Jump to content

Telenor Klik*

exile

Recommended Posts

Gledam ovo cudo koje traje vec neko vreme, i na sajtu isto pokusavam da provalim u cemu je fora, odnosno gde tu mogu da pokradu?

Mislim garant ima nesto, nemoguce je da tek tako daju svima free neta do kraja godine!

Je l' se obavezujesh nesto kada to aktiviras, i da li moze da se otkaze kad god ?

Ja sam aktivirao, valjda se dobija 150 mb mesecno.

U *111# meniju ima da se aktivira, isto tako moze i da se deaktivira.

Aktivacijom dobijes link za skidanje "komunikatora" i tu imas facebook twitter i ostale sajtove, kao i chat.Naravno mozes da ides na net i bez komunikatora.Ja vec nekoliko dana za redom skidam sve i svasta i nisu mi dinar skinuli.

"This is your life and it's ending one minute at a time."

Na prepaidu svakog meseca moraš da ponovo aktiviraš, na postpaidu verovatno moraš da odjaviš. 290 din od nove godine, kad potrošiš 150 MB onda ide protok 8 kB/s (kapiram kilobajta, odnosno 64 kb/s, bolje od dial-upa), a s obzirom da Opera radi kompresiju, ovo se jako sporo troši.

Koristim, radi lepo.

E ja sam na to isto bio popizdeo, znači imam normalnu operu mini skinutu s neta, nisam se pretplatio na Telenor klik, i sad odjednom mi stoji Telenor logo kad palim Operu i pojavio mi se Telenor klik bookmarkt. Pritom sam 100% siguran da nisam prihvatio ništa novo da instaliram, updateujem ili nešto, jel mogu ja da ih tužim za invaziju privatnosti? Ozbiljno, kao zar ne mora negde da mi stavi ono "I agree" ili sam to prihvatio kad sam uradio I agree na samu operu? Ima neki pravnik da pomogne? :)

Što se same usluge tiče fakat jeste jeftinije jer kad pogledaš da 150MB plaćaš 290 din, to je negde oko 2 din/MB, dok je standardna cena za skoro sve ostale pakete 0,04din/KB, odnosno malo više od 40 din/MB. Ali to je samo posledica toga što tu cenu prenetog kilobajta nisu menjali već 4 godine i što nas za to deru. A operu naravno svako s pola mozga može da skine na svoj telefon, nije baš da su izmislili toplu vodu.

Heghlu'meH QaQ jajvam

• 3 weeks later...

Da se vratim na temu, skontao sam da mi na privatnom broju treba net, pa rekoh da probam taj Telenor Klik, ali mi bi nešto čudno što ti uz aktivaciju usluge on pošalje link odakle da skineš "gmail, facebook i sl" aplikaciju zvanu Telenor komunikator. I ne bih lenj, otiđoh do Telenora u Merkatoru da ih pitam u čemu im je problem kad eto veselja - Telenor Klik se odnosi samo na saobraćaj koji se vrši preko "njihove" komunikator aplikacije i opere mini koju isto skineš od njih. Dakle ako skineš firefox beta - trt, plaćaš saobraćaj kao što si ga plaćao i do sada. Prevaranti...

Mislim kapiram ja da je većini ljudi sasvim ok ta njihova aplikacija, ali ne vidim poentu zašto ne bi dali toliko MB za sav saobraćaj. Još ga pitam kao jel postoji neki tarifni dodatak ili nešto gde bih mogao da uplatim xxMB interneta na moju pretplatu za xx para - "Pa ne, mislim da rade na tome, ali je najbolje da pozovete call centar, mislim da se sad s ovim Klik i dalje testira mreža, pa će videti da uvedu..."

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pazi, uvek postoji mogućnost da je njihov službenik na pultu retardiran, aj probaću da proverim i sa druge neke strane. Ali kako je on meni rekao aplikacije koje nisu u okviru tog njihovog paketa ne ulaze u taj saobraćaj. Što je logika ako si namestio da ti skida mail sa xx.rs domena tvoj default Nokia mail klijent to ti se ne računa u klik paket, ali proverićemo.

Heghlu'meH QaQ jajvam

evo da probam sa starim telefonom, imam u njemu prepaid telenor karticu i aktiviran klik. trenutno imam 6,39 din kredita

otvaram engadget.com iz običnog browsera, svlači 500 kb i prijavljuje da mu je nestalo memorije [roflmao]

kredit je i dalje 6,39 al da sačekamo, verovatno se ne evidentira odmah

pola sata kasnije, i dalje nepromenjen kredit

Ipak je moja greška, tj retardiranog službenika u Telenor prodavnici, kopao sam kasnije po njihovom sajtu i našao da u stvari u Klik ulazi sav Internet saobraćaj, osim onoga što je neko pomenu Blackberry, pošto oni imaju poseban protokol. Tako da sam ih bezveze napljuvao za uslugu, ali nije bezveze što imaju glupe prodavce :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pazi, stoji da ih oni krš plaćaju, čak mislim i manje od toga što si naveo. Ali svejedno, ja kao korisnik nisam nezadovoljan tim mučenikom koji radi za 25k i nema normalnu informaciju. Nezadovoljan sam kompaniji kojoj ja plaćam telefonski račun i hoću uslugu, a oni pošto su pohlepni ne plaćaju svoje zaposlene.

Heghlu'meH QaQ jajvam