killYg0r Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 ok situacija je sledeca prvo sto se dogodilo pre jedno 5 dana je bio strujni udar u stanu/zgradi kako god pri cemu mi se komp nije ni restartovo ni ugasio vec se restartovo na par sec u smislu kao da se ubacio u stand bye i vratio odma ok par dana posle toga pocinje da mi freezuje wow i samo se zaglupi i ostane tako sutradan pocinje da mi freezuje cesce i da se samo ubaci opet u standbye mod jer se ni ne restartuje ni ne ugasi se vec samo tako stoji e sad cim pokrenem wow pocinje da mi izbacuje po ekranu boje duge i onda se ugasi komp :s ono sto sam ja za sad pokusao da uradim : stavio sam drugo napajanje - opet se isto desava probao sam druge igre rade sasvim ok ali racunam na to da su to ipak cs i w3 koje nisu zahtevne uopste i probao sam u wowu da ga pokrenem po default namestanjima (jer inace koristim windowed mod) i tu sam jedino dobio napredak u smislu da mi nije puko komp odma vec se samo zamrznula slika a zvuk i sve drugo radi i mogao sam da uradim alt f4 iz igre nazad u win normalno sada sto radim je da skidam najnovije drivere za graficku dok ovo pisem bilo koji predlog ako ima neko bio bi zahvalan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Jel ti radi kuler na grafičkoj? Ajd' kao to da probamo kao najprostije rešenje ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 30, 2010 Author Report Share Posted July 30, 2010 dobro pitanje bez da zvuci glupo ali sad sam se pipnuo i verovatno moze da se przi na njoj rucak sad ne znam koliko je to normalno a graficka mi je ova tako da iskreno nemam pojma kako da vidim da li se hladi koji program da skinem koji meri temperaturu za graficku (da ne klikcem po razno-raznim gugle linkovima) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Ne hladi se, imas kombinaciju nekoliko faktora : 1. Pasivno hladjenu karticu, imao sam istu kao ti i to leti ne radi 2. Losu provetrenost kucista 3. Moguc otkaz memorije/gpu ma kartici od strujnog sranja Otvori kuciste, hladi spoljasnjim ventilatorom graficku i vidi dali imas poboljsanja. Ako ne, otkazala je. Dobra stvar je sto je garancija na gigabyte 3 godine, mozda tvoja nije izasla iz iste Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 A i uvek možeš da probaš da smanjiš brzinu memorije ili GPU, kao što sam ja recimo na 8800GT pa mi je pomoglo da se ne baguje više u igrama, kao što se baguje tebi. Mada, pošto je to krenulo posle te oluje ili čega god, ja bih rekao da je tu nešto "otišlo". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Everest Ultimate Edition probaj, a svaka pasivno hlađena grafička vremenom počne da se pregreva, i baš je to gubljenje slike pri opterećenju znak da se pregreva... Ili da je riknula. Nakalemi neki ventilator diretkno na taj rebrasti deo hladnjaka, pričvrsti ga šrafovima, vidi šta će biti, ako je samo pregrevanje problem, to je rešeno, ako se već sjebala, onda poz... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 31, 2010 Author Report Share Posted July 31, 2010 nije hteo da mi se upali sinoc a graficka je bila na ivici da se zapali opet nista, probacu da smanjim brzinu memorije graficke(pretpostavljam u biosu/drajverima)i upericu ventilator pa ako opet bude zezalo znas de su vrata hvala na odgovorima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 odneo sam bio sinoc komp kod prijatelja jednog i sad nece vise ni da se upali uopste kada se pritisne dugme samo zavrti kuler na ploci na sec i nista vise se ne desi pa posto je nedelja i onako i pretpostavljam da nista ne radi taman imam 1 dan da mi neko kaze da li mi se isplati uopste da nosim u neki servis jer je sad sigurno nesto crklo potpuno ili da ga bacim u djubre i sacekam jedno godinu dana da uzmem novi komp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Eh Otislo ti napajanje ako imas srece A ako je ono sto se desava nama baksuzima, ploca crklaScalvaguj delove sa kompa, rasprodaj i dodaj pa uzmi nesto - opcija 1 Promeni plocu/proveri garanciju - opcoja 2 Ako oces onaj kredit da dignes za komp - uzmi kevinu klompu i udri se u lobanju Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 nije napajanje probao sam drugo i radilo je sa njim barem neko vreme pa je onda crklo skroz i ne znam sto je toliko cudno da ne mogu da zamislim zivot bez kompjutera :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Nije cudno, samo pricam ti o kreditu. Vidi da sam to sredis, nabavi neku polovnu odgovarajucu plocu Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 EL IMA NEKO POLOVNU PLOCU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 koju? