Jump to content

Prenos broja telefona?

Trooper

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...

Aj razmišljanje na temu - Telenor sad nudi Samsung Galaxy S 2 u najjačem paketu za dinar sa 4500 din mesečne pretplate. Prostom računicom dolazimo do cifre da bez bilo šta da koristim ću ga platiti 108k dinara na 24 meseca, pritom bih svakako net u fullu koristio (to je neki prenesi i surfuj 3000 paket). U suštini mi je najveći problem što sam telefon video danas kod njih u prodavnici i ekran zaista jebe mame, ono dual-core procesor i sl mi deluje više kao marketing. Neka razmišljanja na tu temu?

Heghlu'meH QaQ jajvam

ako nećeš da se igraš. taj telefon ne radi ništa što ne rade androidi od pre godinu dana.

Potpuno sam svestan te činjenice :) Jedini adut koji me privukao je ekran koji mi deluje mnogo bolje nego na Desire-u i sličnima. A sa druge strane isto para bi me kod tog provajdera izašao i Desire ili Desire HD, pa čak i prethodni model Galaxy S, što mi nekako deluje suludo, valjda bi trebalo da su jefitniji...

Prenos broja ide sigurno od 1. jula, sad kao to nešto testiraju.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Galaxy S2, tj Super AMOLED Plus je blago bolji ekran od "običnog" Super AMOLED-a. Dual core proc se ama baš nigde ne koristi, možda u igrama, a opet tu ti dobar deo igara neće raditi jer je pisan za Tegru, i moraće neko da ih krekuje ili preradi (kao što rade ljudi na xda i odradili su Samurai II i Pinball HD).

Ali, ako će stranka da ti plaća račun, why not [:D]

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Pričao sam sa likom iz Telekoma pre nedelju dana, pomenuo je da su baš bili skoro na "simpozijumu" aka sastanku povodom početka priče sa prenosom brojeva i da to kreće sad od jula.

U skladu sa tim sprema (makar Telekom) neke super telefone i tako to, da navuče ljude da se prebacuju.

Ovo što kaže Zwerko za S 2 i S jeste istina, na Telenoru u nekim paketima je S skuplji od S2, a bogami i kad pogledate oglase, gde i dalje ima novi S košta tek mizerno malo manje nego S 2.

btw, Pero, zar nije Samsung u S 2 ubacio Tegru u "rotaciju"? Tj. možeš da zabodeš ili njihov sopstveni onaj, Exynos ili kako se zove, ili Tegru 2? Sad doduše ne znam jel to Worldwide ili je tipa Tegra opcija vezana samo za recimo Aziju itd.

Dual core proc se ama baš nigde ne koristi

pa ako nista valjda ce koristiti kada imas aktivne 2 aplikacije istovremeno? Ne moraju biti pisane za multiproc okruzenje, OS ce im sam dodeliti po jedan CPU?

U skladu sa tim sprema (makar Telekom) neke super telefone i tako to, da navuče ljude da se prebacuju.

iPhone4, iPhone4, iPhone4

(pusti snovi)

Edited by trooper

pa ako nista valjda ce koristiti kada imas aktivne 2 aplikacije istovremeno? Ne moraju biti pisane za multiproc okruzenje, OS ce im sam dodeliti po jedan CPU?

(pusti snovi)

Ne znam dal je stvarno tako trupsi, ali je činjenica da se nikakvo ubrzanje ne oseća (poredio sam moj Nexus S i LG Optimus 2X npr)

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Galaxy S2, tj Super AMOLED Plus je blago bolji ekran od "običnog" Super AMOLED-a. Dual core proc se ama baš nigde ne koristi, možda u igrama, a opet tu ti dobar deo igara neće raditi jer je pisan za Tegru, i moraće neko da ih krekuje ili preradi (kao što rade ljudi na xda i odradili su Samurai II i Pinball HD).Ali, ako će stranka da ti plaća račun, why not [:D]

Pazi, nisam toliko pratio koliko je bolji Plus od običnog Super AMOLED-a, pogledao sam telefon i ekran deluje mnogo bolje od ostalih u nizu na istoj platformi i na istom pultu, laički gledano. Doduše ja sam nešto tripovao da ima taj Tegra, ali mi to nije suštinski razlog zašto bih ga uzeo, kao što rekoh ekran mi se svideo :) I plaćam ja lično račun :)

Pričao sam sa likom iz Telekoma pre nedelju dana, pomenuo je da su baš bili skoro na "simpozijumu" aka sastanku povodom početka priče sa prenosom brojeva i da to kreće sad od jula.U skladu sa tim sprema (makar Telekom) neke super telefone i tako to, da navuče ljude da se prebacuju.

Pa ja kontam da je i ovo neka slična fora, s tim da se ja onda ne bih prebacivao, prosto kad pogledam da regularno košta 530 evra, da ga uzmem na kredit na dve godine bi me izašao koliko i pretplata. A ovako imam i Internet, mogu da radim i tethering kad zaboravim da uplatim adsl kod kuće :)

Ovo što kaže Zwerko za S 2 i S jeste istina, na Telenoru u nekim paketima je S skuplji od S2, a bogami i kad pogledate oglase, gde i dalje ima novi S košta tek mizerno malo manje nego S 2.

To je meni potpuno suludo, ili nisu skontali ili ne znam šta, eno na mobilnom svetu je dvojka jeftinija od keca :) Ali aj oni, nego što na zvaničnom Samsung Srbija sajtu i dalje stoji reklama za Galaxy S iako su lansirali poseban podsajt za ovaj novi :))

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ne znam dal je stvarno tako trupsi, ali je činjenica da se nikakvo ubrzanje ne oseća (poredio sam moj Nexus S i LG Optimus 2X npr)

jesi probao da ukljucis N aplikacija? Doduse ne znam kako radi multitasking na Androidu, mozda pozadinski procesi nisu aktivni? Al tipa ako pustis muziku, neki download, messenger i neku igru, morao bi da krene da koristi oba CPU. Mada je to sve ostalo sem igre verovatno zanemarivo opterecenje za CPU ...

Jesu sredili bar battery life na tim novim telefonima? Ono sto me odvraca od kupovine androida je bila cinjenica da telefon mora svaki dan da se puni

Ono sto me odvraca od kupovine androida je bila cinjenica da telefon mora svaki dan da se puni

tell me about it! android koristim samo kad znam da će mi trebati mailovi i sve tako to, inače moja stara dobra nokia e63 ispod pet dana ne drži!

i ne znam dal' sam vam pričao ikad za te save game-ove u deus exu...

i dalje se nije pojavio telefon sa velikim touch ekranom koji može sigurno da izvuče dva dana na bateriji, i ne verujem da će skoro.

(osim ako ste mohi i sejnt ofc)

što se iphone-a tiče, prvi znak da će se pojaviti je mogućnost otvaranja itunes naloga sa adresom u srbiji. koliko znam, toga i dalje nema, a apple neće da prodaje iOS hardver ako posle nema kako da prodaje aplikacije, muziku i ostalo. ne isplati im se.

Edited by Guest

i dalje se nije pojavio telefon sa velikim touch ekranom koji može sigurno da izvuče dva dana na bateriji, i ne verujem da će skoro.

(osim ako ste mohi ofc)

što se iphone-a tiče, prvi znak da će se pojaviti je mogućnost otvaranja itunes naloga sa adresom u srbiji. koliko znam, toga i dalje nema, a apple neće da prodaje iOS hardver ako posle nema kako da prodaje aplikacije, muziku i ostalo. ne isplati im se.

mozhe i Galaxy S sa darky romom, postovao sam vec screenshotove ;)

(pusti snovi)

Trupsi je hipster :(

Ja stvarno ne razumem tu pomamu za ajfonom.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

meni na iphone baterija traje 1-4 dana zavisno od toga koliko koristim ne-telefon funkcije (gps, wifi i sl), tako da najcesce punim na 2 dana.