Jump to content

G!-ju niste pomogli puno

f4ts0

Recommended Posts

Oko monitora.

Crkao mi je 19 "

Ocu i ja kao G!!! neki 21.xx-2x.xx incha (monitor)

Ocu da dam do 15000

Igram igrice / gledam TV i poneki film.

Slika na dosadasnjem filipsu 190C mi je bila potaman.

Bio sam neki dan u tehnomaniji (ili marketu) u winwinu i tako i ssimij.

Ima li neko neku preporuku?

vidim da ima recimo 22 incha monitora koji isto izgledaju a imaju razlicite rezolucije tipa 1920 puta nesto jedan a 1600 puta 1050 drugi...

Voleo bih takodje da mi igre u nizim rez. ne deluju bas kao povracka.

Eto.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja mogu samo da ti kažem da ne uzimaš 22-icu u 1920 jer su previše sitni pikseli a ti si stariji čovek u godinama, nego da uzmeš 1680x1050.

I ni u ludilu nemoj da se primaš na one jeftinoće bez DVI-ja, jer je toliko velika rezolucija preko VGA sranje.

I da gledaš da monitor podržava HDCP ako ti jednog dana padne na pamet da kupiš detetu PlayStation 3.

Tj uzmi Samsung T220.

Strava samo je 13 000 skuplji od onog sto ima da dam.

pa uzmi onda 2233BW

monitor je ok ( imam i 931bw pa mogu da uporedim )

mane su sto skuplja prasinu ( glossy )

5ms mada veruj kanterasu da se skoro ni ne oseti u odnosu na 2ms kolko sam imo na 931bw,

malo klimavo postolje

i ja sam dobio jedan mrtvi pixel skroz pri dnu ali smo postali drugari pa mi ne smeta vise

sve ostalo je ok :D

Video sam pre nekoliko dana polovan NEC 20" 110 evra. Ne znam koji je model. I meni treba novi monitor, verovatno ću ovaj da kupim.

EDIT: Mislim da je ovaj.

http://www.superwarehouse.com/NEC_MultiSyn...XM-BK/p/1505321

Ima malu crnu fleku u gornjem levom ćošku ali jedva da se primeti.

Edited by mist_

Screw You Guys, I'm Going Home!

sad ste vec se izlupali nekih gluposti bez realnog pokrica. ja sam isto imao dilemu kad sam kupovao monitor i nema koji nisam pogledao i na kraju sam na akciji za 10k u metrou uzeo BenQ E2200HDA, 21.5", full hd, bez dvi-a i apsolutno sam prezadovoljan. bez preterivanja ali monitor ima i bolje boje i bolje uglove i apsolutno nula probijanja od cele samsungove game, pritom nisam chuo da se do sada nekom desilo da mu je crko neki piksel. slika i u igrama i ovako deluje apsolutno isto kao na dvi-u a ni full hd rezolucija apsolutno nije premala. s'obzirom da imam krsh grafiku nijednu igru ne igram na preko 720p rezi jedina i sve dobro izgledaju, nikad ne bi rekao da nije prirodna. losha strana je to shto mi je crklo dugme za paljenje posle nekih 8 meseci, al to je zato shto sam ga ja stvarno nenormalno akao (mrzelo me da podeshavam skrinsejver lol), no garancija od 36 meseci je to sredila.

regularna cena mu je malo ispod 130e - http://www.itsvet.com/proizvod/benq-e2200h...monitor/21/1238

ali ja bih na tvom mestu uzeo 20e jeftiniji - http://www.itsvet.com/proizvod/benq-g2220h...monitor/21/1515

koji je apsolutno isti monitor po svim performansama samo je dizajn drugachiji. ne kazhem da su najbolji ali za te pare bruka dobra kupovina.

e i josh jedna stvar, neki kazhu da se pojavljuje neko tiho krckanje, ali ja kapiram da je to do vga kabla koji stvarno deluje ko pertla, ja sam ostavio kabl od starog samsung crt-a i apsoluno nikakvo krckanje ne chujem. zvuchnike nisam ni koristio pa ne mogu da kazhem.

Edited by superbad

Da ne otvaram novi topik. Vuds, jel se može popraviti ova fleka? Stvarno je mala i vidi se samo na beloj pozadini ali bi bilo lepo kad bi se moglo srediti. Kod nas su monitori skupi, a sve sami krševi. Ne isplati mi se kupovati nov.

EDIT: nwm, našao sam.

http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor

Šteta, ovi crni se ne mogu popraviti.

Edited by mist_

jebiga, ako proceni da mu je bolje da da skoro 100e vishe za dvi i ostale portove koje t220 ima onda ok. ali ta pricha da VGA na visokim rezolucijama smrdi jednostavno ne pije vodu u sluchaju ovih BenQ monitora. ne znam kako je sa ostalim cheapo varijantama ali ovaj monitor ima bolje boje i manje probijanja od T220, kao i daleko manji procenat pojavljivanja loshih piksela uz vecu rezoluciju. i to ne pricham zato shto ga imam vec zato shto je to fakat, detaljno sam uporedjivao monitore jer mi je T220 zapravo bio prvi izbor. kada bih kupovao ponovo monitor ili bih kupio isti ili bih ishao na neku 24" sa DVI, T220 mi ne bi bio ni na kraj pameti.

Ovaj benq deluje super, no 24" mi je previse (lol). Ne ozbiljno, blizu kompa sedim, probao sam vec, malo mi je preveliko 24 " (o boze)

Za sada suzio sam search na :

22" bez dvi/hdmi do 13000 dajem

22" sa kerefekama do 18000 dajem

Sad krece tezi deo, u te radnje gde ima monitora povoljnije nego u drugim, moja noga nece krociti :)

Dakle search pa sta bude :)

A opet realno je da bacim komp, pa na lapu mi radi i hon glatko :)

recimo vidi ti to u jednoj radnji gde bih kupio

Monitor TFT 21.5" BENQ G2220HDA hmmm za 11500..

Lol ovo A u HDA znaci da nema dvi. Au al je hd do kurca.

Edited by f4ts0

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Moja preporuka ide na Asus VW224S, ili nesto drugo iy te VW serije. Mene sluzi besprekorno. Koliko me sluzi pamcenje bio je 15 - 17k.

Edited by overkind
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Evo ti link na BENQ G2220HD:

http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=2105015091&k=21

Dodushe, meni nije jasno kako to da ti je 24" preveliki, a spreman si da buljish u 1920x1080 na 21,5"?!? Mislim, skoro cemo nositi naochare zbog starachke dalekovidosti, a ti hocesh da gledash u taj sitnish [:D]

А в чем сила, брат?

ja sam se prijatno iznenadio kada sam testiranja radi nakachio na vga u 1920, skroz ostra slika, boje i sve na mestu... uopste mi nije jasno vishe sta se dobija dvi-om ili hdmi-om...

1920 jeste mnogo sitno na 22", iz mog dosadashnjeg iskustva ,a to su 2 benq lcda, to je skroz pristojna varijanta, i ako ne idesh na neke besne modele ne vidim zasto ne bi uzeo njega...

fallout_table.gif

Hajd sad malo meni pomozite, ne znam ništa o LCD monitorima.

Našao sam polovan NEC MultiSync LCD205WNXM-BK. Cena je 110 eura ali pošto je dobar čovek odlučio je da spusti na 100 :). Garancija 1 godina.

Problem je što monitor ima crnu mrlju u gornjem levom uglu i niko neće da ga kupi. Kroz ovu mrlju se vidi, nisu mrtvi pikseli nego ga je navodno jedan od radnika prignječio prstom prilikom istovara. Da li je moguće ovo nekako popraviti? Čuo sam da treba trljati krpom oko oštećenog mesta ili tako nešto.

Edited by mist_