Jump to content

Dokumentarni film "Baraka"

zEki

Recommended Posts

Zeleo bi da cujem vasha tumachenja gore navedenog filma...

Moze vam pomoci ovih par podpitanja da bi bili gotovo sigurni sta vas pitam.

1. Kakve su vam bile prve reakcije ili da kazemo posle 15 minuta filma ?

2. Da li ste film odgledali vishe puta ?

3. Zashto niste ?

4. Da li je rechena poenta ili ste sve vreme trazili poentu ali niste dokuchili ? Da je nash mozak ipak primitivan i necemo neke stvari nikad razumeti ?

5. Da li ste se zapitali kada ste ga odgledali ?

To je to u principu. Generalno kako je na vas film uticao ?!

Hvala

P.S. Samo bih molio admine da ne istripuju pa da stave topik u Filmovi jer ovde se ne radi o samom filmu vec o nece mnogo dubokoumnijem...

Edited by zEky

V

Prvi put sam gledao Baraku 1995, u Domu Omladine, gde su film pushtali sa laserskog diska (veeeliki CD). Pochetak filma je zaista neshto predivno - neshto shto maltene niste nikada videli do tada. Zvuk i slika ovog filma predstavljaju ogledalo toga shto je krajem 80-ih bila nasha planeta i iako posle 15 minuta filma nemash punu sliku, imash osecaj da zelish da vidish shta ide dalje. Ovaj film budi praktichno sve emocije koje chovek moze da ima.

Gledao sam 2 puta. Drugi put sam gledao na kompu kod kuce, sam sa zenom. Ona nije gledala film ranije, bilo mi je veoma interesantno posmatrati kako se menjaju njene emocije tokom filma.

4. Da li je rechena poenta ili ste sve vreme trazili poentu ali niste dokuchili ? Da je nash mozak ipak primitivan i necemo neke stvari nikad razumeti ?

Poenta je da mi nismo uvek sposobni da razumemo koliko bogatstva imamo svuda oko nas i ne umemo to da poshtujemo. Poenta je da je planeta Zemlja zaista nash dom i da je on prelep, ali mi josh uvek ne mozemo to da shvatimo i vidimo samo svoje "dvorishte", a i u njemu nekad ne umemo da se ponashamo.

Posle gledanja Barake, svako ima drugachiji zakljuchak o sadrzaju filma, mada su se svi slozili u tome da je Baraka film o planeti Zemlja. A to je verovatno i bila poenta - nasha planeta je toliko unikalna i ima toliko razlichitih i interesantnih mesta i opet je sve to jedno celo kako god okrenesh.

Za mene je Baraka remek delo i iako nekim scenama bash moze da baci u bedak, generalno ostavlja veoma pozitivan utisak.

А в чем сила, брат?

a mozda da ga odgledas ako hoces da se ukljucis u konstruktivnu diskusiju? ?!?!!?!!?!!!11111?? ONEONEELEVEN

samo destruktivno matori:)

pa setio sam se posle da je srba to gledao, ali koliko sam josh onomad primetio nema ishe od 2-3 ljudi koje je uradilo isto:)

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Zeleo bi da cujem vasha tumachenja gore navedenog filma...

Moze vam pomoci ovih par podpitanja da bi bili gotovo sigurni sta vas pitam.

3. Zashto niste ?

Hvala

P.S. Samo bih molio admine da ne istripuju pa da stave topik u Filmovi jer ovde se ne radi o samom filmu vec o nece mnogo dubokoumnijem...

au gledala sam ga davno i generalno je dobar film, s tim shto nisam ubola pravo vreme tj moje ok raspolozenje tako da nisam bash imala strpljenja za takvu vrstu priche (btw. chesto pravim tu greshku), i mogu reci 'not my cup of tea' - u smislu na takve neke teme izbor scena za snimanje je maltene beskonachan ali nisu uboli bash one koje bi doprle do mene, jedino chega se jasno secam je ono sa pilicima

oO