zuzilinjo Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Pratim ja topik, mogu samo da kazem da je previse 10000 kilometara. Razmisljajte samo u kom pravcu je mogao da putuje zvuk linijom najmanjeg otpora i da ipak dogura najdalje... How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas? It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Mnogo je 10000km, morao je ici preko vode sudeci po hintu... Recimo da je stigao i do Australije (istok), a na zapadu nemam pojma dokle je stigao. Prenosio se okeanom jelte... Otkud znam, moglo se cuti i 3000km dalje. :) There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackadder Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 10000 km-a ... jel ste normalni bre. Da je ta jacina zvuka, ljudi u jugoistocnoj aziji bi ogluveli, a u egiptu i havajima bi se pitali sta je to puklo recimo da se culo 200-250 km Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladica^.^ Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Realno sam se ja israo za 10000km :D Ali ovo je potpuno moguće da se čulo do Australije zato što nema nikakvih planina u tom pravcu. Samo more. "This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 28, 2011 Author Report Share Posted January 28, 2011 realno, glupo je pitanje, al ok:)...ajde postavljajte sledece pitanje dok ne odgovori Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzilinjo Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 (edited) Culo se do Mauricijusa, istocna obala Afrike, tacnije 4800 kilometara. Ne razumem zasto je glupo pitanje, dosta puta se to pominje po emisijama kao najjaci prasak na zemlji. Mislim da sam 2-3 puta cuo cinjenicu da bi osoba potpuno ogluvela da je bila u radijusu od 16 km... Edited January 28, 2011 by zuzilinjo How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas? It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 pa to nije nezanimljivo, šta zezate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Nije nezanimljivo. Posto sam ja bio najblizi sa svojih 3000km, evo jedno lagano, za duleta ofc! Edo je bio naziv kog glavnog grada i koje drzave? There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladica^.^ Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Neke Japanske zemlje čim je za duleta :D "This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 (edited) Edo=Tokijo Japan naravno voleo bih da nam dule malo vise isprica o ovome, posto ja znam iz civ-a samo :D Edited January 29, 2011 by alpha Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 (edited) Igranje igricia se isplati. Teraj dalje alfa. :) Marmene sta si ti rekao zapravo? :) edit: Edo znaci na japanskom obalski prilaz. Pise se Yeddo ili tako nesto. :) Edited January 29, 2011 by TheJack There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 pa zavisi koju igricu igras, kanter-hon svakako ne :D Koje je najvece ostrvo u: 1)Srbiji? 2)Jadranskom moru? Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 heh, zanimljivo:)...u srbiji je valjda ono ostrvo na dunavu kod bezdana, mada ni smederevska ada i veliko ratno nisu mali...a u jadranu stvarno ne znam koje je od onih hrvatskih, nek bude cres recimo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Ja bih rekao Brač, ali imam utisak da nisam u pravu. Prosto, mnogo je teško provaliti to, kad imaju ona "dugačka a tanka" ostrva :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 jeste Cres, ali zanimljivo je sto je podacima jos jedno ostvo, blizu Cresa, iste velicine Krk, ali zvanicno je Cres :) Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 pa to, sto kaze laki, cres je dugacak, a krk nije, al eto skoro su iste povrsine:)...ostaje ovo za recno ostrvo...mislim da je najvece recno ostrvo na dunavu u madjarskoj, al to nije odgovor na ovo pitanje:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Moram priznati da mi je glavno pitanje bilo za ostrvo u Jadranu... a onda sam se zapitao koje je najvece u Srbiji i izguglao :) a tu sam dosao do zanimljivog odgovora ali... sad nisam ni sam siguran (spoiler ide zbog nekoga ko mozda zna odgovor) naime, drug mc gugl mi je rekao da je najvece ostrvo u Srbiji Ostrvo i nisam uspeo da nadjem nista vise od toga da je nadomak Kostolca, da je dugacko 20km i siroko 3 km (60km^2 HAE) i da je nenaseljeno i obraslo sumom... ali meni slika nije delovala uverljivo, pa sam otisao na Google earth i tamo sam video nesto sto lici na ostvo sa slike ali kao da su isuseni delovi (namerno ili prirodno, dunno), tako da to nije ostrvo...i ... sada se nerviram posto ne mogu da nadjem nikakav podatak o tome, tako da ako neko zna ili nadje... neka kaze! Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Hm, čekaj ... juče sam pričao sa Nenadom o ovom pitanju kad smo se videli, i on je ubeđen da je Krk. Pa sam ja naravno konsultovao Wikipediu, evo šta kaže: Krk is the largest Adriatic island, with an area of 405.78 km2 (156.67 sq mi),[1] and also the most populous one, with numerous towns and villages totalling 17,860 (2001). Although recent student surveys pointed out that Cres is the largest Croatian island, most recent official data show they are the same size With an area of 405.78 km², Cres is, together with Krk which is the same size (but thought to be the largest for years), the largest Croatian island. The island has a population of 3,184 (2001). Dal je ovo moguće? :)) Da su potpuno iste veličine dva ostrva? :)) Jedino što vidiš piše da se smatra da je Krk najveći i da je uvek važio za najveći, stoga, nekako mi više vuče na to kao tačan odgovor. Što sad uopšte nije bitno, pored ove zanimljivosti za veličinu :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Pa da, po svim podacima, koji su dostupni na netu, indenticne su povrsine, tako da dosta zavisi i od pisca za koje ce ostrvo da kaze da je vece :) A ja sam nasao i ovo: Cres and the neighbouring island of Lošinj once used to be one island, but were divided by a channel and connected with a bridge at the town of Osor. pa se mozda se zbog toga racuna Cres kao najvece ostrvo, posto je nekada bilo! :) Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 baš je trip :) reci, ono, čudi me da ovi sa Cresa ne idu na Krk i obrnuto da postavljaju neke male eksplozive na neke stenčuge, pa da "unište" pokoji m2 i tako budu veći :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 ahaha, pa nemoguce da su u 2 decimale bas iste povrsine...mada 0.01km kvadratni je 1 hektar, tako da to nije malo, mogli bi da izmere preciznije...a za ovo na dunavu sam se setio sad kad je napisao alfa, al ne znam dal se racuna zbog gore navedenog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Pa dobro, šta sad, ko postavlja pitanje? :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 pa trebalo bi Dule valjda :D Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 ja se izvinjavam na zabuni:)...koje je najvece recno ostrvo na svetu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladica^.^ Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Da nije neko u Amazonu ili Šri Lanci? :] Mislim, ime da pogodim neću nikad, ali čisto da možda približim odgovoru :) "This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts