Jump to content

Igi needs a new toy

iguana

Recommended Posts

Vidim da niko nije napisao pa ću ja da pitam - koja je kvaka sa i7? Vidim da je papreno skup, a predpostavljam da nije "papreno" brži u odnosu na "običan" Core2Quad? Jel uopšte ima neke poente kupovati ga i da li da se prosto na njega neobazirem i ako hoću da kupim nov komp idem sa ovom vudijevom varijantom? Odnosno nešto slično tome, kad bih kupovao naravno.

Iz lichnog iskustva, savetovao bi da trenutno stavi Vistu x64 SP1 - radi prebrutalno sa 8 giga. Iako Win 7 x64 RC1 radi josh bolje, problem je u tome shto neke stvari josh nisu proradile - npr. neki plug-inovi za 3ds max ili shtampanje u PDF iz Adobe Acrobata. Ja koristim i jedan i drugi sistem, ali meni se moze poshto imam 2 kompa i gomilu hardova [:D] Tako da je savet za sada Vista x64, posle Win7 x64 final.

WinXP Pro x64 zaboravi, sranje je...

au, majku mu, pa kako to da ne radi sve kad je windows 7 svoju betu imao za vreme viste?!

@ Laki

Ako vec ocesh da kupujesh nov komp(top of the line) strpi se josh malo izacice uskoro za par meseci novi procesori od intela sa 32nm tehnologijom ttrnutno je 45nm sho znachi da ce da budu mnogo bolji vishe kesha jezgara itd.

Razlika izmedju i7 i obichnog quad-a je velika al isto tako i cena tako da ako koristish komp gde ti netreba mnogo "procesorske snage" tipa igrice nemoj da kupujesh i7.

bdw ddr3 memoriju imash i za p45 poloche tj za 775 socket.

au, majku mu, pa kako to da ne radi sve kad je windows 7 svoju betu imao za vreme viste?!

Mogu da ti dam spisak svega shto ne radi pa da probash. Nije to neshto strashno, ali opet smara kada nemash drugi OS na kompu gde te stvari rade. Josh me nervira shto u igrama koje koriste bink fajlove za cutscenes ne radi zvuk u istim, pa onda (naprimer) moram da igram Wolverine u drugom OS-u da bi chuo shta ima da se kaze u animacijama.

edit: po povodu core i7, platforma zaista ubija u 3d grafici, tako da ako se sada kupuje novi komp, ima smisla razmisliti o istom.

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

zapravo vwin7 ima gresaka

zabo sam usb hard i puf plavi ekran i cao restart, odskeoa sam se da nije nesto bilo sa hdd-om... tako da je win7 samo za igranje i testiranje josh uvek sto se mene tiche

izuzetno je tupavo stavljati betu na komp koji treba pare da ti donosi, ma koliko dobar bio jer nosi naziv beta ili rc sa razlogom (da je drugacije zar ga MS ne bi vec izbacio na trziste)

fallout_table.gif

Mogu da ti dam spisak svega shto ne radi pa da probash. Nije to neshto strashno, ali opet smara kada nemash drugi OS na kompu gde te stvari rade. Josh me nervira shto u igrama koje koriste bink fajlove za cutscenes ne radi zvuk u istim, pa onda (naprimer) moram da igram Wolverine u drugom OS-u da bi chuo shta ima da se kaze u animacijama.

verujem ja tebi, srbo, ipak živiš od rada na kompu. bio sam ironičan jer ja već tri dana ovde pričam da je glupo stavljati betu na komp na kome se radi neki posao, iako ovi "eksperti" kažu drugačije.

at igi: čekaj, zar ovaj tvoj MBP nije i dalje blizu vrhunskog? što ga menjaš?

upravo sad sklapam novi komp. uzeo sam ga u delovima, da ne cekam do prekosutra. Jedino sto imam osecaj da je ovaj box kuler za procesor pomalo neadekvatan, pomalo anemichan

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Mda, box cooler sakuje... Uzmi neshto ozbiljnije, chisto da ti bude mirna savest - iz onih koje sam ja testirao, predlazem sledece:

Cooler Master Hyper 212 (http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=3096)

Zalman CNPS9500A LED (http://zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=277)

Xigmatek HDT-S963 (http://www.xigmatek.com/product/air-hdts963.php)

Svi su tihi - Hyper 212 i Zalman su nabudzeniji i dosta veliki, Xigmatek je manji, ali kako se pokazalo, isto dobro hladi.

А в чем сила, брат?

Taj rad, kad krene render, box cooler krene da urla kao nenormalan... Kod mene kuci i Xigmatek i Zalman hlade tako da se pri renderu u max-u kompovi ne chuju, a na poslu je render farma gde stoje Hyper 212 (10 kompova sa q6600) i pri renderu je mrtva tishina.

edit: Igz, ako cesh neshto da renderujesh, zaista vredi imati 2 kompa - jedan na kojem cesh da radish/igrash se/gledash filmove i drugi koji ce imati jak procesor, dosta memorije i biti "robom" za tlachenje renderom :) Dodushe ja nisam izdrzao pa sam nabudzio 2 dobra kompa, da mogu da se igram kad mi familija zauzme jedan od kompova [:D] Sad razmishljam o laptopu poshto imam jake kompove kod kuce i na poslu, ali u poslednje vreme mnogo putujem pa mi je frka... A nema laptopa za normalnu cenu koji moze da utoli moje apetite :/

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?