Jump to content

problem sa kompom

killYg0r

Recommended Posts

ok situacija je sledeca

prvo sto se dogodilo pre jedno 5 dana je bio strujni udar u stanu/zgradi kako god

pri cemu mi se komp nije ni restartovo ni ugasio vec se restartovo na par sec u smislu kao da se ubacio u stand bye i vratio odma

ok par dana posle toga pocinje da mi freezuje wow i samo se zaglupi i ostane tako

sutradan pocinje da mi freezuje cesce i da se samo ubaci opet u standbye mod jer se ni ne restartuje ni ne ugasi se vec samo tako stoji

e sad cim pokrenem wow pocinje da mi izbacuje po ekranu boje duge i onda se ugasi komp :s

ono sto sam ja za sad pokusao da uradim :

stavio sam drugo napajanje - opet se isto desava

probao sam druge igre rade sasvim ok ali racunam na to da su to ipak cs i w3 koje nisu zahtevne uopste

i probao sam u wowu da ga pokrenem po default namestanjima (jer inace koristim windowed mod) i tu sam jedino dobio napredak u smislu da mi nije puko komp odma vec se samo zamrznula slika a zvuk i sve drugo radi i mogao sam da uradim alt f4 iz igre nazad u win normalno

sada sto radim je da skidam najnovije drivere za graficku dok ovo pisem

bilo koji predlog ako ima neko bio bi zahvalan

dobro pitanje

bez da zvuci glupo ali sad sam se pipnuo i verovatno moze da se przi na njoj rucak

sad ne znam koliko je to normalno

a graficka mi je ova

7600gs_02.jpg

tako da iskreno nemam pojma kako da vidim da li se hladi

koji program da skinem koji meri temperaturu za graficku (da ne klikcem po razno-raznim gugle linkovima)

Ne hladi se, imas kombinaciju nekoliko faktora :

1. Pasivno hladjenu karticu, imao sam istu kao ti i to leti ne radi

2. Losu provetrenost kucista

3. Moguc otkaz memorije/gpu ma kartici od strujnog sranja

Otvori kuciste, hladi spoljasnjim ventilatorom graficku i vidi dali imas poboljsanja.

Ako ne, otkazala je. Dobra stvar je sto je garancija na gigabyte 3 godine, mozda tvoja nije izasla iz iste

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

A i uvek možeš da probaš da smanjiš brzinu memorije ili GPU, kao što sam ja recimo na 8800GT pa mi je pomoglo da se ne baguje više u igrama, kao što se baguje tebi. Mada, pošto je to krenulo posle te oluje ili čega god, ja bih rekao da je tu nešto "otišlo".

Everest Ultimate Edition probaj, a svaka pasivno hlađena grafička vremenom počne da se pregreva, i baš je to gubljenje slike pri opterećenju znak da se pregreva... Ili da je riknula. Nakalemi neki ventilator diretkno na taj rebrasti deo hladnjaka, pričvrsti ga šrafovima, vidi šta će biti, ako je samo pregrevanje problem, to je rešeno, ako se već sjebala, onda poz...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

odneo sam bio sinoc komp kod prijatelja jednog i sad nece vise ni da se upali uopste

kada se pritisne dugme samo zavrti kuler na ploci na sec i nista vise se ne desi

pa posto je nedelja i onako i pretpostavljam da nista ne radi taman imam 1 dan

da mi neko kaze da li mi se isplati uopste da nosim u neki servis jer je sad sigurno nesto crklo potpuno

ili da ga bacim u djubre i sacekam jedno godinu dana da uzmem novi komp

Eh

Otislo ti napajanje ako imas srece

A ako je ono sto se desava nama baksuzima, ploca crkla

Scalvaguj delove sa kompa, rasprodaj i dodaj pa uzmi nesto - opcija 1

Promeni plocu/proveri garanciju - opcoja 2

Ako oces onaj kredit da dignes za komp - uzmi kevinu klompu i udri se u lobanju

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Isti problem sam imao kao ti

Najjace resenje:

Kupis ventilator "osmicu" za 150 dinara, nekako nakalemis na kuler od graficke, i cepas :)

Tako ja uradih i sad temperatura ne prelazi 59 stepeni - i to kad unistavam graficku sa benchmarkom

Btw prvo proveri da li je do pregrevanja graficke

izvoli : http://www.overclock.net/ati-drivers-overclocking-software/662475-msi-afterburner-1-5-0-kombustor.html

kili ne seri...jel si probao sa drugim napajanjem/grafickom/cime vec, da vidis sta je crklo...ovako ako si im samo odneo komp mogu da ti kazu sta oce

stavio je drugo napajanje :) napomenuo je to jos u prvom postu :)

kolko koshta servis majke ti? ja nikako ne vidim kako se nekom isplati da komp nosi u servis, osim ako nije u garanciji.

pa onima koji imaju pare a nemaju vremena da nauce sami sebi da promene delove :)

Нема  будућности без истине.

Mom ortaku se nije palio komp, pa odneo u neki servis u NS, pošto tamo studira. Rekli mu da ne valja ploča, i tražili 40e za popravku (socket 939). Nije imao, pa su mu spakovali komp svaki deo posebno u kesicu, i on mi doneo u Šabac. Ja komp ne diram mesec dana, jer ne mogu nigde da nađem pristojnu s939 ploču, i onda mi bude dosadno jedan dan, uzmem mašinu, iščistim slotove i sastavim, i sve radi bez problema, i radi i danas, godinu dana posle tog "incidenta".

Naravoučenije: probaj ti te komponente kod nekog drugog, što oni u servisima kažu da je otišlo, otišlo je maksimum 33-66% toga :-) Statistički, jednda od te tri komponente jednostavno MORA da je ispravna...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO