Jump to content

Acer LCD 22"

MaYM.Dex

Recommended Posts

Narucio sam Acer H233H bmid 22" lcd preko BC-groupa i trebalo bi da mi stigne u novi sad u utorak. Model je izasao 19. januara ove godine.

Specifikacije: Full HD (1920*1080)

1:40 000 dynamic contrast

Dvi sa hdcp

odziv na bc sajtu pise da je 2ms a kad gledam review na drugim stranicama kaze da je 5ms.

Posto monitor treba da stigne tek 10. mogao bih i otkazati ako mi date neki razlog zasto.

Sta mislite o ovom monitoru??

Ps. Kakav je acer sa mrtvim pixelima?

imao sam 2ms monitor a sad imam 5ms i samo da kazem da se razlika skoro ne primeti ( kazem skoro, jer sam igrao aktivno cs i posle prelaska na 5ms i osetio sam jaaaako malo kasnjenje, nedovoljno da bi mi zasmetalo cak ni u csu gde su reflexi jako bitni :) dakle sve do 5ms je sasvim ok

Zavisi šta kaže garancija, koja je tolerancija na mrtve piksele. Da li 0, odnosno vraća se svaki koji ima makar ijedan mrtvi piksel, ili tipa 5, kada ako imaš 4 i manje nemaš pravo na reklamaciju. Pa postoji i razlika između full mrtvih piksela i onih kojima rikne samo "jedna boja" itd.

Evo stigao mi je monitor i srecan sam kao mali majmun... Za mene je bash extra to sto je 23" i to je BASH VELIKA razlika u odnosu na moj bivsi 17" :P . TouchScreen podesavanja mi se jako svidjaju i sve u svemu je dobar i lep monitor! Btw. pise na kutiji da je 2ms odziv.

+:Ne vidim ni jedan mrtav pixel.

-: Nisam dobio HDMI cabal za njega i mislim da su mi dali 2 godine garancije a treba 3 po acer-ovom zakonu

Aj da vam pojasnim :P

Imash 6 touch screen dogmica i sa njima radis sva podesavanja. a power dugme je normalno. Meni se ovo bash svidja jer je neobicno i fenci :P

evo sad sam kupio jebeni hdmi kabal za 1000dinara... Oce neko da mi kaze kakve su prednosti hdmi prikljucka u odnosu na dvi?(pre sam mislio da 1920x1080 rezoluciju mogu samo preko hdmi a nije tacno, bila mi je takva i sa dvi'om)

meni i dalje nije jasan kakav je to touch screen.

a hdmi je dvi+zvuk+komande, te u samoj slici nema razlike između njega i dvi-ja. ja sam kontao da si dobio samo vga kabl, rekao bih ti da ne uzimaš hdmi da sam znao da već imaš dvi.

e sad sam se setio one price da nisam mogao sa dvi da imam full hd rezu

to je zapravo do kabla bilo, jer imas dvi-a -i i -d kao i single link i udal link konektore, od kojih zavisi na koliko max mhz i u kojoj rezi moze tv da prikazuje... takodje valjda zavisi i kakve i kolike i da li ce biti uopste onih crnih linija sa strane

Compatibility with DVI

DVI-HDMI Adapter

HDMI-DVI Adapter

A DVI signal is electrically compatible with an HDMI video signal; no signal conversion needs to take place when an adapter is used, and consequently no loss in video quality occurs.[94] As such HDMI is backward compatible with Digital Visual Interface digital video (DVI-D or DVI-I, but not DVI-A) as used on modern computer monitors and graphics cards. This means that a DVI-D source can drive an HDMI monitor, or vice versa, by means of a suitable adapter or cable. However, the audio and remote-control features of HDMI will not be available.[94] Additionally, not all devices with DVI input support High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP). Without such support by the device, an HDCP-enabled signal source will suppress output and so prevent the device from receiving HDCP-protected content.[95

ostatak na wiki

fallout_table.gif

HDMI je kul zbog toga ... upališ playstation i on automatski "natera" TV da prebaci na HDMI izvor. Ugasiš Playstation, on "natera" izvor da se vrati na TV. Nema više onog "plavog ekrana" kad ugasiš konzolu ili prebacivanja kad je pališ.

A što se rada na kompu tiče, stvarno je manje više sve jedno da li je DVI ili HDMI, osim u slučaju da monitor ima zvučnike pa kao rešiš i to pitanje preko jednog kabla. Mada je realnije reći da je HDMI kul investicija za monitor ako ima zvučnike pa na njega povežeš recimo PlayStation i onda imaš na DVI komp na HDMI PS3 pa se igraš. 22" nije losha dijagonala za pikanje.