Jump to content

Ljuto.

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ove godine su moji spremili turu ljutenice, razbija koliko je dobro. Nego jel probao neko da sam pravi urnebes ?

Ja sam kao nesto pokusavao da pravim urnebes ali nije ispao najbolje mislim ukusan je i ljut ali ne izgleda kao njihov verovatno nisam stavio sve sta treba, uglavnom sitnog sira domaceg, tucanog cilija(moze i ne mora ja imam pa sam stavio), i tucane paprike(standardne one :D) malo sitne obicne,i belog luka seckanog, to sve zamesam i bude totalno ok ali opet ne bude kao u fast-food-u, ukus je mozda i bolji ali bude svetliji. :S

edit:

koji sam ispao tard evo sad izguglao recept ajvar nisam stavio :S

Edited by SUBE

There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be.

moja baba pravi bruka dobar urnebes, videcu da uzmem recept ovih dana pa cu okachiti. samo najbitnija stavka za urnebes je znati odabrati pravi sirac.

ono shto je meni bilo otkrovenje kod bakute na slavi je ljutenica, shto mu dodje kao salata sa prazilukom, ljutom svezhom i ljutom tucanom paprikom + josh neshto.

i ja volim da se najedem ljutog pa posle prdim plamen!

Edited by rev

moja baba pravi bruka dobar urnebes, videcu da uzmem recept ovih dana pa cu okachiti. samo najbitnija stavka za urnebes je znati odabrati pravi sirac.

ono shto je meni bilo otkrovenje kod bakute na slavi je ljutenica, shto mu dodje kao salata sa prazilukom, ljutom svezhom i ljutom tucanom paprikom + josh neshto.

To, i da u ajvaru bude paprika oljustena, a ne da ima "kozica" na paprici ... :D

There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be.

• 2 months later...

Konkretno to što sam ja dobio, to je meksički ljuti specijalitet. Jalapeño papričice se dime!, ali se ne puštaju baš skroz da se isuše, nego ostaju prilično mesnate, a onda se potope u neki sos na bazi paradajz pirea i sirćeta (ali krajnji proizvod nije nešto kiseo, što mi se sviđa) i onda se tako zatvore u konzervu i moraju da stoje, najmanje 6 meseci. Za to vreme, svi ti sastojci se nekako prožmu, tako da nisam imao utisak da je onaj sos okolo paradajz, već mi je delovao isto kao paprika, taj ukus, kao pire od paprike, SJAJNA stvar!

halapenjke nisu toliko ljute. meso od paprike skoro da nije ljuto jedino sto odrzava ljutinu su semena, ali ni to nije nista specijalno. upola su ljute kao nase madzarske feferonke. ja volim ljuto i u pljeskavicu trpam luk, papricicu i urbenes, njam njam

jedino je kenjanje smrt, bolje bilijarske kugle da kenjam, manje bi bolelo nego ovo

\m/

Kad je vetj ressurectovan topic...

Dajte neki recept za urnebes. :D