MaYM.Dex Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Narucio sam Acer H233H bmid 22" lcd preko BC-groupa i trebalo bi da mi stigne u novi sad u utorak. Model je izasao 19. januara ove godine. Specifikacije: Full HD (1920*1080) 1:40 000 dynamic contrast Dvi sa hdcp odziv na bc sajtu pise da je 2ms a kad gledam review na drugim stranicama kaze da je 5ms. Posto monitor treba da stigne tek 10. mogao bih i otkazati ako mi date neki razlog zasto. Sta mislite o ovom monitoru?? Ps. Kakav je acer sa mrtvim pixelima? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Da se razumemo, Acer nije ne znam kakav super brend, ali su korektni. A ova razlika u milisekundama mozhe biti jer je na Acer sajtu to g2g odnosno gray to gray vrednost a ne realna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 imao sam 2ms monitor a sad imam 5ms i samo da kazem da se razlika skoro ne primeti ( kazem skoro, jer sam igrao aktivno cs i posle prelaska na 5ms i osetio sam jaaaako malo kasnjenje, nedovoljno da bi mi zasmetalo cak ni u csu gde su reflexi jako bitni :) dakle sve do 5ms je sasvim ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaYM.Dex Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 Ok hvala za odgovore. Znaci ovaj monitor ima 2ms g2g i 5ms typ? I zna li neko da li se dobija HDMI cabal uz HDMI acer monitore? Btw. josh me zanimaju mrtvi pixeli kod acer'a uopste, ima li ih? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 pa niko ti ne moze reci za mrtve piksele :) mada je danas to redak problem za hdmi neam pojma :) Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 a zar ne bi mogao da vratis ako ima mrtvi pixel ?:D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Zavisi šta kaže garancija, koja je tolerancija na mrtve piksele. Da li 0, odnosno vraća se svaki koji ima makar ijedan mrtvi piksel, ili tipa 5, kada ako imaš 4 i manje nemaš pravo na reklamaciju. Pa postoji i razlika između full mrtvih piksela i onih kojima rikne samo "jedna boja" itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 a i one fore 'mora da su grupisani' (lol) Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Ti onda pipaš prstom oko tog jednog crknutog dok ne crknu i okolo, i onda reklamiraš :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaYM.Dex Posted February 10, 2009 Author Report Share Posted February 10, 2009 Evo stigao mi je monitor i srecan sam kao mali majmun... Za mene je bash extra to sto je 23" i to je BASH VELIKA razlika u odnosu na moj bivsi 17" :P . TouchScreen podesavanja mi se jako svidjaju i sve u svemu je dobar i lep monitor! Btw. pise na kutiji da je 2ms odziv. +:Ne vidim ni jedan mrtav pixel. -: Nisam dobio HDMI cabal za njega i mislim da su mi dali 2 godine garancije a treba 3 po acer-ovom zakonu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 čekaj, ceo monitor je touch screen i može da se koristi kao tablet za windows, ili samo njegovi interni meniji rade preko dodira? ako je ovo drugo, to je najgluplja ideja ikada! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 samo 'dugmici' :) znaci nemas klasicno dugme koje stisnes nego je nacrtana slicica i onda ti dodirnes i taaaako :) nema dodirivanja ekrana Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 znaci nemas klasicno dugme koje stisnes nego je nacrtana slicica i onda ti dodirnes i taaaako :) nema dodirivanja ekrana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Pa nema dodirivanja EKRANA ivane, dodirujes verovatno onaj okvir ekrana na kome je meni. Tako je kod mene na T220 uradjeno power "dugme" , pa me cak i to ponekad smara, a kamoli ceo meni :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaYM.Dex Posted February 10, 2009 Author Report Share Posted February 10, 2009 Aj da vam pojasnim :P Imash 6 touch screen dogmica i sa njima radis sva podesavanja. a power dugme je normalno. Meni se ovo bash svidja jer je neobicno i fenci :P evo sad sam kupio jebeni hdmi kabal za 1000dinara... Oce neko da mi kaze kakve su prednosti hdmi prikljucka u odnosu na dvi?(pre sam mislio da 1920x1080 rezoluciju mogu samo preko hdmi a nije tacno, bila mi je takva i sa dvi'om) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 to ce ti ivan tacno reci, ali ja nekako mislim da si se zajeb'o sto si dao 1000 dinara za to :D prilicno sam siguran da nisi dobio nista bolju sliku u odnosu na dvi Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 meni i dalje nije jasan kakav je to touch screen. a hdmi je dvi+zvuk+komande, te u samoj slici nema razlike između njega i dvi-ja. ja sam kontao da si dobio samo vga kabl, rekao bih ti da ne uzimaš hdmi da sam znao da već imaš dvi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 ono sto sam ti rekao ivane...decko govori touch SCREEN iako zapravo nema veze sa screenom Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaYM.Dex Posted February 10, 2009 Author Report Share Posted February 10, 2009 meni i dalje nije jasan kakav je to touch screen. a hdmi je dvi+zvuk+komande, te u samoj slici nema razlike između njega i dvi-ja. ja sam kontao da si dobio samo vga kabl, rekao bih ti da ne uzimaš hdmi da sam znao da već imaš dvi. Kakve komande? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 pa kao neki interfejs za komunikaciju različitih uređaja. npr. da playstation javi televizoru da je uključen, pa da ovaj prebaci input automatski. nisam nikad video kako to zapravo radi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 e sad sam se setio one price da nisam mogao sa dvi da imam full hd rezu to je zapravo do kabla bilo, jer imas dvi-a -i i -d kao i single link i udal link konektore, od kojih zavisi na koliko max mhz i u kojoj rezi moze tv da prikazuje... takodje valjda zavisi i kakve i kolike i da li ce biti uopste onih crnih linija sa strane Compatibility with DVI DVI-HDMI Adapter HDMI-DVI Adapter A DVI signal is electrically compatible with an HDMI video signal; no signal conversion needs to take place when an adapter is used, and consequently no loss in video quality occurs.[94] As such HDMI is backward compatible with Digital Visual Interface digital video (DVI-D or DVI-I, but not DVI-A) as used on modern computer monitors and graphics cards. This means that a DVI-D source can drive an HDMI monitor, or vice versa, by means of a suitable adapter or cable. However, the audio and remote-control features of HDMI will not be available.[94] Additionally, not all devices with DVI input support High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP). Without such support by the device, an HDCP-enabled signal source will suppress output and so prevent the device from receiving HDCP-protected content.[95 ostatak na wiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 HDMI je kul zbog toga ... upališ playstation i on automatski "natera" TV da prebaci na HDMI izvor. Ugasiš Playstation, on "natera" izvor da se vrati na TV. Nema više onog "plavog ekrana" kad ugasiš konzolu ili prebacivanja kad je pališ. A što se rada na kompu tiče, stvarno je manje više sve jedno da li je DVI ili HDMI, osim u slučaju da monitor ima zvučnike pa kao rešiš i to pitanje preko jednog kabla. Mada je realnije reći da je HDMI kul investicija za monitor ako ima zvučnike pa na njega povežeš recimo PlayStation i onda imaš na DVI komp na HDMI PS3 pa se igraš. 22" nije losha dijagonala za pikanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaYM.Dex Posted February 11, 2009 Author Report Share Posted February 11, 2009 Mhm.bio sam pogresio kad sam pisao topic. monitor je 23" a NE 22". Za mene je baaaaaaaaaash velik sto mi je bash prijatno :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts