Jump to content

slike forumaša


Guest

Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja sa mojih 120+ izgledam kao maneken ... za BIG LINE, buahahahahaha :)

Svakom svoje, ne treba preteravati. Cak i mnogo mrsavo nije zdravo, recimo moze da te bije zena :)

reci ti meni ovako :) da li vi pekari bojite crni hleb i u kojoj meri ?!:)

Нема  будућности без истине.

Link to comment
Share on other sites

pre bih drpao ovu malu slatku pegavu, sa kojom sam bio nego neku anoreksichnu manekenku, poput ove dole, koja bi me dovela do prosjackog stapa za mesec dana i pred kojom bi me bilo sramota da jedem meso

везе ти немаш... те такве само добро јебеш и млатиш стомаком и воле те што си већи скот, а крв ваде неким несрећним мукицама које им удовољавају.

научи већ једном...

:*

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

reci ti meni ovako :) da li vi pekari bojite crni hleb i u kojoj meri ?!:)

e, vidiš, to i mene zanima :D

ajde, pekarmane, budi rurov insajder :o

Kapiram da sa integralnim još uvek nema prevare, cela zrna još uvek ne mogu da isfejkuju.

po jednom pekaru iz BG-a, rade to :)

a i kada kući spremite hleb od crnog brašna ili miksa zato što se samo od crnog ne ispeče baš najbolje primeti se zašto je pekarski crni fejkara.

Da razlucimo prvo. Vrste hleba.

Beli Tip-400

Polu-beli/Crni Tip-500 + boja :) ili 100% Tip850 pa navise.

Integralni integralno Brasno + Tip850

Posto vas beli ne zanima, idemo odmah na polubeli/crni hleb/integralni. Sve pekare, prave taj polubeli/crni sa Tip500 + boja ili mesaju Tip850 i Tip500. Prosto, Tip850 je skup i njima je jeftinije i lakse da kupe Tip500 i balon/dzak boje i tako vam spreme. To bi trebalo svako da zna do sad, pojma nemam zasto se jos neki zaludjuju mislju da ce u drzavnoj pekari da nadje cist polubeli hleb od Tip850 brasna. Realno.

E sad, posebna prica je integralni hleb. Kao sto je Corey napisao, i covek sam primetio jer koliko sam razumeo spremao je za sebe isto, ko proba da napravi isti od cistog integralnog brasna taj se zajebao kao niko. Nije jestiv jer je tvrd, gorak, suv i ko se prevari pa misli da je vreme pecenja isto kao za beli onda i ziv. Nije isto vreme pecenja, a i kad ga ispeces taj hleb je vise slican onim vojnim dvopecima nego icemu sto mozes da posluzis uz hranu. Stoga svi koji ga prave, mesaju Integralno brasno sa Tip850 ili nekim crnsim brasnom. Ja ga mesam sa Tip850 jer sam primetio da tako ispada najjestivije, posto mu ja dodatno dodajem SemeMix smesu posipa u koji ide susam, lan, zito, kukuruz i suncokret. Pa mi nije ispadalo najbolje ako koristim Tip1000 recimo, opet bude suvo i tesko za zvakanje.

Da sumiramo, sav hleb koji kupujete po drzavnim pekaram se farba jer oni gledaju da zarade a ne da vama udovolje. Za privatnike necu da pricam ali racunajte da neki rade isto. Najbolje da umesite sami, kao Corey i da onda znate sta trazite u hlebu kad ga kupujete. Integralni, to isto kako ko pravi i na koji nacin ali isto racunajte da je vise obicno farbano brasno sa nekom smesom ako kupujete kod drzavnih nego da je to to.

Eto. :)

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Link to comment
Share on other sites

Kada pravite svoju smesu, zezajte se sa ukusom, možete dodati tipa suncokret(oljušten ofc), drugo sitno semenje i razne sitne žitarice. Izgleda brutalno kada se ispeče, a i takav je ukus.

Elem Pekare, u kakvoj rerni i posudi je moguće ispeći skroz crni hleb ?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Elem Pekare, u kakvoj rerni i posudi je moguće ispeći skroz crni hleb ?

Nije uopste poenta u posudi i rerni vec u vremenu pecenja. Znaci mozes ti i u najobicniju rernu na struju da ga ispeces ali moras da pogodis temperaturu i vreme jer ako grunes jaku temperaturu ima da ti bude res okolo a zivo iznutra a ako stavis nisku onda ce da ga peces nepotrebno dugo i ima da se osusi. Moras da probas, ne vredi sad pisati brojke jer nisu u kamenu uklesane. Cak i integralno brasno nije svuda isto, neko ispadne mekse samo po sebi od drugih. Znaci kupis, umesis i probas. Sjebes se jednom, umesis ponovo i tako dok ne provalis. Racunam da tebi i ne treba neka kolicina nego eto 1 hleb na 2 dana cisto da imas nesto da muljas u ustima od zitarica a da nije farba.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...