dala 7. Jebes ti to, platio bih i 20 da mi dozvolu ne uzmu...

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

samo prva pomoć koja ispunjava standard SRPS Z.B2.001 sme da se koristi (navodno).

jel ovo onaj standard koji je vazio i pre godinu dana? znam da je tad bila neka prica za prvu pomoc i ja sam tad pazario negde (mislim u metrou), onaj All-in-one paket sa prvom pomoci, trouglom, prslukom i sta sve ne, jel taj vrsi poso ili opet moram nesto novo da uzimam?

btw koja je procedura za novu vozacku, jel nesto sto moze da se zavrsi u razumnom roku bez cekanja od x sati u redovima? treba da promenim prebivaliste u vozackoj pa kapiram da ce odmah da mi daju celu novu dozvolu, da ne idem dva puta...

- Kreće beleženje poena kaznenih. Ide sve u neki centralni registar, a pandur na licu mesta nema uvid u vaše poene, zbog korupcije!

jel ovo znaci da moje dve kazne od proslog leta nece uci u poene vec cu dobiti kaznu tipa novcanu jer je to moje po starom zakonu?

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

• 5 weeks later...

Ma brate, to je toliko retardirano da nemam reči. Kako će neko da zameni ksenonce i to, ili na onim renoima što ne može da se zameni? ali moraš da imaš.

Sve u svemu, dovoljno je da pokažeš kutiju koja nije prazna i to je kul. Sigurno ti neće tražiti uputstvo za kola da bi pročitali koje se sijalice ugrađuju niti će da zaviruju pod haubu. Šta više sumnjam uopšte da će sijalice i da ti traže da vide :)

• 11 months later...

Ma daj bre, to je preterano skupo. Otiđi u Tempo, Rodić, Metro ili tako neki hipermarket i pokupuj sve to što piše tu. Evo u Tempu gledam sad ima neki paket prve pomoći na akciji za 1.330 dinara, rezervne sijalice su ti 300-400 din, sajla za vuču oko 700, prsluk oko 100 i trougao isto tako 300-400. Dakle maks može da te izađe oko 3k dinara, ali pogledaj neki onaj paket verovatno ima ukupno i jeftinije.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Hahahahha, sad voliš Đilasa? :))) Elem, imaj u vidu da ti tih 5% recimo ne ide na prvu pomoć jer je već na akciji, ali na ovo ostalo svakako je ok.

Edit: Inače jedini put kad mi je neko zapravo to i tražio, zaustavlja me pandur prošle nedelje u 7 ujutru na Slaviji. Kao ovo je rutinska kontrola, dajte dokumente, ja mu dajem. On ode da pogleda onu nalepnicu da li je auto registrovan, vraća se, pita me da li imam sve od opreme, ja kažem imam. Dobro sačekajte samo da prepišem podatke, prepiše u svoj onaj tefter i to je to, prijatno doviđenja. Dakle nije čak ni pogledao da li imam prvu pomoć.

Edit2: A jedini put kad sam to iskoristio jeste kad sam nedavno bio na svadbi, pa su kola trebala da se kite, pa mi trebale makaze, pa sam se setio da ima u kompletu prve pomoći i to su vrlo kul onako one oštre :)

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam