Lucky Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Igrom slučaja sam u veoma kratkom roku updateovao Nokia E63 i instalirao PC Suite i sa druge strane sredio SE P1i i opet metn'o PC Suite i mogu vam reći da su rezultati svih tih procesa poprilično različiti, i reći ću odmah, u korist Nokije. Za početak, softver za Nokia telefone je mnogo manji nego za SE, pri čemu razlika možda nije toliko velika kod samih Suite-ova (mada je ja mislim duplo manji ovaj od Nokie) već je softver za update SE-a oko 50MB. Dalje, Nokia backup traje relativno kratko, i prolazi bez ikakvih problema, dok mi je backup za SE trajao sigurno desetak i više minuta, i što je najcrnje od svega pucao 3 puta, dok nisam odlučio da backupujem odvojeno SMS-ove, kontakte i setovanja sa jedne strane, pa onda u drugom "krugu" multimediju i 3rd party aplikacije. Sam update kod Nokije prolazi baš glatko i sve softver odradi sam, dok je kod SE nešto najgluplje što sam video skoro. Prvo moram da isključim telefon, da mu izvadim bateriju i vratim je, zatim zakačim USB kabl, držim slovo "C" na tastaturi sve dok on ne odradi neke svoje gluposti, onda pustim C i onda se on updateuje sigurno jedno 10 minuta. Pa kad završi, opet moram da vadim i vraćam bateriju. Još nisam koristio softver kod Sony Ericssona, ali već mi se čini da mi se neće dopasti :) OK, jeste P1i stariji telefon od E63, ali sumnjam da to utiče na kvalitet softvera i backup opcije, da ne govorimo što bi P1 trebalo da je više biznis, odnosno više "profi" od E63. Samo htedoh sa vama da podelim najsvežije impresije :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 baš sam gledao sa napokon povežem telefon sa laptopom, a i razmatram šta sledeće da kupim, pa taman da te pitam, kad se već nudiš :) - sa čime sinhronizuju kontakte i kalendar? svojevremeno je nokia pc suite podržavao samo veliki outlook (iz ofisa) i lotus, a ja bih da koristim thunderbird i sunbird. - je l sinhronizuju beleške, to-do i tako te misc. stvari? - je l postoji jednostavan način da se to sve prebaci u google calendar? - je l mogu da se edituju google dokumenti? (pitam za oba telefona) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 bump? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 24, 2009 Author Report Share Posted October 24, 2009 Sorry, nekako mi je izmakao ovaj post ... huh, pazi, nisam ni ja nešto mnogo izučavao sve napredne opcije ali ono što mogu da ti kažem jeste da SE ima dodatni softver koji se skida za PC - ActiveSync, a koji postoji i na mobilnom i koji je Microsoft-ov softver, samim tim ti je jasno šta je sposoban da sinhronizuje. Što se Nokie tiče, ona u ponudi ima više opcija, ali koliko ja znam nema nažalost ništa od Google-a već samo veliki Outlook i još ponešto. Ne mogu ovde da proverim, ali hoću kad dođem kući, pa ću ti javiti. Naravno da se sinhronizuju beleške, to-do i ostalo sve. Radi u oba smera, sa telefona na komp i sa kompa na telefon. Šta više, ako ti je telefon povezan Bluetooth-om sa računarom kao meni sa lapm, čim dodam nešto u ToDo na kompu automatski se šalje na telefon. Naravno isto radi i kad je nakačen kablom, ali obično volim da mi telefon bude mobilan po stanu :) Tako da taj deo priče, makar kod Nokie, radi sjajno, i baš nemam zamerke. SE uopšte nema softver sopstveni koji omogućava editovanje notesa, todoa itd, ili ga ja nisam uspeo još naći, pa možda grešim. Nokia sa druge strane ne samo da daje sinhronizaciju putem Outlook-a, veći nekakvog sopstvenog softvera koji ume biti zgodniji jer je manji i brži. Za google specific pitanja nemam odogovor, jer ne koristim Google alate, mada nisam primetio nigde ni u jednom PC Suiteu da se pominje "Google" u bilo kom obliku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Ima google sync za kontakt i kalendare (uskor i taskove) ja samo to koristi za backup... Preko Microsoft Exchange-a...pogledash koji model podrzhava - 5800 radi banja. A i po meni glupo uzimati vishe ista sem 5800, X6, N97 i Samsung Omnia HD. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Outlook je neizbežan, a i realno, nema potrebe za drugim sw, jer Outlook ispunjava sve potrebe za sync bilo kojih telefona Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Outlook je neizbežan, a i realno, nema potrebe za drugim sw, jer Outlook ispunjava sve potrebe za sync bilo kojih telefona Ochekivao sam da tjesh pitati gde je HTC na mojoj listi :D Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 jok, batalio sam da obučavam ljude po forumima, kupite šta god želite, ko god želi pravi savet, zna gde je PM ili irc :) Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 jok, batalio sam da obučavam ljude po forumima, kupite šta god želite, ko god želi pravi savet, zna gde je PM ili irc :) HTC nije mobilni, HTC je parche bozhanstva i zato nije na listi :D Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 (edited) Ja imam SE X1i i sve pici kako treba sto se tice synca sa outlookom ... mada x1i je windows mobile telefon, tako da je to ipak drugacije :) Edited November 6, 2009 by Coll Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 7, 2009 Author Report Share Posted November 7, 2009 Da, lošiji za sve sem za saradnju sa MS proizvodima :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Ja krenuo da apdejtujem softver, i zaboravio da iskljucim autolock i eno mi ga telefon krepao Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 8, 2009 Author Report Share Posted November 8, 2009 Meni je sve vreme bio uključen autolock, nije bilo nikakve frke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Meni krepao, eno ne daje znake. -.- A mozda je i kabl sjeban. -.- A ko ga jebe, odnecu ga u neki servis na popravku. Ima neko neki servis da preporuci ? Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 8, 2009 Author Report Share Posted November 8, 2009 ComTrade servis je zvanični Sony Ericsson servis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 ortaku su pre mesec-dva popravili neki samsung u ruzveltovoj, neki kiosk blizu auto-moto saveza. nisu mu puno keša uzeli i zadovoljan je, a daju i garanciju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uk1g Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Kad smo vec kod popravke jel zna neko gde mi je najbolje da odnesem sony ericsson k850i koji je pregazen i fali mu veliki deo maske , radi kada se drzhi onaj deo dole , bez drzhanja nema kontakt :( ? Quote ^.^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2009 Author Report Share Posted November 9, 2009 Sad bez šale, CT je generalni distributer za SE i ima ovlašćeni servis, čak bih možda rekao jedini. Ne bi me čudilo da svi ti lokalci jure CT za rezervne delove. Sa druge strane ne znači da je CT najbrži, najbolji ili najjeftiniji, ali ne znači ni suprotno, tj. nisam imao iskustva sa njima na taj način. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Treba mi za nokiu servis :D @ivane provericu taj kiosk. Ima jos neko neki da predlozi ? Cuo sam za alpha copy, ali ne znam da li su oni serviseri ili samo prodavci ? Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2009 Author Report Share Posted November 9, 2009 Alpha Copy je zvanični servis kod nas, kao i Mobis, još neko vreme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Ok, nosicu onda kod njih. Hvala vam Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Da, lošiji za sve sem za saradnju sa MS proizvodima :) Realno da, ali ipak ako je 95% firmine IT strukture MS, zasto bi hteli bilo sta drugo? :) Mada mogu reci da posle instalacije ovoga: http://www.spbsoftwarehouse.com/pocketpc-software/mobileshell/, MS telefon postaje veoma, ali VEOMA, dobar ... da ne kazem odlican. Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox m. Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Android rules. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Android rules. :) Nisam probao :) Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts