47@mission Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Evo i ja da kažem da nije sve tako belo: Meni je jedini zajeb na Mac-u što rezač čita, ali neće više da reže. Zamena košta 300 evra. Mogu da kupim eksterni za 50 evra, ali iMac onda gubi all-in-one karakteristiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 (edited) Koliko ja vidim MAC ni sluchajno ne treba uzimati bez MAC CARE-a i posle 3 godine ga odma prodati. Edited December 30, 2009 by Goga[TT] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted December 30, 2009 Author Report Share Posted December 30, 2009 Ovde je dosta povoljna cena da se uzme, mnogo povoljnija naravno nego u srb + vracaju pdv kad iznosis iz zemlje Ali naravno, u USA su ubedljivo najjeftiniji svi modeli, jedno 100-150 evra jeftinije nego ovde... Al' iz usa nema nikad niko da donese :\ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
47@mission Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 (edited) Gde si sada i koja je cena 17''? EDIT: @Goga u pravu si, Apple Care je poželjan. Stisli su Apple sada sa svih strana, valjda će se malo uozbiljiti... Edited December 31, 2009 by Playa Light Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Pazi moj ortak je kupio pre par dana mac book pro 17" u fulu sa 8gb rama platio 1000$ kanadskih ( naravno nasho od nekog narkica shto je drpio negde). I pravo ti kazem izgleda lepo i to je to. Ako necesh da pravish pare sa tim lapom tipa zilka ili fotografije batali nije vredno para. A OS X jeste dobar kao svaki linux je (jer mu je to osnova) i on ume da zabode da ne radi da drka kao svaki OS nijedan nije savrshen poenta je dal ti umesh da odrzavash sistem koji koristish. Moje mishljene je ako mozes da ga uzmesh za neke normalne pare uzmi ga ako je tipa preko 1000 evara batali to i kupi neki drugi lap. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted December 31, 2009 Author Report Share Posted December 31, 2009 Gde si sada i koja je cena 17''? EDIT: @Goga u pravu si, Apple Care je poželjan. Stisli su Apple sada sa svih strana, valjda će se malo uozbiljiti... Holandija, 17'' je 1970 evra, kad se vrne pdv! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 brate za te pare kupis auto :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 ^Bas to, moj burazer poseduje makbuk pro, realno svaka cast za OS al kad se kasnije buraz skontao da igrice bas i ne piju vode, nije mogao da nadje par aplikacija koje su mu bile potrebne za posao i na kraju koliko je iskesirao za njega, nikako se ne isplati kupiti navedeni. E sad ako se pazari neki polovan/kraden za neku okej cifru, sto da ne, u suprotnom nikako. Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Ali realno, ko bi još kupovao Mac da bi igrao igre? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted January 1, 2010 Author Report Share Posted January 1, 2010 Egzekli :)) Mislim na ovom mom moze da se igra bas puno igara, ali nisam ga ni uzeo zato... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 ne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) Ali realno, ko bi još kupovao Mac da bi igrao igre? :) Skontao je da moze da pika Diablo II pa je to prevagnulo u korist Mec-a u to vreme :) Edited January 2, 2010 by DaNte ? Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 I dalje mislim da je to glup razlog :) Jedan od ok razloga po meni da neko kupi Mac je ako ga ti nateraš da to uradi jer te posle toga neće cimati kada navuče gomile virusa ili mu pukne OS :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted January 12, 2010 Author Report Share Posted January 12, 2010 Eo samo da se pohvalim, uzeo sam macbook pro 13'', odlepio sam koliko je dobar! Sad polako uchim kako se koristi mac osx, gledam tutorijale i tako to Neverovatno kako je sve brzo na ovome, i kako je komp dobro odradjen :)) Odushevljen sam! E sad mi kazite par stvari, za one koji znaju: Da li radi Steam na mac os-u ? koji je najbolji softver za rezanje dvd-ova ? Da li postoji i koji anti virus za mac os ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 1. Ne radi ... odnosno kliko sam ispratio pokreću ga preko neko VMWarea itd, što je sranje, tako da je realno najbolje rešenje dual boot kojeg možeš da uradiš, pa vozdigneš Win7 i udri. Međutim, postavlja se pitanje šta će ti Steam, ako misliš nešto da pikaš, pitanje je koliko to može da fura na takvim uređajima. Pitaj Stefketa kako mu furaju igre. Ne znam, možda i rade dobro :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Eo samo da se pohvalim, uzeo sam macbook pro 13'', odlepio sam koliko je dobar! Sad polako uchim kako se koristi mac osx, gledam tutorijale i tako to Neverovatno kako je sve brzo na ovome, i kako je komp dobro odradjen :)) Odushevljen sam! E sad mi kazite par stvari, za one koji znaju: Da li radi Steam na mac os-u ? koji je najbolji softver za rezanje dvd-ova ? Da li postoji i koji anti virus za mac os ? 1. Idi na http://www.mac-bb.org ukucaj igricu koju trazis postoji dobra sansa da je nadjes jer su prepakovali gomilu igara. Tipa 2. Ja koristim Burn http://burn-osx.sour...glish/home.html koji je mali i jednostavan. Ako hoces neke OMG opcije onda imas http://www.roxio.com...m/overview.html koji je ogroman trom i ima 1000 opcija koje nekada neces koristiti dakle ko Nero :P 3. Ne treba ti to jer jelte nema ni virusa :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 A jel postoji razlika između brzine igara na MacOS-u i Windowsu? Tipa, dal' ista konfiguracija bolje gura "recimo" TF2 na leopardu nego na winu ili je isto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Pojma nemam, iskren da budem :) Predpostavljam da ima razlike, ali ne verujem da je ona veca od 10% i to pojma nemam u ciju korist :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Pa znači onda nema razloga da se smara toliko sa MacOS-om, digne windows i pika igre? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Ja imam MBP G4 to je sad stara kanta ali je onomad bio jako kvaliteatan, ono sto mi se najvise svidjalo kod tog laptopa je kvalitet izrade, sve je jako kvalitetno uradjeno i ono sto je najlepse kad ga otvorite sve je lepo spakovano unutra, memoriju i sve ostalo vadite bez problema, sve je napravljeno modularno tako da imate relativno lagan pristup svim delovima. Ja sam razmisljao da sledeci laptop uzmem MBP opet ali ipak mislim da kad bih uzimao nesto uzeo bi Sony VAIO i stavio mu win7 to leti :) Inace Coko sad mozes da uzmes onaj mis da vidis koje je tek to izdrkavanje http://www.apple.com/magicmouse/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Pazi moj ortak je kupio pre par dana mac book pro 17" u fulu sa 8gb rama platio 1000$ kanadskih ( naravno nasho od nekog narkica shto je drpio negde). I pravo ti kazem izgleda lepo i to je to. Ako necesh da pravish pare sa tim lapom tipa zilka ili fotografije batali nije vredno para. A OS X jeste dobar kao svaki linux je (jer mu je to osnova) i on ume da zabode da ne radi da drka kao svaki OS nijedan nije savrshen poenta je dal ti umesh da odrzavash sistem koji koristish. Moje mishljene je ako mozes da ga uzmesh za neke normalne pare uzmi ga ako je tipa preko 1000 evara batali to i kupi neki drugi lap. Osnova OS X-a je darwin kernel tj freebsd kernel, a freebsd nije linux. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 još jedan glas za burn, ume da sreže sve što normalnom čoveku treba, a nema hiljadu gigabajta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Exi evo ko naruceno izasla nova verzija Logic Pro-a koja radi u 64-bitnom modu tako da mozes da koristis svih 4 GB ram-a :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
47@mission Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 hahah vidi 9.1 stvarno. Ima dobrih bug fixeva, ali za memoriju mi ne znači - 32 bit fail :( Exi, ako ti treba Logic, iscimaj me. p.s. statore, pobedio si sa ovim bb sajtom:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted January 13, 2010 Author Report Share Posted January 13, 2010 Exi evo ko naruceno izasla nova verzija Logic Pro-a koja radi u 64-bitnom modu tako da mozes da koristis svih 4 GB ram-a :) Hvala Statorko na infou i sajtu, sad cem probam pa da vidim sta ima tu zanimljivo Evo sad sam skinuo preko newsa logic, pa cu da srezem na cd pa da instaliram na mac-a, da vidim i to cudo :) Do dushe ovo je 32 bit verzija, ali cisto da vidim prvo na sta to lichi, pa ako treba stavicu i 64 bit Inace imam 2 giga rama, tek cu za mesec dva da dogradim jos 2, kad mi se zavrshi sezona taman. Si uspeo mozda da nadjesh neki program za news koji radi na mac-u ? Ja koristim na win-u altbinz, i uspeo sam ladno da ga pokrenem preko nekog Wine-a, dosta sam se cimao za to ali sam na kraju uspeo sve lepo. Jedino sto je sada problem je to sto ne mogu da pokrenem .nzb fajlove, tj. ne znam kako da ga nateram da bude asociran sa altbinz programom, ili bilo kojim drugim programom za skidanje sa news-a ? Ako se setish josh nekih pametnih sajtova ili stvarchica neophodnih za ovo cudo, javnite, sve je dobrodoslo :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts