Dule_smor Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Nije 21. vek neki poseban predmet nego se proucava u okviru predmeta Svet u savremenom dobu, Evropa u savremenom dobu i Istorija Jugoslavije, ta tri predmeta obuhvataju period od 1918. do 2010. godine. kad dodjete do ww2 uputi ih na nas topik:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 deste ljudi, koji divan dan za spavanje ... Vića i Ivan kapiram da su srećni, eto vam ga! i pera, zaboravio si peru! Pa iz 21. veka radimo goruce teme - americke ratove, terorizam, razvoj EU... A iz nacionalne u 21. veku radimo postpetooktobarsku Srbiju, politicke i ekonomske promene, spoljnu i unutrasnju politiku... Nije 21. vek neki poseban predmet nego se proucava u okviru predmeta Svet u savremenom dobu, Evropa u savremenom dobu i Istorija Jugoslavije, ta tri predmeta obuhvataju period od 1918. do 2010. godine. za proučavanje nečega istoričarskom metodologijom treba da se stvori određena distanca, kapiram. naročito u današnje vreme, teško je doći do zrna istine dok ne prestane politička potreba za prikrivanjem činjenica i spinovanjem. pada mi na pamet primer sa dražom i britancima koji su tek nedavno otvorili dosijee, jer su procenili da više nema potrebe da kriju svoju umešanost. (ili bar manje da je kriju) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miksa Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 živim u vrlo usranoj sredini. :) svi koji možete i imate šansu, ne budite debili kao ja, nego ako vam se ukaže prilika bež'te preko u tuđinu, ovo ovde je go kurac i ništa se skoro neće promeniti. Born of a broken man, never a broken man. Ko je jebo preko rura, taj se usrećio u pičku materinu Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 dodji u bg ovde ima dosta novih zgrada izgradjenih za takve prilike Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miksa Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 meh. nije to to. Born of a broken man, never a broken man. Ko je jebo preko rura, taj se usrećio u pičku materinu Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Kakav smoren dan, zev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 (edited) kad dodjete do ww2 uputi ih na nas topik:) Kad smo kod toga, danas smo birali neke seminarske i zapanjujuće je koliko se narod otima za sve teme koje su na bilo kakav način vezane za Japan. Ja uzeo razvoj političke klime u Japanu u godinama pred ww2 :) Ivane, jeste tako, ali u globalnim crtama 21. vek radimo sa onim što stoji na raspologanju, naravno sa kritičkim sagledavanjem činjenica, propagande, tajnih motiva, geopolitičke situacije, ekonomije i ostalih aspekata, dakle ne baš crno-belo. Edited October 5, 2010 by Capitaine Kotscha У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
markotod91 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Ja se usrah jutros od hladnoce, jedno 20 serija po 10 puta zatezanja misica :S Profesor predmeta "Obrada rezultata merenja" prica sta sve treba da se uzme za pribor i kaze "obavezan scientific digitron koji ima to, to i to (nabraja sve zive operacije, mora da je mislio na neki koji prica s tobom kad se smoris), imate tu u knjizarama za 150-200 dinara." Pauza od 5 i po sati do sledeceg predavanja, mislio sam da se ne vracam kuci ali sam too tired i smrz'o sam se. Od kako igram sa Krekijem, moja zena vise ne hrche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 btw, upgradeovao mi se MSN na ovu neku valjda 2011 verziju, kakva je ovo abominacija :) Moguće da nisam lepo ispitao opcije, ali za sad ne mogu da nađem kako da isključim ovaj levi "facebook" deo MSN-a. Da, da, znam, treba da pređem na neke mirande i slično, ali ne mogu :) Ako nećeš Mirandu, onda Pidgin. za proučavanje nečega istoričarskom metodologijom treba da se stvori određena distanca, kapiram. naročito u današnje vreme, teško je doći do zrna istine dok ne prestane politička potreba za prikrivanjem činjenica i spinovanjem. pada mi na pamet primer sa dražom i britancima koji su tek nedavno otvorili dosijee, jer su procenili da više nema potrebe da kriju svoju umešanost. (ili bar manje da je kriju) Ivan drug. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Kad smo kod toga, danas smo birali neke seminarske i zapanjujuće je koliko se narod otima za sve teme koje su na bilo kakav način vezane za Japan. Ja uzeo razvoj političke klime u Japanu u godinama pred ww2 :) pa znaju ljudi sta valja:)...btw, nije ti los seminarski, al sto ne uze perl harbor, filipine, singapur, ijn, yamashitu ili yamamota:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
markotod91 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 ili skines sci digitron za mobilni :| Pa zapravo meni ni ne treba, posto vec imam Casiov digitron. fyeah Od kako igram sa Krekijem, moja zena vise ne hrche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AxisAdolf Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Ljubav i poštovanje. Limundo, Mein Kampf I do not see why man should not be just as cruel as nature. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 (edited) 7k din, koja smejurija bog te... Edited October 5, 2010 by rev Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Za prvo izdanje iz 1940e? Cak je i povoljno, rekao bih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Laki imas u gornjem desno uglu opciju za vracanje na onaj "normalni" msn, kul je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 sto svi ljudi koje znam mrze ovakvo vreme :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Ja sam se, bogami, smrzo. Uvuce mi se zima u kosti, pogotovo kad duva vetar i sav se tresem. :c Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 a sta ima da ga volimo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 bio kod babe ruchao, sad odo napolje, pa malo disko! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pr0toSS Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Ja volim zimu (sneg), ali kisa....Smara. Da li biste ikad verovali u reci i pesme moje, da vam u intervjuima zvucim poput Viki, Miki, Stoje, da sam nepismen k'o majmun, besprizoran poput proliva, da sam isti kao oni, zar bih bio POBUNA ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LanFan Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Kupio odelo za subotu. Brat mi se zeni BRE! Dever sam i bicu pijan =) It is in the end whatever the hell I want it to be, and when I'm through with it it's gonna blow a hole, this wide, straight through the world's own idea of itself. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pr0toSS Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Imas 5 godina, a vec imas mobilni telefon. Koga ces da zoves, majstora Boba?? Da li biste ikad verovali u reci i pesme moje, da vam u intervjuima zvucim poput Viki, Miki, Stoje, da sam nepismen k'o majmun, besprizoran poput proliva, da sam isti kao oni, zar bih bio POBUNA ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 sta pricas ti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Koja sranja mi uvozimo, placamo i posle to kupujemo i jedemo :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jelena Asanovic Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 (edited) Imas 5 godina, a vec imas mobilni telefon. Koga ces da zoves, majstora Boba?? Komentar u ovom slucaju zaista nije potreban. Edited October 5, 2010 by Jelena Asanovic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts