izvinjavam se, Jaše Prodanovića :)) Triše, Jaše ... pingvini, pilići :))
Što se drugog pitanja tiče, u proteklih, ne znam, 2 godine na primer imaš ekspanziju burgera kod nas po tom "američkom" fazonu. Duže traje to sve, još od burger house, prvog intergalaktika itd, ali mislim da je u protekle dve godine baš intenzivirano otvaranje "burgerdžinica". Znači nije pljeskavica već burger što bi TREBALO (ne kažem da je uvek tako) da podrazumeva burger meso, bez mešanja svinjskog mesa ili čisto svinjskog mesa itd. Oblikom su takođe manji, nešto drugačije mleveni, ujedno sa tim standardnim burger prilozima tipa krastavci, burger sos, šta god i sa "burger zemičkom".
Sa druge strane pljedža je veća tj. ima veći obim, pa ide u somun ili šta god, ima gomile priloga ("sve sem ljutog!" :)) i tako.
Ja volEm i burger i pljedžu, pa mu to dođe individualno ko bi šta i kako se u tom trenutku osećaš!
A kad rekoh ono trebalo iznad, na primer ima onaj Toster u NS, sad će NS da me hejtuju, ali to je bukvalno pljedža koju prodaju kao burger, ja ne znam motive, pošto ista ekipa drži Fat boys u bgd gde imaju proper burger. A mislim da i oni Burger Plus npr ako postoje i dalje prodaju pljedžu pod imenom burger i tako, još poneko.