Debeli Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 serbianwar(s).com? мислим, зашто се зауставити само на Првом и Другом балканском и Првом светском? Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Бру, рецидер неку цену укупну или почетну, да знам како и колико да тражим. оно трошкови хостинга, домена, чегагодвећ, евентуално трошкови извођења које није на добровољној основи. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted January 30, 2009 Author Report Share Posted January 30, 2009 Pa ovako (pvo je sve okvirno), za neke stavke cene a za neke druge nek neko dopuni ako zna: 1. Da prvo prijavimo nesto ovde tipa NVOa ili udruzenja gradjana, kako to vec ide, to nisu neki troskovi, reda su par hiljada dinara, cini mi se. Mada ja "imam" vec nesto tako i zove se F1, ne formula nego u fazonu help-a na kompu 2. hosting, obavezno da bude .com, mada moze i .org, cena registracije, ako sam dobro proverio, je negde oko 10 $ na godisnjem nivou, tja opet smesno 3. web design - za nesto ovako kompleksno, licno se ne bih upustao u to, vec bolje da se plati neko ko to zna i ume. Najbolja solucija je da se tehnicki deo plati a da se pokusa sa slikarskim, umetnickim ili dizajnerskim akademijama/skolama da se nadju entuzijasti da odrade grafiku i da bude mega cool. Stvarno ne znam koliko se sad krecu cene za sajt tog nivoa. 4. skupljanje podataka - najbolje bi bilo da se ide, za sad, na dobrovoljnoj bazi, plus kontakti sa sto vise pravih istoricara i organizacija. Kad bi nasli sredstva i organizovali se kako treba, voleo bih da neki nasi predstavnici odu u Ministarstvo za kulturu i da, ako ne sredstva, traze makar "podrsku" da bi se sa tim nastupilo npr na Fakultetu za istoriju, SANU ili tako nesto. Jebem li ga, to mora malo bolje i tacnije definise. Elem, znaci, razni gradovi, skupljanje podataka i to, a za svakog da se nabavi skener i mozda da za pocetak fond bude max net link pretplata za dzabe. Kasnije, ako se nadju sredstva, svakog nagraditi prema ulozenom trudu i vremenu. 5. prevod na strani(e) jezik(e)- najkriticnija stavka, cini mi se, po pitanju sredstava, vremena i rada. Idealno resenje bi bilo, sa prethodno pomenutom idejom oko Ministarstva, da se nekako povezemo sa filoloskim fakultetom i da oni pocnu to da rade na dnevnoj bazi, preko studenata. To bi bilo idealno i zbog toga sto ne bi morali da se zadrzimo na engleskom prevodu, vec bi moglo sve da se odradi za vise svetskih jezika. Realnija situacija je da mora da se plati neko tja bolje reci vise ljudi za prevod na proper english. Znaci bez onoga, e ja sam igrao WoW 5 god, ja sad znam engleski pa da pocne dokument sa "Ya huns dawgs, we owned ur asses few times, wonna more?" Dakle, ljudi sa faxa ili zvanicni prevodioci - tja big leak u fondovima za ovakav projekat. 6. Placeni lektor - cak i da sve dokumente i textove dobijemo od ucenih ljudi, ipak to mora da prodje leksicku proveru da bi od pocetka do kraja zadrzalo ozbiljnost. Nemam podatak koliko to kosta. mada, imam na umu ko bi bio dovoljno slobodan da to radi uz verovatno popust na trzisnu cenu. Inace, 20thcentury-Serbia.*** (sve slobodno) ili nesto slicno? Pa da krenemo od "pocetka" sa ratovima i dogadjajima koji su vezani za iste, tako da ovo moze da bude Projekat skoro do svacije penzije, a i tad necemo imati pametnija posla od rada na ovako necemu. Nervira me sto nema Duleta, aj ako neko ima kontakt sa njim da ga cimne plz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 значи, цијена права ситница... то опуштено може из наших џепова. дакле, није фрка. да кренемо са касапљењем Аце Обреновића, онда? "Црна рука", овооно... разумео сам да нећемо само о ратовима. па редом. најважније је да на почетку одредимо концепт, тј. целине, па да их онда разрађујемо... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted February 3, 2009 Author Report Share Posted February 3, 2009 Aj da ne bude da nisam video tvoj post. Pa redom i treba, a nazalost to nije ubacivanje materijala. Mora prvo ono gore da se organizuje i pravilno definise... i dalje cekam Duleta jer, cini mi se, on je isto entuzijasta po ovom pitanju, pa da ga ispostujemo i sacekamo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Ima podforum za ovo, javite se Ivanu na PM da vas ubaci da ne gusimo ovaj forum i druge ljude, a i da procitate sta je bilo do sada (mada je bilo malo toga). Sto se servera tice to nece biti problema, hostovacemo na nekom RUR serveru nije frka uopste. Takodje treba obavezno stupiti u kontakt (to nece biti problem) sa: http://www.rastko.org.yu/ Iz mnogo razloga. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 ja se stvarno izvinjavam sto se nisam javio ranije, al nisam imao net vise od mesec dana pa nisam uopste dolazio na forum...naravno da sam za ovo, ranije je postojala slicna ideja, al sto rece ivan, bili smo lenji da uradimo bilo sta...ako stvarno hocemo da ovo izpadne ozbiljan projekat, treba nam bar jedno desetak ljudi koji bi stvarno posvetili vreme ovome...slazem se sa stavkama po kojima bi trebalo da delamo, a koje je brue gore naveo...na netu se ne moze naci mnogo toga o tom periodu nase istorije, tako da bi u svakom slucaju morali da posetimo istorijske arhive po gradovima...nikad nisam bio u arhivu u bgu i ne znam kako to funkcionise (neka clanarina, dostupnost dokumenata itd)...u smederevu je recimo istorijski arhiv raspad, al svraticu neki dan da vidim sta imaju tamo...ne znam, ovo je prilicno velika stvar i mislim da bi trebalo da se skupimo na nekom dogovoru sta i kako (ne, nisam ovo predlozio da bi neko poneo rakiju, ali to ne znaci da ne smete da ponesete istu:))...elem, ako iskljucim vas ljude sa foruma, ja ne znam nikoga ko je stvarno zainteresovan sa srpsku istoriju u ww1 i koga bi mogao da cimam da nam pomogne...al polako, uradicemo nesto valjda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted February 5, 2009 Author Report Share Posted February 5, 2009 wb Smorchino jedna, tja ja sam smorio ljude sa "gde je Dule, gde je Dule" :) Debeli, jes' li overio podforum? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 ево сад шаљем Ивану ПМ. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 eto ja kao poznati istoricar mogu da pomognem :P u svakom slucaju istorijski arhiv u shapcu je totalno sredjen i obnovljen i sav bi trebao da bude fensi... ako vam nesto treba eto, sho da ne p.s. mislim da je bolje greatwar da bude u nazivu, i da takva referenca nije malo poznata; ww1 u nazivu stvarno malo rogobatno deluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 pa ok je great war, cesto se koristi taj izraz, mada stoji mozda ono sto je vudu rekao...da stavimo onda war to end all wars:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 war to end all wars... except one more war, but after that one... maybe one more. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 serbianwars.com остајем при свом предлогу. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted February 7, 2009 Author Report Share Posted February 7, 2009 www.serbiain20thcentury.com ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Bolje je onda www.20thcenturyserbia.com Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 ma nek bude greatwarserbia, nek se nose svi, srbija do tokija bre! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Realno, ako Rusi mogu da imaju dva velika rata, a da nijedan od ta dva nije Prvi, sto ne bismo mi? Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 реално. онда можемо касније да направимо сестрински сајт greaterwarserbia.com. :) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 Evo, ko je zaintresovan da ucestvuje u akciji, nek cimne Ivana pa da se glasa u podforumu? I onda, idemo dalje, sto rece Dragan Nikolic :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts