Jump to content

Iron Maiden | Arena

Recommended Posts

Brate, jedno jutro na raspustu izmedju 3 i 4 srednje ustanem, pogledam one idiotske ploce (wasp, motli kru, skorpions, europe, motorhed, neki glam metali, onaj bathory, i tako sranja razna), pomislim koji ce mi ovo kurac, izdvojim maidene i j4all i sve bacim. Kapiram da bi mozda ostavio i anthrax da sam iamo neku plocu.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

evo mog teksta, za medij koji sam predstavljao na koncertu :)

Ko je nekad u životu bio na svirci benda renoma „Mejdena”, zna da se takvo iskustvo ne opisuje rečima. Ali hajde, probaću da prenesem delić jučerašnje fantastične atmosfere kroz par redova teksta koji sledi.

Koncert je, kao i pre dve godine, počeo manje više na vreme. Otvorila ga je, kao i onomad, Loren Heris, čiju muziku ponovo nismo uspeli da povežemo sa onom zbog koje smo došli. Ali čini se da je MTV pop i jedna pesmica sa nešto većom distorzijom bila dovoljna da nam se uši prilagode na buku i da se pripremimo za odliv energije u naredna dva i kusur sata.

Prvo su se začuli zvuci „Transilvanije”, a potom je svirka otvorena pesmom „Aces High”, da bi bila nastavljena poznatom numerom „2 Minutes to Midnight”. Masa nabijena u fan pitu svojski se trudila da napravi neku šutku, ali je za to, zbog prevelike gužve i previše ljudi na malom prostoru, morala da sačeka negde sredinu koncerta. Usledio je pozdravni govor Brusa Dikinsona, koji se osvrnuo na sajam 2007. i najavio neke posebne pesme večeras, samo za srpsku raju. Odmah je krenuo da ispunjava obećanje jer je bend odsvirao „Wratchild”, pesmu koja se uživo ne čuje baš često. Odlična svirka, tradicionalno dobra kostimografija i scenografija sa sve Edi robotom koji se šeta kroz stejdž, trajala je još sat i kusur, a negde počev od „Trupera” pa na dalje se stvorio i prostor za šutku. Klasičan deo koncerta zatvoren je pesmom „Iron Maiden”, da bi bis, pa i ceo koncert „Mejdeni” završili numerom poznatom samo najvećim fanovima, skoro 30 godina starim singlom „Sanctuary”. Uz par gegova, Brus je zatvorio fantastičan događaj najavom novog studijskog albuma i nezaobilaznom posetom kad krene njegova promocija.

Puna „Arena” polako je počela da se prazni, četiri momka su se sa osmehom ubeđivala koji je od njih prvi uhvatio Nikovu palicu a ispred hale su ljudi uz sitnu kišu veselo prepričavali njihov doživljaj verovatno najboljeg metal događaja ove 2009.

Kompletna lista pesama u nastavku

1. Aces High

2. 2 Minutes To Midnight

3. Wrathchild

4. Children of the Damned

5. Phantom of the Opera

6. The Trooper

7. Wasted Years

8. Rime of the Ancient Mariner

9. Powerslave

10. Run To The Hills

11. Fear of the Dark

12. Hallowed Be Thy Name

13. Iron Maiden

---------------------------------

14. Number of the Beast

15. The Evil That Men Do

16. Sanctuary

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Jebote, pre bisa, kad je bubnjar bacio palice, ja sam od gore gledao ~400 ljudi kako padaju kao domine. ROFL koliko je to ludo. Stvarno je bila guzva u fan pitu.

I stvarno, na Truperu kad su upalili svetla, gledam fan pit na 3 mesta, parter na 17 mesta sutke.. xD

Ovo je mali delic vatrometa koji je bio "na bini"

http://www.youtube.com/watch?v=rIpS9Y9Xxrk

Prve dve pesme nisam ni cuo ,bio sam napred tipa 6-7 m ispred bine.. a nisam ih cuo jer sam prezivljavao "talase ljudi".. Malko sutkice bi na pocetku znaci ... blah

Kasnije sam i video f4ts0-a :> ako je bio u Fan Pitu,ako nijie onda sam mu video nekog ko stravicno lici na njega :P

A sto se tice tih palica.. Pala je na pola metra od mene,a rulja od 3 metra ispred pada palice je krenula na istu, ubishe se ljudi jadni,zgromili su neku devojku bili :<

Razocarao me potez publike gadjanja Lauren Harris .. pogodivsi je u glavu.. i gadjanjem gitariste flashom. Jako jadon ,ali sta ocekivati od jadnika koji ni ne razumeju muziku vec pozerisu na koncertima, a Dickinson je bas bio protiv takvih ljudi..imao je govor o tome pre dolaska u Beograd.. however.. bi super atmosfera sa njhove strane.. Mada mi je mnooogo bolje bilo na Firewindu, jednostavon ne mogu da izbrisem to odusevljenje i emocije kada su videli Beogradsku publiku.

Da ne spominjem silne telefone mislim da je vise bilo aparata za snimanje nego publike napred... znaci ovi sviraju i gledaju u publiku a ovi njih gledaju mobilnim ili kamericom .. uzas :> Nije ni cudo sto su onako "profesionalno" odglumili sve i otisli tako brzo..

EDIT

LOLOLOL :D ovo me je oraspolozilo :>

LOL.jpg

Edited by Coyote

oGvh0q0.gif

Inace Daki jel ti trpas ljude ovde, ne mogu da provalim, tvoj troll je postao prejak za razaznati?

Taj rad :D

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

a niko da spomene rime of the ancient mariner sa vatrometom dimom i ostalim efektima

pa to se podrazumeva.rime i powerslave totalni hajlajti koncerta ~_~

Let me tell you the tales of your life of

your love and the cut of the knife

the tireless oppression

the wisdom instilled

the desire to kill or be killed.

Meni je, iskreno, bio najmocniji kad se prvi put popeo gore, i obuko odelo britanskog vojnika i mahao zastavom dok je pevao Trupera :))

to je isto uradio i na sajmu, i isto je bilo mocno :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Sad kad gledam trupera shvatio sam da mi fali malo metala u zivotu, nisam ga slushao odavno :)

Odo da kopam po slepim chuvarima, gvozdenim devicama, nocnim zeljama, padajucim chekicima... :D

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -