Jump to content

Mali oglasi

Pravila postovanja u Malim oglasima

Šta sve treba da sadrži dobar oglas (predlog za uspešnu prodaju - ukoliko ne želite, ne morate da navodite sve iz spiska):

- Fotografije robe (iz više uglova, ukoliko ima smisla)

- Link do specifikacija i opisa modela

- Link do reviewa modela

- Starost robe

- Eventulane nedostatke

- Cenu (i da li je fiksna)

- Da li je roba pod garancijom i koliko ona traje

- Kompletne kontakt podatke (ime, broj telefona, email adresu)

Zabranjeno je:

- Reaktiviranje sopstvenog topica/oglasa spamom, kopiranjem oglasa ili bump-ovanjem. Ponovno postovanje oglašivača u okviru topica dozvoljeno je samo ukoliko se drugi korisnik obratio pitanjem.

- Isti oglas se moze ponovo okačiti posle 14 dana (dve nedelje) ili se može bump-ovati već postavljeni topic.

- Kačenje oglasa o prodavanju piratskih kopija filmova, muzike, igara i slično, kao i oglašavanje drugih nedozvoljenih predmeta.

- Miniranje oglasa oglašivača od strane drugog lica sa nuđenjem nerealno niske otkupne cene ili komentarima kako je nešto previše skupo ili jeftino ili na drugi način urušavanje oglasa i/ili imidža oglašivača BEZ dokaza.

Svaki od navedenih prekršaja biće sankcionisan u skladu sa pravilnikom foruma.

Dozvoljeno je:

- Drugi korisnik foruma SME da skrene pažnju na to da se neki predmet nudi po nerealno visokoj ceni samo ukoliko uz takav post može da pruži i dokaz za tu tvrdnju (link do cene uređaja na sajtu neke prodavnice, fotografija cene iz maloprodaje, link do drugog oglasa sa tom robom).

- Drugi korisnik SME da skrene pažnju da se kao predmet prodaje/nudi roba sa jasnim oštećenjem, sumnjivim poreklom što prodavac nije napisao ili da se prodaje roba koja ne odgovara opisu koju je prodavac napisao, takođe uz nuđenje konkretnih dokaza.

7,073 topics in this forum

1. kupujem guild wars

• 0 replies
    • 379 views
  2. Steelseries ikari optical

• 2 replies
    • 813 views
  3. Phnm II,P45 MB,H20 hladjenje

• 0 replies
    • 378 views
  4. QCK HEAVY

• 2 replies
    • 465 views
    • 4 replies
    • 1.5k views
  5. Prodajem mobilni

• 0 replies
    • 512 views
    • 3 replies
    • 591 views
    • 2 replies
    • 701 views
    • 5 replies
    • 1.2k views
  6. Prodajem ili menjam

• 1 reply
    • 516 views
  7. Srbija-Francuska (1-1)

• 0 replies
    • 380 views
    • 13 replies
    • 1.3k views
  8. Joystick Logitech Attack 3

• 0 replies
    • 358 views
  9. Rock band 2

• 0 replies
    • 292 views
  10. prodajem karte za sever

• 8 replies
    • 810 views
  11. Lexmark

• 0 replies
    • 310 views
    • 4 replies
    • 977 views
  12. SRB FRA KUPUJEM SEVER

• 8 replies
    • 1.3k views
    • 1 reply
    • 419 views
  13. RAM memorija

• 0 replies
    • 403 views
    • 1 reply
    • 638 views
    • 0 replies
    • 441 views
    • 2 replies
    • 713 views
    • 1 reply
    • 578 views
  14. Kupujem psa 1 2

• 36 replies
    • 3.2k views

• Topics

• E, a smejali smo se domaćim Čvorovićima 😄
    • Pa jeste, ali se malo retardirano osecas kad ti dodje domar i pretura po smecu da bi nasao da ti je slucajno u kantu sa papirom i kartonom upalo parcence plastike recimo i onda ti salje pismo i opomenu:D
    • Da, naravno, samo sto kamere ne snimaju da li susis ves na terasi, sto je isto nestasluk. Sustina je jedni druge prijavljuju i zato i jesu uredjeni. Naravno i organi treba da rade svoje, ali kod nas mahom ni nema takvog stava. Ovde kao da najveci greh nije da li je neko ukrao ili ubio, nego da li si ti ocinkario o tome....
    • Zavisi koliko obraćaš pažnju i koliko te takve stvari pogađaju 😄 Evo moj primer od subote, dakle nije nikakva gužva niti nešto, ja idem Kneza Miloša i silazim dole na Gazelu, vozim lagano, ali znam da tu ima onih koji dolaze iz pravca Hitne pomoći koji nekad umeju da "previde" da oni imaju trougao pa sam uvek oprezan. I sad kao vozim to tipa 45-50km/h, lik sa Opel Merivom iza mene mi blica kao pizdi... Izađemo na Gazelu, lik dodaje gas ono koliko auto može da ide otprilike i posle 30ak metara nailazi na autobus u najbržoj traci koji vozi 80 km/h i tako vozi ceo taj deo auto-puta 😄 Hoću reći nije da me nešto potreslo ali definitivno ima ludaka koji ti blicaju i lude kada voziš najnormalnije.  Ja bih se složio sa Vuduom da ima debilizacija, eto baš taj most na Adi, od Careve Ćuprije do te raskrsnice kod Westa je 5 i nešto kilometara a ograničenje 50. Pešaka nema ni u najavi, denivelisana saobraćajnica, apsolutno bi moglo biti 80. Ali je nebitno da li je 50 ili 80 kad se pijani batica zaleti sa 120 kroz crveno, samo ograničenje je više teoretska rasprava.  Apsolutno je najveći problem što se propisi ne poštuju ni u kojoj meri. Da se kažnjava sve od toga da li neko nije dao migavac preko pojasa i alkohola ne bismo tako lako stizali do ovih mentola koji luduju mrtvi pijani i naravno ubijaju cele porodice kada se potrefi loša sreća. Ali za to mora svaki put pandur da odreaguje i kažnjava. Pre neki dan vraćam se prepodne sa Vračara, što mi nije uobičajena ruta, i kod Autokomande redovno ljudi voze zaustavnom trakom jer je gužva (onaj deo gde je markirana punom linijom, ne isprekidanom). I panduri su to rešili tako što su se oni parkirali u zaustavnu traku sa rotacijom pa sad ovi što naiđu tuda moraju da se vrate nazad u traku, oni naravno kuliraju. Da je svaki taj dobio kaznu, od lupam 5000 dinara ne znam koliko je sad tu kazna pošto to više nije auto put nego moto put, ali opet sigurno da postoji propisano, ne bi sigurno sledeći put tako vozio.  Ili evo primer od juče, idem u nabavku u Maxi gore na Kosi, i preko puta je tu pekara pored autobuske stanice. I kao što se vidi čak i na jebenom satelitskom snimku uvek je neko parkiran na autobuskoj stanici "da ode do pekare" I juče isto tako, međutim ne samo što je jedan parkiran kao ovaj sivi auto na slici, nego je sa druge strane kod pešačkog do raskrsnice parkiran neka mečka SUV i to električna sa krstom sa retrovizora i to nemačke tablice, ja bih rekao da je OF neki Ofenbah ili tako nešto. Bukvalno ono arhitip gastarbajter 😄 I sad mi čekamo da pređemo ulicu kad iz suprotnog smera nailazi pandurski auto i pravi polukružno na raskrsnici, i kao "jebote možda će nešto da im kaže?!". Jok, pandur se parkira iza ovog vozila kao što je ovaj sivi na slici i odlazi u pekaru 😄 
    • Pa u saobracaju ovde skoro i da nema patrola, jer su kamere i radari na svakom cosku i samo ti stigne cestitka postom kad prekoracis ili napravis neki drugi prekrsaj. Mene su samo jednom u zivotu ovde zaustavili jer sam po glupoj navici blicnuo nekome iz drugog smera da je patrola, a bila jos jedna posle...i kao kazna 10 evra za nepravilnu upotrebu svetlosne signalizacije:D
  • Create New...