Jump to content

moj potpis je dobio smisao

Recommended Posts

Sta pricas Mohi? Djus ne da je umeo nego je hiphopijum 1 klasik za ove prostore, kao i vecina stvari iz te ere. I "kisa" je sa basivity mikstejpa ali to je taj period.

Od 2005-2006 krece da pravi djubre, ali jednostavno nije tacno da je od svoje prve pesme los i saban kao sto je danas.

Naravno, ovo sto sada radi nije dostojno ni komentarisanja, dal je prso ili pokusava da uzme neku lovu, ne znam...

Edited by LongIey

Onda se mozda ne razumemo, odnosno ne pricamo o istim stvarima.

Ako sam dobro shvatio, vama je sama sadrzina pesme sabanisanje, znaci "kes kolica" zbog svoje sadrzine je sabanska. Nije bitno kako je on tu odrepovao, legao na bit, kakve su rime, kako je sve to slozeno, itd itd, nego ne valja jer repuje o kesu i kolima.

Ja kazem da je "kes kolica" skroz legit rep koji je uradio po ugledu na svetsku rep mainstream scenu u tom trenutku, i svaka mu cast za trud.

Edited by LongIey

Sta pricas Mohi? Djus ne da je umeo nego je hiphopijum 1 klasik za ove prostore, kao i vecina stvari iz te ere. I "kisa" je sa basivity mikstejpa ali to je taj period.

Od 2005-2006 krece da pravi djubre, ali jednostavno nije tacno da je od svoje prve pesme los i saban kao sto je danas.

Naravno, ovo sto sada radi nije dostojno ni komentarisanja, dal je prso ili pokusava da uzme neku lovu, ne znam...

Saban jeste oduvek, a to kazem jer znam za njega preko zajednickih drugara odavno.

To sto pre 10 godina nije pevao narodnjake, vec je "repovao" ne znaci da nije saban.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

po sadržini je šabanska, da, a to što je kvalitetan rep je drugo. valjda je i kod ovih narodnjaka koje sad peva produkcija kvalitetna? :D

kontam da je "keš kolica" bio prvi korak u njegovoj šabanizaciji, skontao je šta se bolje prodaje (tj. za emitovanje te pesme od sokoj-a dobio 50 a ne 20 dinara za tu godinu), pa malo kasnije rekao sebi "lol neću da radim u farbari za 20 hiljada, odo u narodnjake"

edit: MOHI IMA ORTAKE KOJI ZNAJU ĐUSA

Jel moguce da si izneo totalno nebitnu stvar za ovu raspravu? Boli me uvo ako je Seka Aleksic najbolja osoba na svetu, muzika joj je uzasna i tu se to zavrsava. Dakle, drzimo se muzike, posto je to bila polazna tacka a ne kakav je Djus privatno. Ja kazem da mu je muzika bila dobra do perioda koji sam vec naveo. Al kada si vec uveo taj faktor u pricu, i ja se slazem da je sabancina uzasna, ali to nije bitno.

Ne slazem se sa vama. Biggie ima samo pesme o kurvama, kolima, parama, sampanjcu itd, pa je jedan od najvecih ikada. Nije dobar rep samo onaj kada repuju o tome kako su u kraju i nemaju dinara i ortaci umiru od droge. Sposobnost repera da ti recima, metaformama, poredjenjima, opisima, naslika sliku od reci je ono sto je bitno. Ali generalno su ljudi alergicni na pesme o ajde nazovimo ga nekom "dobrom zivotu".

Edited by LongIey

Full moon je ulicarski rep skroz, posle na hiphopijumu je izmedju ostalog, imao kraljevski stil i kes kolica, ali je meni to skroz druga kategorija "felna" repa od onoga posle, zapravo nema znaka jednakosti ni malo izmedju toga i lozenja posle. Mislim da mu je pocetak sabanijade sa onim brate minli albumom, tu je sve otislo pokurcu i zapravo o tom Djusu ne znam nista osim da je uzasan i ne pratim stvarno sta radi i sta izdaje, dovoljno je bilo taj album da cujem da znam da vise Djusa necu pustiti. Trebao je tu pricu poceti sa nekim novim imenom, kao sto je Snoop sada Snoop Lion dok brljavi sa reggae-om :D

znači imamo razvojni put:

full moon (ulica geto) -> hiphopium (80% ulica geto, 20% vidi moja felna) -> poduža pauza -> totalno šabanski "rep" -> narodnjaci

ja kontam da je u toj pauzi pokušao da nastavi da fura rep priču, video da ne može od toga da živi, i, poučen iskustvom sa hiphopiuma, rešio da se prošabaniše :)

Zapravo rep koji je bio postovan ako cemo da cepidlacimo, a to se uklapa u tvrdnju da djusovo delo nikada nije bilo vredno postovanja, sto nije direktno vezano za "kvalitet".

Dulio, ne edituj kad pogresis.

I brate on je saban oduvek, samo je mislio da ce se onime probiti jer je tad bilo popularno, pa sad presaltao na ovo.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Едитово сам јер ми се не дискутује, а то сам схватио тек кад сам написао:) ''не едитуј кад погрешиш'' - ахахах геју:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

• 1 month later...

Koliko samo odvratnosti i jadnosti u minut i po je ovde stalo, baš dno dna, ne mogu da objasnim osećaj gađenja koji mi se stvorio. Nije to gađenje u fazonu omg glupa pesma ili lol propagiraju gudranje, neko ceo taj trip koji ide oko ovog spota i pesme i realnost da se gomila glupača zapravo loži na ovo :(

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -