fatboy Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Ladno on.... Upoznao sam lika dok sam radio u DKSG onomad.... dolazio redovno, blejao u AFC-u sa tom Ivanom koja je i snimila ovaj filmic (mozete je videti u filmu - 28.43, sedi zavaljena u pozadini). Momak je bas bio u fazonu grafita i to... Nisam znao da je na zhutom i da je overio jbt... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Nije uopste ni poenta da li je droga losha... mislim da ne postoji neko ko ce reci da je dobra.. znaci svako ko proba je cuo da je losa, negde od nekoga, ili je procitao u knjizi .. (ja na primer sam saznao detaljnije sta i kako u osnovnoj skoli na onim chasovima gde dolaze neki psiholozi i pedagozi da predaju o drogama, alkoholu, seksualnom obrazovanju itd...) Mislis da je njegovo osnovno obrazovanje bilo isto kao tvoje? poenta je da ljudi uzimaju drogu iako znaju da je loshe i da mogu da zavrse u kurcu zbog toga. Ma ne znaju svi, u suprotnom ne bi uzeli, garantujem ti. Nisu svesni posledica. Svi kontaju, ma necu se JA navuci. dakle, pogresno ti mene razumes.... ja kazem samo da su ljudi rodjeni i da im zivoti pocinju drugacije... neki dobiju bolje karte nego ostali, neki jako loshe.... ali to ne znaci da treba da odustanu. Jebiga, ja opet ocu da kazem da ga niko nije naucio da ne odustaje. Nije se rodio sa takvim karakterom niti je naucen da bude takav karakter. Iskreno, da sam ja 18 godina proveo sam i u govnima, sigurno ne bih ocekivao da me neko izvadi iz sranja. O tome ti pricam, ne o tripu "vidovita zorka", nego o tome da iz svoje proslosti i sadasnjosti moze covek da nauci nesto o sebi i o svom zivotu (u njegovom slucaju, da je prepushten sam sebi i da mora sve sam). 18 nije isto sto i 13 kad je on poceo da se gudrira. I nije ni sa 13 ni sa 18 iz svoje proslosti i sadasnjosti mogao da provali sta ce mu se desiti, veruj mi. Jednostavno nije imao razvijen taj osecaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siphon Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Pesma je 100% upravu.Lik da se vatio lopate i metle umesto droge i grafita mozda bi nesto i postigao,ovako se nije mogao ni nadati boljem/duzem zivotu. Quote famine,pestilence,war,death. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 A sto se ti nisi uvatio lopate i metle vec tastature? Sta ces postici, level u wowu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 daki, pobedio sam, odustani. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Ne znam, meni ovaj liči na one likove koji ceo život viču "jebi ga" ali ništa ne urade povodom toga. Nije da nije imao prilike da bilo šta napravi od života i baš to što mu je riba overila na rukama je trebalo da mu stavi do znanja da mora da prekine s tim i krene da radi nešto produktivno. Najlakše je zabosti heroin i pričati tužnu priču pred kamerama, kako je sistem kriv, kako nema nade itd. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Slozio bih se i ja, jeste decko imao tezak zivot i to stoji, ali vidi se da nije ni najmanje glup, umesto sto kopas po kontejnerima mozes da odes da radis nesto, Gradska cistoca, sta god, jbg, ja kad mi trebaju pare ne biram posao, kopacu kanale, istovaracu slepere, bilo sta Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 Ocete kurac kad dodje do toga. Ne dao bog nekom da ostane sa 11 bez ikog a sa 13 na ulici. Siguran sam da bi se svi uzdigli i postali svemirski kauboji teleoperateri. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 niko ne prica o svemirskim kaubojima, nego prica o tome da kolko tolko uradi nesto sa zivotom osim droge i umiranja u 21. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Igore, razumem ja tvoju poentu, ali ti hoces da kazes da on zato sto je ostao bez ikoga ne treba da proba da nadje posao, nego da pretura po kontejnerima (banalizujem naravno)? Naravno da mu je percepcija razlicita, ali za to vreme dok pretura moze da ode i da odradi nesto, uzme 20 eur dnevnicu i to je to, ti sad pricas da zato sto je ostao bez igde ikoga to jednostavno ne ide tako. Slazem se da ne mogu da posmatram svet iz njegove perspektive, ali ovde se radi o totalno drugoj stvari. Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 Ne ja ne kazem nista, mene je film potresao i to je sve. A ono sto je strasno da ni jedna jebena institucija nije pokusala da mu pomogne. Recimo da je momak pametniji od dosta ljudi. jedini ko mu je pomogao je Ivana zaboga. jel moguce da smo jebena dzungla. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 To zaista jeste strasno i potresno, doduse, ne znam ni da li mi imamo neku socijalnu politiku ili neki sistem koji omogucava neku pomoc. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Pa nasa zemlja je u takvom stanju da ne moze ni ljudima na kosovu da pomogne koje kolju dole..... Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 ovaj kali je bacio summoning level 5 sad... gledaj sad kad dodje ekipa da diskutuje (: Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 :( Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 (edited) http://vimeo.com/5227124 film je prilicno potresan ја се надам да ће да успе у животу. заслужио је. едит: одличан ти је посао одрадила другарица. Edited June 22, 2009 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 da bas je uspeo u zivotu :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 ја се надам да ће да успе у животу. заслужио је. едит: одличан ти је посао одрадила другарица. bas si duhovit Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Mislim da drale nije video onaj deo da je lik umro u 21. godini zivota. Mislim znajuci njega. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 (edited) Mislim da drale nije video onaj deo da je lik umro u 21. godini zivota. Mislim znajuci njega. срање. прекинуо сам филм кад је завршио реповање. е онда је баш бедак. е до курца, сад сам се сморио... ено пише доле испод прозора. уффф... свидео ми се клинац. ужас. још рекао да се скинуо са допа и да ће да се бави цртањем и анимацијама. едит: хехехе... како курваст обрт. у курац... Edited June 22, 2009 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 pa taj fazon, imao je lik neku harizmu 'dobrog lika i ortaka'...lako je nama prichati 'trebao je ovo ili ono' @ dakica...batali ovaj topik, nije za tebe...bolje idi vidi da li imash josh sladoleda od leshnika u frizideru, pa ako nemash, plachi dok ti ne kupe mama i tata. Shta je sledece? Prichacesh o frustracijama kineskinja koje nikada nisu videle crnce uzivo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 (edited) necu nikoga da quotujem, ali neka mi neko *normalan* objasni logiku... zasto bi drzava pomagala ikoga ko ne zeli sam sebi da pomogne a pritom je na heroinu? u zivotu jedino sto ne mozes da izaberes jesu roditelji i mesto gde ces se roditi, sve ostalo je tvoj i samo tvoj izbor. decko je izabrao losiji put, put bez povratka nazad koji se drugacije i nije mogao zavrsiti. klip sam ugasio istog trenutka kad sam video da jede tortu koju je nasao u kotenjeru. i jedina svetla tacka ovog klipa jeste poruka koju salje, ako barem jedan klinac izadje na dobar put zbog ovog videa znaci da je vredelo napraviti ovako nesto. u suprotnom nece ostaviti neki uticaj na mene... Edited June 22, 2009 by FATA Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Država treba da mu pomogne jer nije imao roditelje koji ga usmerili u dobrom pravcu, ali kad je bio klinac (tj. u domu). Inače, meni se baš dopada kako sa slašću hasa tortu Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 razumeo sam da mu jesu pomogli, barem iz onoga sto sam procitao (izgubio je pravo na dom tek sa napunjenih 18) jedini nacin na koji je drzava mogla da mu pomogne sa napunjenih 18 jeste da mu obezbedi hranu i dop a ne vidim zasto bi on bio izuzetak u svoj toj prici klinaca bez roditelja... do sada sam jeo samo vocne torte, ali mislim da cu i njih prestati posle ovoga :D Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Vidi, poenta je da je ta drzava do 18 trebala da vodi brigu o njemu (njima), a ne da ga (ih) prepusti ulici. I to intezivnu brigu. lizr, svrsim ti u oko pederko mali aahehaeh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts