Dule_smor Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 elem, monitor me jebe, ponekad, doduse retko, promeni nijansu pa sve izgleda kao da se gleda kroz neki zuti ili plavi filter...to traje par minuta pa se vrati u normalu samo od sebe ili kad restartujem komp...i drugo, u biosu mi ponekad hardver monitor prijavi preko 90 stepeni temperaturu graficke...i to dok nista zahtevno ne radim, ili kad je komp ukljucen pola sata samo recimo...al kad odem u everest on kaze da je temp izmedju 70 i 80 obicno...sad cu da otvorim kuciste, cisto da vidim da se nije bas nakupilo prasine, mada kuler radi ok na 2.5k obrtaja...i da, moja jadna konfiguracija: sempron 2200, nvidia 7600gs, 2x512 rama, maticna asus A7V600-X, monitor lg L1953S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Monitor ti crkava, a grafičku očisti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 8, 2010 Author Report Share Posted April 8, 2010 Monitor ti crkava, a grafičku očisti. jebem mu kevu bas za monitor, nisam pri parama za kupovinu novog...valjda ce izdrzati jos jedno pola godine...khm, za graficku si bio u pravu, ko bi rekao da za tako kratko vreme moze da se nakupi onoliko jebene prasine:)...temperatura pala za 20 stepeni, sad ce mozda i sc2 bolje da mi radi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Možda ti se otkačinje kabl onaj što ide u grafičku ili u monitor, pa malo ono samo to prodžaraj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 da, obicno se to desava kada je VGA/DVI kabl labav. Fiksiraj bolje kabal iza monitora i na grafickoj. Ako to ne pomaze, mozda si negde kabl nagnjecio/ostetio. U tom slucaju probas sa drugim kablom Ako ni to ne pomogne, e onda tek znaci da monitor crkava ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 22, 2010 Author Report Share Posted April 22, 2010 izgleda da mi ipak monitor crkava...vise se ne desava ono sa nijansama da izgleda kao da se gleda kroz filter, sad su pocele da se pojavljuju horizontalne isprekidane crtice na random mestima...fu, necu da kupujem nov monitor makar morao da koristim onaj raspali krs od 15 inca! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
superstarr Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Možta ti je najjeftinije da popraviš postojeći? Quote Uspeh nije cilj do koga treba stići, uspeh je put kojim treba ići !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 25, 2010 Author Report Share Posted April 25, 2010 izgleda da ipak nije monitor nego graficka...posto na skrinshotu sad hvata ta sranja koja se pojavljuju, a pre nije hvatao...pa dobro, ova moja sabanska graficka je makar jevtinija od monitora:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 (edited) izgleda da ipak nije monitor nego graficka...posto na skrinshotu sad hvata ta sranja koja se pojavljuju, a pre nije hvatao...pa dobro, ova moja sabanska graficka je makar jevtinija od monitora:) pogledaj prvo da ti kabel nije razglavio konektor na grafickoj (oce to od tezine kabla) pa treba malo da se prelemi na ploci probaj da stavis jednu 12ticu (9tku ili sta vec imas) da duva na tu graficku ako te vec mrzi (n'umes) da menjas pastu na kuleru jedino sto mi jos pada drugo na pamet. graficka ti crkala od dosade jer sa tim sempronom nije mogla da oseti "vetar u kosi" EDIT: koliko ja vidim ovaj tvoj monitor ima VGA konektor stavi DVI2VGA konvertor pa ubodi monitor u drugi izlaz na grafulji Edited April 26, 2010 by Muerte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 26, 2010 Author Report Share Posted April 26, 2010 tnx, videcu to sa kablom dal pali... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Lol kad sam video ime topika i ko je starter, pomislio sam da mu je ispala čuturica i napukla Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 28, 2010 Author Report Share Posted April 28, 2010 poz igore! btw, ovo sa grafickom pocinje da jede govna, sad i u sc2 beti jebe teksture i smara previse...elem, koja je najbolja kombinacija (graficka i procesor) koju bi mogao da stavim na moju maticnu (asus A7V600-X) i da dodam jos giga rama pa da se nadam da ce sc2 kad izadje moci da mi radi normalno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Ploča ti ima sranje čipset, procesore jedino da juriš po oglasima a i to je prastaro i verovatno rabljeno do iznemoglosti, AGP grafičkih nema ni od korova a DDR1 memorija je skupa ko đavo. Prodaj to sve đuture i uzmi nešto ovako: Biostar A785GE (Radeon HD 4200 onboard, oko 50 evra) AMD Athlon II X2 215 2.7GHz (oko 45 evra) 2 GB Kingston DDR2-800 (oko 40) Jes malo skuplje (in b4 smanji izlaske pa ćeš imati! :D ) al je mnogo bolje, i za Starcraft i za sve ostalo (ako ti zatreba jača grafika, lako ćeš je ubaciti kad budeš imao pare, a isto važi i za RAM) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 28, 2010 Author Report Share Posted April 28, 2010 tako sam i mislio, govno od kompa...cek, ova maticna ima integrisanu grafiku koliko vidim...a kako bi bilo da stavim moju graficku na nju ili neku drugu maticnu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Ne može, tvoja je AGP, ova ploča je PCI Express (a i ova integrisana je bolja od te tvoje). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 28, 2010 Author Report Share Posted April 28, 2010 gle stvarno, pise lepo da podrzava samo pci...nista, da vidim dal to moze na moje napajanje i da se uglavi u kuciste pa mozda i uzmem...mada kapiram da ce me na kraju mrzeti...btw, koliko mogu da dobijem za procesor, maticnu, graficku i ram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Procesor 10-15, ploča 15-20, grafička 20, RAM 20. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 28, 2010 Author Report Share Posted April 28, 2010 pa dobro, 70e i nije tako lose:)...mada ako mi crkne monitor onda sam ugasio:(...vudi, ziv bio veliki ti porasto! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 13, 2010 Author Report Share Posted May 13, 2010 blah, opet ja...vudi ajd jos mi ovo odgoori i vise te ne smaram:)...jel to sto mi se sjebavaju teksture u igrama, vido zapisi brljave i sve one linije i sranja koja se pojavljuju na monitoru mogu da budu uhvacena print skrinom znaci da mi crkava graficka...ako je tako reci mi koje je najbolje resenja za graficku koje bi mogao da stavim na ovu moju plocu...posto nemam zivaca ni vremena da sad jurim one kombinacije koje si gore naveo...ako vise uopste i mogu da se nadju agp graficke...pogledacu na it svetu, al nesto mi se cini da nema mnogo mogucnosti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 ==================================================================================================== jel to sto mi se sjebavaju teksture u igrama, vido zapisi brljave i sve one linije i sranja koja se pojavljuju na monitoru mogu da budu uhvacena print skrinom znaci da mi crkava graficka... ==================================================================================================== Ne, to znaci da se igras pijan dule Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 13, 2010 Author Report Share Posted May 13, 2010 vitjo srce si! :* necu biti pri kompu ovih dana, al javljam ti se cim uzmognem poz igore! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Brate mili apgrejduj komp, nije da to košta hiljadu maraka... ovako samo sečeš uši krpiš dupe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 13, 2010 Author Report Share Posted May 13, 2010 brate necu da upgrejdujem komp za 100 evra, da bi posle 6 meseci morao ponovo to da radim...kad budem skupio pare za nesto pristojno onda cu i uzeti to...do tada je je seci usi krpi dupe:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Da kad skupis pare, sigurno ces uzeti komp, a ne bidonce dunjevace POZ DULEEEE Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts