Failure.Sanitarium Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Pozdrav, uveo sam WLAN u kucu od 2 sprata. WLAN modem se nalazi u prizemlju, i signal dopire do stepenista na 2. spratu, ali se u apartmanima gubi ili je veoma slab. WLAN modem nije moguce premestiti na 1. ili 2. sprat posto se tamo nalaze apartmani koji se iznajmljuju, pa ne zelim da neko ceprka po modemu/kablovima... Koja je najelegantnije solucija za pojacavanje signala (novac je manje vise nebitan). Da li koristiti amplifier ili zameniti ovaj modem T-com Gigaset SX763 koji sam dobio od providera za neki jaci. U specifikacijama pise da signal ide do 30m unutra i 300m napolju, medjutim predpostavljam da zbog dosta zidova i dosta celika ipak nije u mogucnosti da radi na 2. spratu kako treba. Molim za kratak savet ili opis kako ovo najlakse zavrsiti. HVALA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Kapiram da sve zavisi od kuće do kuće i gradnje do gradnje, ali meni onaj čuveni Linksys WAG 200A (uvek zaboravim kako se tačno zove) prolazi kroz dva sprata i iz prizemlja se normalno hvata na drugom "katu". Dok recimo na istom tom mestu TP Link neki wireless ne valja ništa, dok ga nisam zakačio na sam plafon prizemlja, onda je nešto kao mogao da šiba i gore. Međutim, to je bilo nakaradno rešenje, ovo sa WAG-om je znatno elegantnije. Naravno, prvo isprobaj od nekoga, nemoj se odmah zaletati sa kupovinom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuDu Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 S obzirom da imas 4 LAN porta na tom ruteru, najsigurnije je da razvuces kanalice i kablove do tvojih apartmana, pa tamo po zelji napravis zidne uticnice ili cak dodas jos jedan ruter i stavis ga u 'bridge mode'. Quote People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Kapiram da sve zavisi od kuće do kuće i gradnje do gradnje, ali meni onaj čuveni Linksys WAG 200G (uvek zaboravim kako se tačno zove) prolazi kroz dva sprata i iz prizemlja se normalno hvata na drugom "katu". Dok recimo na istom tom mestu TP Link neki wireless ne valja ništa, dok ga nisam zakačio na sam plafon prizemlja, onda je nešto kao mogao da šiba i gore. Međutim, to je bilo nakaradno rešenje, ovo sa WAG-om je znatno elegantnije. Naravno, prvo isprobaj od nekoga, nemoj se odmah zaletati sa kupovinom. Karma za tebe. Odlican ruter, samo teshko da ces da sad igde naci u prodaji (mislim imash u oglasima polovni, korishcjeni ovo ono). Inache imam i ja gajbu na 2 sprata svugde je mrezhna pokrivenost na maksimumu :v Ako nadjesh negde ovaj pomenuti, uzmi ga fast! Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts