reiser Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 n puta mi se desilo da odem kod nekoga i da mi zatreba nesto sa mog kompa, pa kontam da verovatno postoji i neki software za to, koji se ponasa kao server na mom kompu i omogucava mi da se konektujem na njega. E sad, sta mi preporucujete da koristim u te svrhe i koliko je to exploit prone ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Run -> MSTSC -> IP -> Connect I port forwarding za 3389, exploit prone je koliko ti je shifra laka za brute forcing... Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 TeamViewer i miran si... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Run -> MSTSC -> IP -> Connect I port forwarding za 3389, exploit prone je koliko ti je shifra laka za brute forcing... Matorko jel citas ti sta je covek pitao ili si opet bijelio cijele noci :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) n puta mi se desilo da odem kod nekoga i da mi zatreba nesto sa mog kompa, pa kontam da verovatno postoji i neki software za to, koji se ponasa kao server na mom kompu i omogucava mi da se konektujem na njega. E sad, sta mi preporucujete da koristim u te svrhe i koliko je to exploit prone ? Vnc, ima vise razlicitih, a ja koristim realvnc mada je u sustini razlika minimalna. Inace nije kao remote desktop da te izloguje kuci da bi se ulogovao vec dodaje jos jedan nivo zastite jer i sam trazi sifru za kacenje + onda windowsova sifra za login i kacis se na sistem onakav kakav si ostavio kuci (znaci ako si ulogovan dobijes taj ekran sa svim programima koje si ostavio upaljenim i kad ugasis ostaje sve tako) pa za dodatnu zastitu samo lock-ujes windows itd itd ... Edited October 26, 2009 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 VNC preporuka takođe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimke Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Radmin mama tata i sve za VNC mnogo bolje radi ima i transfer podataka izmedju racunara jedino sto ako nemas staticku ip adresu moras da stavis i hamachi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Teamviewer ima i file transfer, a ne morash da brinesh ni o dinamichkoj adresi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Vnc, ima vise razlicitih, a ja koristim realvnc mada je u sustini razlika minimalna. Inace nije kao remote desktop da te izloguje kuci da bi se ulogovao vec dodaje jos jedan nivo zastite jer i sam trazi sifru za kacenje + onda windowsova sifra za login i kacis se na sistem onakav kakav si ostavio kuci (znaci ako si ulogovan dobijes taj ekran sa svim programima koje si ostavio upaljenim i kad ugasis ostaje sve tako) pa za dodatnu zastitu samo lock-ujes windows itd itd ... ako se preko rdp-a kačiš sa istim userom kao što si ulogovan kući, dobićeš takođe sve kako si i ostavio gajbi Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Remote Administrator Control (ne meshati sa Remote Administrator). Zaista ima sve i radi kroz sve. Koristim isti da pushtam render iz kuce na poslu i obrnuto. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) VNC je opšte prihvaćen standard za takve stvari. Mada, nisi rekao šta koristiš gajbi, ako si u fazonu Linuxa i komandne linije, onda SSH + SFTP all the way! :) Najminimalniji exploit proneness out there :) Edited October 26, 2009 by Трупер Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Hvala svima, izgleda da mi ovaj TeamViewer najvise odgovara jer useri koji su iza NAT-a treba da rade portforward kako bi RealVNC radio. + ima onaj quickstart mini server koji samo treba da se startuje bez instalacije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan~ Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) TeamViewer je super,koristimo ga mi u skoli,lak je za rad i pregledan. Edited October 26, 2009 by Ivan~ Quote "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts