~JungleBoY~ Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 moar C.R.A.B. – Cybernetic Remote Autonomous Barricade Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Prvi klip je josh i OK dok robot ne krene da se pomera... Drugi je katastrofa... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Ovaj poslednji je do jaja. Vec vidim kako se seta knezom ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Update za Big Dog http://9gag.com/gag/32771 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 BILO!11 meni su i dalje big dog i njegovi mali prijatelji najjeziviji od svih robota... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 zamisli da odluci da te humpuje :O Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 mali helikopter sa četiri rotora prolazi kroz bačeni obruč :oooooooooooooooooooo wtf, automatski embeduje klipove novi forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted September 26, 2010 Author Report Share Posted September 26, 2010 jos uvek uce :) Robot Archer iCub learns to shoot arrows, pierces our mortal heart (video) http://www.engadget.com/2010/09/25/robot-archer-icub-learns-to-shoot-arrows-pierces-our-mortal-hea/ Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 Robots learning our pain threshold by punching humans and seeing if they cry http://www.engadget.com/2010/10/14/robots-learning-our-pain-threshold-by-punching-humans-and-seeing/ Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 haha, ludi slovenci :) već vidim kako se robotu "omakne" :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 novi tip robotskih "ruku" Robotic 'Hands' Grip Without Fingers Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Montiras ovo: na ovo: gg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 wall-climbing robot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Man Controls Robotic Hand with Mind Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 To je sad manje-više poznata stvar dži, tj. ako su očuvani dovoljno nervi u ostatku uda ili u ramenu ili čak i na leđima (za noge i hodanje) :) Testovi se rade na zdravim ispitanicima i analiziraju se eng signali pri voljnim pokretima, pa se to onda koristi za stimulaciju u ovakvim slučajevima. Simply put, samo zato što neko nema ruku, ne znači da ne može da "želi" da je pomera; neretko ljudi koji i nemaju ruku osećaj bol u istoj ("fantomski bol"), mozak se igra sa nama jer je sam nervni sistem za inervaciju motornih jedinica očuvan, u dovoljnoj meri :D Problem je što se ni ovo još uvek ne radi kako treba, pošto "tumačenje" emg/eng signala i dalje nije najbolje pa ni "štelovanje" ruke nije idealno. Pacijent mora da se potrudi jako i nije dovoljno da samo zamisli kako pomera ruku, kako je to nekad radio dok je i imao, već je taj mentalni napor veći i ponekad ne mora ni da ima veze sa originalnim tokom misli (sećam se kako je jedan lik pričao kako je morao da zamišlja da otpušta i ispravlja ruku ako je hteo da je kotrakuje, što nije lako jer je potpuno neintuitivno). Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Ja nisam ali je moja sestra primetila da covek u videu nema levu ruku a da je robotska ruka koju pokrece ocigledno desna shaka :). Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 znam da je poznata stvar, ali nisam video snimak do sada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 To je sad manje-više poznata stvar dži, tj. ako su očuvani dovoljno nervi u ostatku uda ili u ramenu ili čak i na leđima (za noge i hodanje) :) Testovi se rade na zdravim ispitanicima i analiziraju se eng signali pri voljnim pokretima, pa se to onda koristi za stimulaciju u ovakvim slučajevima. Simply put, samo zato što neko nema ruku, ne znači da ne može da "želi" da je pomera; neretko ljudi koji i nemaju ruku osećaj bol u istoj ("fantomski bol"), mozak se igra sa nama jer je sam nervni sistem za inervaciju motornih jedinica očuvan, u dovoljnoj meri :D Problem je što se ni ovo još uvek ne radi kako treba, pošto "tumačenje" emg/eng signala i dalje nije najbolje pa ni "štelovanje" ruke nije idealno. Pacijent mora da se potrudi jako i nije dovoljno da samo zamisli kako pomera ruku, kako je to nekad radio dok je i imao, već je taj mentalni napor veći i ponekad ne mora ni da ima veze sa originalnim tokom misli (sećam se kako je jedan lik pričao kako je morao da zamišlja da otpušta i ispravlja ruku ako je hteo da je kotrakuje, što nije lako jer je potpuno neintuitivno). jeste da se ovo radi vec duze vreme, ali ja sam se odusevio kad sam prvi put video...slicna stvar postoji i za slepe ljude, gde prave vestacku retinu koju povezuju sa optickim nervom pa ljudi mogu da vide makar obrise...meni je to fantasticno, direktno povezivanje elektronskih uredjaja sa ljudskim nervima i tumacenje i prenos signala u oba smera...ali sto da ne, ljudski nervi nisu nista drugo nego provodnici elektricnog signala u nekom obliku...jebeni ghost in the shell, najezim se kad pomislim sta ce se sve raditi za 50 godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 kontam te, ponekad mi je i žao što sam oguglao na taj "jeeebote" faktor; sad kad gledam takve eksperimente pomalo sam u fazonu "cool story bro" :D ali taj faj, sve to napreduje neviđenom brzinom, pogotovo dizajni samih elektroda, da ne pričam o samim metodama obrade signala. mada, i dalje se baš naložim kad god da vidim one cuff ili intramuskularne elektrode koje idu na jedan jebeni nerv ili u mišična vlakna (za razliku od ovih emg/eng govana koji se snimaju na površini kože pa i samim tim snimaju superpoziciju raznih potencijala), ili, npr. što se tiče tih vizuelnih proteza, kad uzmu one utah matrične elektrode i nabiju ti jebeni 2D češalj u moždanu koru pa ga onako zašrafe i onda snimaju pojedinačne some kako okidaju akcionim potencijalima... mda, na to i dalje stand in awe-ujem :D Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 meni je prosto tesko kad vidim dokle je stigla nauka u nekim oblastima...sa jedne strane bih zeleo da zivim 500 godina u buducnosti i zao mi je sto neke stvari nikad necu videti, a sa druge strane mi je zao sto ne mogu da ispratim napredak tehnologija ni u medicini, a kamoli nesto sire...al dobro, valjda cemo uskoro moci da downloadujemo sve direktno u mozak! :D btw, sta radite vi tamo na biomedicinskom inzinjeringu, jel ima nekih zanimljivih stvari da se vide...kada cemo da pravimo bionicke ruke i nanomasine za preciscavanje krvi! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 (edited) ma šta radimo, drkamo kurac :D što je do jaja zapravo, jer sad npr. radim projekat klasifikacije pokreta ruke pomoću akcelerometara i žiroskopa, a u stvari blejim u labu sa ortakom i kasnije ćemo da pikamo wii koji je potreban za eksperiment, krucijalan štaviše! :D ali ono, ponekad se i uradi nešto do jaja i korisno, mada, čini mi se da se sad ide na brain-computer interface i suzbijanje tremora najviše. ima sve ovde :D Edited November 15, 2010 by Mr. Nobody Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 pa fino, vidim da saradjujete i sa kcs-om i institutom za fizikalnu...a i po slikama bi se reklo da vam je do jaja:)...nista, kad mogu da svratim da mi objasnite neke stvari:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 I ONDA SE NAROLJAŠ I OTKRIJEŠ KAKO NIŠTA NE VALJA I ONDA OSTANEM BEZ PROFESIJE pa ajde, ako budeš 'teo, cimaću te kad budemo radili neke eksperimente, za sad samo pregledavam radove sa ortakom i izvaljujem šta treba da radim uopšte :D ili kad budem radio eksperimente u vezi vestibularne stimulacije za drugi projekat, to će ti možda biti zanimljivije :) Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 hihi, mozemo da dovedemo mendzija, napojimo ga pivom i vrtimo na baranijevoj stolici dok ne ispusti dushu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 hm, pa da rotira dok mu se "rotira" u glavi, to k'o neki inception! R O T A T I O N Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts