Jump to content

Remote desktop howto

reiser

Recommended Posts

n puta mi se desilo da odem kod nekoga i da mi zatreba nesto sa mog kompa, pa kontam da verovatno postoji i neki software za to, koji se ponasa kao server na mom kompu i omogucava mi da se konektujem na njega.

E sad, sta mi preporucujete da koristim u te svrhe i koliko je to exploit prone ?

Run -> MSTSC -> IP -> Connect

I port forwarding za 3389, exploit prone je koliko ti je shifra laka za brute forcing...

Matorko jel citas ti sta je covek pitao ili si opet bijelio cijele noci :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

n puta mi se desilo da odem kod nekoga i da mi zatreba nesto sa mog kompa, pa kontam da verovatno postoji i neki software za to, koji se ponasa kao server na mom kompu i omogucava mi da se konektujem na njega.

E sad, sta mi preporucujete da koristim u te svrhe i koliko je to exploit prone ?

Vnc, ima vise razlicitih, a ja koristim realvnc mada je u sustini razlika minimalna. Inace nije kao remote desktop da te izloguje kuci da bi se ulogovao vec dodaje jos jedan nivo zastite jer i sam trazi sifru za kacenje + onda windowsova sifra za login i kacis se na sistem onakav kakav si ostavio kuci (znaci ako si ulogovan dobijes taj ekran sa svim programima koje si ostavio upaljenim i kad ugasis ostaje sve tako) pa za dodatnu zastitu samo lock-ujes windows itd itd ...

Edited by mohican

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Vnc, ima vise razlicitih, a ja koristim realvnc mada je u sustini razlika minimalna. Inace nije kao remote desktop da te izloguje kuci da bi se ulogovao vec dodaje jos jedan nivo zastite jer i sam trazi sifru za kacenje + onda windowsova sifra za login i kacis se na sistem onakav kakav si ostavio kuci (znaci ako si ulogovan dobijes taj ekran sa svim programima koje si ostavio upaljenim i kad ugasis ostaje sve tako) pa za dodatnu zastitu samo lock-ujes windows itd itd ...

ako se preko rdp-a kačiš sa istim userom kao što si ulogovan kući, dobićeš takođe sve kako si i ostavio gajbi

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi