Jump to content

HOMEWORLD TRI!1

G!!!

Recommended Posts

Nekad sam se zanosio da probam da prenesem brodove iz HW1 i HW:C u HW2 ali sam lenjo prase. Mozda neko i jeste. :D

U Homeworld 2 FX je to uradjeno na najbolji moguc nacin, doduse samo za Homeworld (1)...

pa to se ne racuna sethe, njih nisi mogao da pravis ovako...

E pa u Homeworld 2 FX mozes da ih pravis i ovako u okviru Progenitor rase. [;)]

Edited by Death Egg
MSc

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Savrsen? Svemirska banana je bila interesantna prvi put. Doslovno kopiranje tog dizajna me je prilicno smorilo u HW2 (Taiidan mom u kecu je delovao mnogo prakticnije od banane).

Da ne gresim dusu, dizaj Kushan brodova u kecu je po menio bio savrsen za sve sem za MS i heavy cruiser. Taiidan MS je previse jednostavan, ali je Taiidan Heavy Cruiser keva nad kevama. (blago modificovani Warlock is B5, ko zna, zna).

Edited by grdja

btw je l' radi hw2 na visti ?

Rade sva tri, s' tim sto je Homeworld (patch v1.05) i Homeworld: Cataclysm (patch v1.01) preporucljivo terati OpenGL-om, uz podesen compatibility mode na Windows NT 4.0 (Service Pack 5), dok Homeworld 2 (patch v1.1 + German NoCD) radi takav, kakav je, bez dodatnih cackanja.

Naravno anti-aliasing je pozeljan i forsira se spolja.

Dvojka mi je bila onako .Ono kad izgradis one battlecruisere postajes neunistiv i onda dosadi dok si recimo u kecu mogao sa ion fregatama da razbijes bilo koji capital ship iako ovaj ima gomilu gunova.

Zar bi frigate-i trebali da counter-uju capital ship-ove? U Homeworld 2 dodju 2 bomber squadron-a, napadnu Battlecruiser-a, prvo mu otkinu engine, a zatim turret-e (Ion Cannon Turret ili Missile Battery) i to sve za manje od 45s, a onda mogu i frigate-i da ih dokrajce, jer ovi ne mogu da manevrisu da bi nanisanili frigate topovima koji su im ugradjeni u hull, a turret-i su im stradali. [:D]

Subsystem-i su ono sto je u Homeworld 2 dodatno isforsiralo mesanje flote, mikrovanje, a mozda i najvaznije, harassment.

Edited by Death Egg
MSc

ako u hw2 nema rezolucije dodate na shortcut npr. -w 1280 -h 1024

meni su super sve tri igre legle, najvishe prvi deo pa kataklizma koja mi je bila najteza pa dvojka, ali su sve tri sjajne.... blago promenjen gejmplej ali podjedanko zanimljiv u sve tri igre

probajte nexus, nije loshe mada je sva stvar na mikru (podsistemi, stitovi i slicno :))

e da instalirao sam mod http://www.homeworld2complex.com/ ljudi moji kako je ovo mamojebachki [:D] pogledajte samo

takodje jedan josh nezavrshen poboljshava grafiku, http://forums.relicnews.com/showthread.php?t=191374 , snimak na

fallout_table.gif

Ne ne ne, nemoj da se srdis brue, mi samo diskutujemo koji od 3 "dela" je najbolji. Realno ceo serijal je jedinstven. Nema mu ravna. Treba covek da proba i druge ipak. Padaju mi na pamet Nexus: Jupiter Project sto rece G!!!, pa onda imate Sins of Solar Empire iako nema kampanju, velik minus, recimo Project Earth: Starmageddon ko nije igrao nek proba, jes da memory leak, onda O.R.B ili ti Off-World Resource Base. Ima ih jos. Oduvek sam voleo takve igre, mada ih ima malo bre.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Ne ne ne, nemoj da se srdis brue, mi samo diskutujemo koji od 3 "dela" je najbolji.

Ma vidis da sam se zezao bre. Nego, k srcu mi svi delovi, te eto :)

Inace za FX - kad sam ga instalirao, pokrenem i rokne monitor u crno i prijavi kao da je iskljucena kartica, al sam naso sta je, tja -refresh 85 ga ubijalo, a radi sa 75 npr, samo nije mod za originalni single player - prenabudzene karakteristike brodova te je smesno lako

Od svih skorijih igara svideo mi se Sins of the solar empire ali ne bi smeli da ga stavljamo u iste postove ili cak topice sa svetinjom kao sto je Homeworld.

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

• 4 weeks later...