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 jbg nisam kuci ne znam napamet otprilike opis bi bio asus p5nesto koja je na sebi imala graficku iznad sa slike i intel core duo 4300 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 p5qpro ? ta je meni crkla posle 2 godine :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Isti problem sam imao kao ti Najjace resenje: Kupis ventilator "osmicu" za 150 dinara, nekako nakalemis na kuler od graficke, i cepas :) Tako ja uradih i sad temperatura ne prelazi 59 stepeni - i to kad unistavam graficku sa benchmarkom Btw prvo proveri da li je do pregrevanja graficke izvoli : http://www.overclock.net/ati-drivers-overclocking-software/662475-msi-afterburner-1-5-0-kombustor.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 2, 2010 Author Report Share Posted August 2, 2010 ne vredi vise ne moze ni da se upali komp samo se zavrti kuler na ploci na pola sec i nista :s nadam se da ga dajem u servis neki danas pa cu videti sta mi kazu .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 poslao sam bio komp na servis crkla je ploca , graficka i napajanje sve u svemu za djubriste je spremno znam da sam imao ovaj komp 3-4 godine ali nikad mi se do sad nije desilo da se bas ovako raspadne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Osećam da su crkle max dve od te tri stvari nego su rešili da ti uzmu sve pare što imaš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Slažem se sa vudijem, još bih rekao da verovatno nisu ni dve stvari već jedna, i to tipa napajanje :) Jeste zvekno napon i šta god, ali baš sve da ode... čudi me da nisu rekli i da je hard vrisnuo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 HIJAO DA JA SAM RETARD I USTVARI JE MENI KOMP RADIO POPTUNO NORMALNO NEGO SE NIJE VIDELO NA MONITOR JER JE BIO PRLJAV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 kili ne seri...jel si probao sa drugim napajanjem/grafickom/cime vec, da vidis sta je crklo...ovako ako si im samo odneo komp mogu da ti kazu sta oce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 kolko koshta servis majke ti? ja nikako ne vidim kako se nekom isplati da komp nosi u servis, osim ako nije u garanciji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 kili ne seri...jel si probao sa drugim napajanjem/grafickom/cime vec, da vidis sta je crklo...ovako ako si im samo odneo komp mogu da ti kazu sta oce stavio je drugo napajanje :) napomenuo je to jos u prvom postu :) kolko koshta servis majke ti? ja nikako ne vidim kako se nekom isplati da komp nosi u servis, osim ako nije u garanciji. pa onima koji imaju pare a nemaju vremena da nauce sami sebi da promene delove :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Mom ortaku se nije palio komp, pa odneo u neki servis u NS, pošto tamo studira. Rekli mu da ne valja ploča, i tražili 40e za popravku (socket 939). Nije imao, pa su mu spakovali komp svaki deo posebno u kesicu, i on mi doneo u Šabac. Ja komp ne diram mesec dana, jer ne mogu nigde da nađem pristojnu s939 ploču, i onda mi bude dosadno jedan dan, uzmem mašinu, iščistim slotove i sastavim, i sve radi bez problema, i radi i danas, godinu dana posle tog "incidenta". Naravoučenije: probaj ti te komponente kod nekog drugog, što oni u servisima kažu da je otišlo, otišlo je maksimum 33-66% toga :-) Statistički, jednda od te tri komponente jednostavno MORA da je ispravna... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts