Jump to content

koji monitor?

G!!!

Recommended Posts

hocu da se ponovim nekim novim wide monitorom... dakle 22,23 il 24... mogu da dam oko 30k din.... moze i tv tuner a i ne mora

imam ponudu za LG M237WD-PZ TV/Monitor (TFT) za nesto ispod 30k (plus mogu nesto i isprelamati)

23", full hd reza, 5 ms, tv tuner, sve vrste ulaza i izlaza, 3 god garancije... fora je sto ne mogu da iskopam nigde review za ovaj model...

pomoc i saveti dobrodosli!

fallout_table.gif

ako hoćeš i TV tuner, ja bih išao na Samsung T220HD, ili ako imaš malo više da se isprsiš, T240HD sa FullHD rez

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

t240 je valjda sa 1920x1200 sto je 16:10 , dok t220 1680x1050 isto 16:10

opet sa druge strane onaj lg od 23" je 1920x1080 pravih lepih 16:9 sto bi valjda trebalo znachiti da je malko pogodniji za filmove, ne?

apsolutno mi nije neophodan Tv tuner, mada ako ima zasto da ne moz dobro da dodje

jbg s obzirom da koristim 19" 4:3, nemam predstavu koliko bi mi znachilo vishe 2" u dijagonali da bih eventualno zrtvovao tv tuner, jer mi je malko previshe da uzimam 24"sa tvtunerom :D

fallout_table.gif

Na 16:9 monitoru neces imati "strafte" gore i dole na filmovima sa 16:9 aspektom, dok ce na 16:10 mon. biti dve tanke crte gore i dole. I to je jedina prednost, a mana je sto (u slucaju FullHD vs. standardni 19x12 24") imaju manje pixela po vertikali, fizicki su nizi i povrsinski manji za istu dijagonalu. U slucaju standardnog bioskopskog 2.35:1 aspekta, svejedno je, jer ionako pola ekrana prekrivaju strafte, pod uslovom da gledas bez stretchovanja u plejeru.

Ja bih pre isao na kombinaciju monitor + standalone tuner ako ti on treba, jer te ne ogranicava u izboru monitora. ViewSonic VX2443wm je ok izbor ako hoces FullHD rez, a i cena je razumna. Za standardnu 19x12 rez. ili 245B (ako ti se ne svidja dizajn T240) ili onaj "el cheapo" Prestigio 24" sa DVI, imas njegov user review na Benchu. Losiji je, ali i solidno jeftiniji od oba Samsunga. T240HD je IMO preskup, kosta skoro k'o solidan 32" LCD TV.

Edited by fox m.

kome moze da se ne svidi dizajn T200/220/240?

Zasto ne bi mogao? :) To je subjektivno.

Meni je npr. totalno odbojan taj glossy fancy Touch of color fazon. Mat rulez. Plus (tj. minus :)) sto glossy plastika reflektuje svetlost i magnet je za otiske.

Nijedan pro monitor iz Nec, Eizo "kuhinje" nema takav "sljasteci" eksterijer. To dovoljno govori.

Edited by fox m.

pa ono, dizajn t220/240 stvarno ide uz nabudzene neonke na providne strane kucishta :P mislim nije bash toliki kich, ali nekako je preterano glossy....

taj VX2433wm je stvarno zanimljiv, cena pristupachna, skoro pa 24", fullhd... dilema se pretvara u trilemu :D

fallout_table.gif

ne znam ko i kupuje "Pro" monitor za kuću. Dalje, ti takozvani Pro monitori uglavnom imaju PVA panel, sa većim odzivom, koji su lošiji za ono što treba G-ju. I treće, T serija Samsungova je manje glossy od gomile laptopova, kao i od Samsungovih LCD televizora. Ili ja ne diram monitor rukama [:D]

ne znam ko i kupuje "Pro" monitor za kuću. Dalje, ti takozvani Pro monitori uglavnom imaju PVA panel, sa većim odzivom, koji su lošiji za ono što treba G-ju.

Naravno, ali ja sam komentarisao sa aspekta izrade i dizajna.

Ali ne bih se slozio da takvi PVA/IPS monitori nisu za kucu. Nesto manji odziv tesko da bi ikome predstavljao problem osim "pro" gamerima. Daj Boze da se kod nas pojavi jos onih Dell 22" IPS za 300e. Dinamika, kontrast, boje, sve, drugi svet spram TN-ova koji se "valjaju" godinama. Jednostavno, progledas kada imas prilike da radis, makar i na kratko, na takvim monitorima. Ja bih pre 22" IPS nego 26" TN, pa makar on bio i 100e. Naravno, kapiram da neko ima drugacije potrebe i da mu je bolje vise " nego PQ.

Evo jedan domaci user "review" (nije moj):

http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=871&page=2

Edited by fox m.

Kako ce onda G!!! da jede jagnjetinu i prstima pipka gole sisice po monitoru. E bre Pero, uopste ne pratis fabulu.

Inace, T240HD je fapfap izbor. Ja se cak razmisljam da prodam moj 2232BW i TV Tuner i da dodam malo kesa za T240, hmhm.

mmm jagnjetina i gole sisice, fatal combo

gledam sad, dosta dobrih ocena je pokupio i LG W2284F-PF .... ajao jbmti :D

fallout_table.gif

Ja imam od skoro neki Samsung 23" mislim da je 233 ili tako nekakva oznaka (baš sam izlapeo) i meni za sada šljaka sve ok. Ima samo jedan DVI ulaz, mada meni više ni ne treba, koliko mi se čini iz filmova i igara slika je kul, a i košta nešto oko 250 eur. Nije neki top model, ali je zadovoljavajući.

Meni su ipak bolji 24" monitori iako su 16:10, a ne 16:9. Kao prvo, vecina filmova nije 16:9, a 2.35:1 kao u bioskopima tako da ce u svakom sluchaju imati crne shtrafte. Kao drugo, 1920x1200 je odlichna rezolucija za rad i nije previshe sitna na 24".

Ja sam birao medju TN panelima 24" (u opticaju su bili Samsung T240, Viewsonic VX2435wm i Benq V2400W) i uzeo Benq V2400W - uglavnom zbog dobre slike i odlichnog dizajna. Inache jako dobar sajt za izbor monitora - www.prad.de (testiraju uglavnom dobre modele i daju mnogo informacija o svakom modelu + ima engleska verzija).

А в чем сила, брат?

Ja imam t220 kupio sam ga chim je izashao prezadovoljan sam, oko dizajna se slazem ako se nekome nesvidja i ja sam isto pristalica minimalistickog dizajna i mat boje ali iskreno ovaj dizajn mi je takodje odlichan jedino shto zahteva povremeno brisanje prashine jer se ume primetiti ali nishta spektakularno... Neko je pomenuo NEC i EIZO dizajn, tu nema shta da se pricha ti monitori se prave da rade posao a ne da izgledaju. Takodje moram reci da mi se izgled viewsonica extra dopada, mozda i najbolji!

bnlsignature.jpg

VX2260 IMO ima premali pixel pitch zbog svoje rezolucije, mislim 1920x1080 na 22"... Moze to nekako da se sredi softverski, podesavanjem DPI-a, vecim ikonicama itd., ali opet to nije to, barem sto se mene tice. 1680 za 22", 1920 za 24", ostalo je sve neko polu-resenje, pogotovo one "sulude" varijante 23" sa 2048x1152...

Edited by fox m.

pa pazi prelistao sam neke komentare, i dosta se njih zali da probija sa strane ili gore-dole belina ali kao vauuu sto dobro izgleda! wtf?... misssslim...

a za razliku u ceni izmedju njega i Viewsonica od 24" bez tv tunera, a to je 10.000 din!, jel mogu da uzmem nesto sto cu koristiti i sa analognom i sa digitalnom tv signalom??

fallout_table.gif

to probijanje kod mene na T220 je jedva primetno, ali baš baš jedva

^to su jednostavno proseravanja likova koji misle da se razumeju u monitore :)

doduse, negde sam cuo za pravilo da sto je veci monitor vece je i probijanje, ovo pominjem cisto radi Perine recenice o probijanju kod t220, koji i ja posedujem, i slazem se, jedva se primeti to probijanje.

pa pazi, kad je mrkli mrak u sobi, a ti imaš upaljen prozor gde dominira bela boja, npr standardni izgled mirca, onda se malo primeti iznad gornje ivice monitora, ali to nema šanse da nekome zasmeta, ili da je baš toliko primetno da bi dizao buku oko toga

ok, happauge, gde to kod nas da nadjem :)

pa pazi, kad je mrkli mrak u sobi, a ti imaš upaljen prozor gde dominira bela boja, npr standardni izgled mirca, onda se malo primeti iznad gornje ivice monitora, ali to nema šanse da nekome zasmeta, ili da je baš toliko primetno da bi dizao buku oko toga

true, true... a da li se to kod svih prozvodjaca pojavljuje ili kod nekih vishe kod nekih manje... mislim ako vec uzimam lcd, da uzmem ono sto valja :)

fallout_table.gif