Jump to content

Zabrana trubljenja automobilom u centru Beograda

Zabrana trubljenja  

67 members have voted

1. 1. Treba li zabraniti upotrebu sirena u centru, osim u ekstremnim situacijama

• Da
      40
    • Ne
      27

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

meni su najgotivniji oni sto trube, a ne znaju zasto, samo vide da se kolona sporo pomera, a nemaju pojma sta je napred, pa legnu na sirenu:) a ono napred, ne znam, radovi na putu ili tako nesto.

Taj fazon. Takvi su najbolji, misli ako on bude svirao da ce svi odjednom da krenu i da ce kolona nestati,ustvari samo pravi josh vecu tenziju, mnogo nervoznih vozacha na nashim putevima,ali bash mnogo...

ONE LOVE, TJM!

www.last.fm/user/uNkindTJM

usudicu se da kazem, svestan hejta koji me ocekuje :) na beogradskim putevima. u ono gradova sto sam ja obisao, situacija nije ni priblizno takva. beogradski vozaci su ziva nervoza i frustracija

ne prodje ni jedan dan na primer, kad vozim bajs, da meni neko ne svira :) iako se krecem pravolinijski, obicno skroz desnom trakom. nisu mi jednom doviknuli 'nije ti ovo ada majmune' :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

трубим само у екстремним случајевима да неког упозорим на непосредну опасност од судара због његове непажње, обично кратким сигналом. углавном блицам за све за шта би се иначе употребљавале сирене. морам да признам да бар 2 пута годишње, дођем до делиријума због неког ФАКАРДА па легнем на сирену по 10 секунди једнако псујући му све живо и неживо. није да сам поносан на себе због тога, али човек ваљда сме да буде нервозан понекад, а кад се преклопе још неки факарди и друге околности, здрав човек извентилира нервозу трубом и Вуковим речником.

едит:

против сам нервозе у саобраћају, али за то је неопходно да нас саобраћајци ослободе стреса тако што ће сваком факарду да наплаћују казне за некоришћење мигаваца непознавање прописа или просто незнања управљања возилом.

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

nisu mi jednom doviknuli 'nije ti ovo ada majmune' :)

па то су мислили док су трубили, добар ти стојим да је тако.

:*

Style over subsistence

ako je neko bezobrazan, ako neko bahato stane na sred raskrsnice, i u slicnim situacijama trubim po 10 minuta.

ovde ljudi misle da sva cetri resavaju sve probleme, pa idu do te mere da kad ukljuce sva cetri mogu da idu u rikverc na autoputu.

vid'o sam deda mraza

е то што ме јебено нервира на раскрсници кад уђу у раскрсницу па не могу с ње да изађу, а у прописи су јасни да НЕ СМЕШ да уђеш на раскрсницу ако не можеш са ње да се склониш. али не, генијалци уђу у раскрсницу па сјебу цео период зеленог светла за укрштајућу улицу и још се праве блесави. аух како се изнервирам тад. не верујем да постоји нешто у саобраћају што ме нервира више од тога.

а тек кад трола или аутобус то ураде, па чак не можеш ни да се провучеш између. па јеботе, они су професионалци у пичку материну, ово су неке основне ствари.

Style over subsistence

е то што ме јебено нервира на раскрсници кад уђу у раскрсницу па не могу с ње да изађу, а у прописи су јасни да НЕ СМЕШ да уђеш на раскрсницу ако не можеш са ње да се склониш. али не, генијалци уђу у раскрсницу па сјебу цео период зеленог светла за укрштајућу улицу и још се праве блесави. аух како се изнервирам тад. не верујем да постоји нешто у саобраћају што ме нервира више од тога.

Video sam negde da planiraju da uvedu zone na raskrsnicama gde te panduri odmah kazne ako se zaustaviš. Biće obeležene celom površinom dijagonalnim prugama.

лепо је то, али треба ти пандури стварно да стоје на тим раскрсницама са блокчетом, а не да машу стопком и дувкају оном пиштаљком бодрећи нас да се брже крећемо.

Style over subsistence

Ja maksimalno izbegavam da trubim, poslednji put kad sam koristio trubu je bilo kad je neka budala izlazila sa parkinga bez da gleda sta se desava oko njega, svakako mislim da trubljenje nema smisla u BG guzvama jer samo iritira ostale a i kad im neko trubi samo se usprckaju. Sto je najgore u BGu svi zivi trube i onda se i ne zna ko kome trubi.

Cinjenica je da su svi mnogo nervozni i nadrkani, jos kad vidim one glupace sto sede na trubi rado bih izvadio dizalicu i lomio joj ruke da sledeci put moze da trubi nosem.

Postoji zaista problem sa nekim raskrsnicama za koji nisu krivi sami vozači. Par puta mi se desilo na raskrsnici kod Ade da krenem sa celom kolonom i onda cela kolona stane, a ja ostanem na raskrsnici. Jbg kako sam znao da će svi oni da stanu?

Što se trubljenja tiče, ne pamtim kada sam zaista trubio dugo... tj. sećam se. Jedne zime kada je sve bilo zaleđeno. Ja idem 40 na sat i krećem da kočim na semaforu, ABS radi ali vidim da nema šanse da stanem na vreme i onda zatrubih k'o manijak ovom ispred da krene malo napred (bio je sam na semaforu) da ga ne bih čukn'o. Ukapirao čovek srećom.

Inače trubnem kratko kada se neko uspava na semaforu i kada prolazim pored autobusa koji stoji na stanici jer mi se više puta desilo da pešaci počnu da prelaze odmah iza njega ulicu jer ih mrzi da pešače 10 metara do prvog prelaza.

Dandy [RUR]

ne razumem bas tu terminologiju sa prostorom:) ti ulazis u raskrsnicu po redu, mozes ti da udjes sa svojom kolonom, ali onaj sledeci talas likova mora da ceka da se vi razdrndate sa raskrsnice, problem je kad se raskrsnica nije raskrcila od prethodnog talasa, a ti ulazis zato sto se tebi upalilo zeleno i onda se svi poredjate ko tetris i blejite sat vremena.

sto se prakse tice, zaista jeste drugacije, ali na trasama kojima se ja krecem, efikasnije je u praksi:) recimo, da vozaci nemaju neki svoj spontani trip da od jedne trake za levo, kad udju u raskrsnicu, naprave tri (pricam za raskrsnicu kod vuka kad se krece levo iz bulevara, ka nadvoznjaku), bilo bi tri puta sporije sve. a opet se sve lepo rascisti, guzva jeste, zauzimanje prostora jeste, ali nikad nisam tu nesto ispusio ma iz kog pravca da sam dolazio.

fora je sto je sve relativno, u saobracaju je uvek ukljucen ljudski faktor, a ne mozes zakon da napravis individualnim i posebnim za svakog vozaca. pa tako imamo ogranicenje od 50 na sat recimo u jurija gagarina izmedju dva semafora gde nema pesackog. e da ga jebem, koga boli kurac sto sam ja isao 400 na sat tu etapu, pritom zaustavivsi se na crvenom i to u tri ujutru. sa druge strane, ima naravno jos vise suprotnih primera, kao taj sa zagusivanjem raskrsnice. ja u saobracaju najvise pizdim sto ne volim da blejim na semaforu pet krugova, a to se uvek desi zbog nekog ko je nesposoban ili ga boli kurac. na nesposobne se uglavnom ne ljutim, ali moram da pizdim, ovako nedefinisano barem:)

druga stvar, naravno da ne postujem sve propise, i to ih sve manje postujem sto vise vozim i sto vise vozim u guzvi i sto redovnije vozim u toj guzvi. ono moze da natera coveka da ubije mame mi.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

имате оне попречне беле дебеле линије испред пешачког прелаза коју у застоју НЕ ПРЕЛАЗИТЕ уколико не видите да се возила испред вас не померају довољно да бисте могли да пређете раскрсницу (ниво исте дебеле линије на другој страни у траци супротног смера).

иначе се слажем са Дулиом. масовно непоштовање прописа и тера оне који и знају прописе да их крше како не би путовали сат времена док кршиоци прођу за 15 минута. кад би кршиоци били дестимулисани да крше прописе, и сам саобраћај би био пропулзивнији и сами застоји би били далеко мањи.

сад се управо приморавам да избацим из вожње претицање са десне стране. жуту траку, скретање улево из десне траке мимо колоне и непоштовање ограничења брзине (не баш увек) сам већ избацио.

Style over subsistence

ne razumem bas tu terminologiju sa prostorom:) ti ulazis u raskrsnicu po redu, mozes ti da udjes sa svojom kolonom, ali onaj sledeci talas likova mora da ceka da se vi razdrndate sa raskrsnice

dalje nisam citao, ako si objasnio jebi ga :D

nema oni sta da cekaju, TI NE SMES DA UDJES U RASKRSNICU AKO NE MOZES DA IZADJES, nema ULASKA SA SVOJOM KOLONOM i slicno. ako imas mesta da prodjes, ti prodjes, ako nema, cekas PRE RASKRSNICE dok ne bude

The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars!

Fora je u tome da ja u nekim situacijama ne mogu da znam da li mogu da izađem iz raskrsnice.

Znači kreće se kolona dokle god mogu da vidim i ja idem sa njom. Nisam čekao na semaforu pa krenuo, nego sam se kretao normalnom brzinom za gužvu na putu i ušao u raskrsnicu sa svim ostalim automobilima i trebalo bi da mogu da je prođem za 5 sekundi. Onda odjednom stane neko tamo u pizdincu i cela kolona staje jer ne postoji ni malo razmaka između automobila. Tako ja stojim na pola raskrsnice sve dok se ne upali crveno za mene. Ne mogu napred, ne mogu nazad...

To pre znači da signalizacija nije dobro sinhronizovana.

Jedina alternativa je da vozila čekaju kao da imaju stop dok prethodni auto ne prođe celu raskrsnicu, pa onda krenu. I tako za svakog. Očigledno je da to ne bi funkcionisalo.

Edited by Dandy

Dandy [RUR]

па јебига, ради се о процени... кад се зајебеш у процени то није исто као и кад те боли курац.

Style over subsistence

Jedina alternativa je da vozila čekaju kao da imaju stop dok prethodni auto ne prođe celu raskrsnicu, pa onda krenu. I tako za svakog. Očigledno je da to ne bi funkcionisalo.

pa to sam i rekao vec 3 puta :)

a ne bi funkcionisalo zato sto nema ko da sankcionise suprotno. kao i za 99% drugih stvari...

da na svakoj takvoj raskrsnici imas pandura koji ce da ti napise kaznu ako si u raskrsnici kad se otvori zeleno za upravnu ulicu, onda bi funkcionisalo.

The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars!