zEki Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 (edited) Zeleo bi da cujem vasha tumachenja gore navedenog filma... Moze vam pomoci ovih par podpitanja da bi bili gotovo sigurni sta vas pitam. 1. Kakve su vam bile prve reakcije ili da kazemo posle 15 minuta filma ? 2. Da li ste film odgledali vishe puta ? 3. Zashto niste ? 4. Da li je rechena poenta ili ste sve vreme trazili poentu ali niste dokuchili ? Da je nash mozak ipak primitivan i necemo neke stvari nikad razumeti ? 5. Da li ste se zapitali kada ste ga odgledali ? To je to u principu. Generalno kako je na vas film uticao ?! Hvala P.S. Samo bih molio admine da ne istripuju pa da stave topik u Filmovi jer ovde se ne radi o samom filmu vec o nece mnogo dubokoumnijem... Edited September 22, 2008 by zEky Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Ovaj topic jeste za filmski deo jer se mozhe odnositi samo na one koji su gledali pomenuti film. No kako ja nisam, ostavljam kolegama adminima/modusima da odluce da li je topic za prebacivanje tamo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Nema mesta dubokoumnim analizama u klejbezablama! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 a mozda da kazesh o chemu je taj dokumentarac. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 a mozda da kazesh o chemu je taj dokumentarac. a mozda da ga odgledas ako hoces da se ukljucis u konstruktivnu diskusiju? ?!?!!?!!?!!!11111?? ONEONEELEVEN Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 1. Kakve su vam bile prve reakcije ili da kazemo posle 15 minuta filma ? Prvi put sam gledao Baraku 1995, u Domu Omladine, gde su film pushtali sa laserskog diska (veeeliki CD). Pochetak filma je zaista neshto predivno - neshto shto maltene niste nikada videli do tada. Zvuk i slika ovog filma predstavljaju ogledalo toga shto je krajem 80-ih bila nasha planeta i iako posle 15 minuta filma nemash punu sliku, imash osecaj da zelish da vidish shta ide dalje. Ovaj film budi praktichno sve emocije koje chovek moze da ima. 2. Da li ste film odgledali vishe puta ? Gledao sam 2 puta. Drugi put sam gledao na kompu kod kuce, sam sa zenom. Ona nije gledala film ranije, bilo mi je veoma interesantno posmatrati kako se menjaju njene emocije tokom filma. 4. Da li je rechena poenta ili ste sve vreme trazili poentu ali niste dokuchili ? Da je nash mozak ipak primitivan i necemo neke stvari nikad razumeti ? Poenta je da mi nismo uvek sposobni da razumemo koliko bogatstva imamo svuda oko nas i ne umemo to da poshtujemo. Poenta je da je planeta Zemlja zaista nash dom i da je on prelep, ali mi josh uvek ne mozemo to da shvatimo i vidimo samo svoje "dvorishte", a i u njemu nekad ne umemo da se ponashamo. 5. Da li ste se zapitali kada ste ga odgledali ? Posle gledanja Barake, svako ima drugachiji zakljuchak o sadrzaju filma, mada su se svi slozili u tome da je Baraka film o planeti Zemlja. A to je verovatno i bila poenta - nasha planeta je toliko unikalna i ima toliko razlichitih i interesantnih mesta i opet je sve to jedno celo kako god okrenesh. To je to u principu. Generalno kako je na vas film uticao ?! Za mene je Baraka remek delo i iako nekim scenama bash moze da baci u bedak, generalno ostavlja veoma pozitivan utisak. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 a mozda da ga odgledas ako hoces da se ukljucis u konstruktivnu diskusiju? ?!?!!?!!?!!!11111?? ONEONEELEVEN samo destruktivno matori:) pa setio sam se posle da je srba to gledao, ali koliko sam josh onomad primetio nema ishe od 2-3 ljudi koje je uradilo isto:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted September 22, 2008 Author Report Share Posted September 22, 2008 samo destruktivno matori:) pa setio sam se posle da je srba to gledao, ali koliko sam josh onomad primetio nema ishe od 2-3 ljudi koje je uradilo isto:) Greshka sto ga nisi odgledao... @Zerbi: slazemo se, tnx ;))) Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 link or it didnt happened Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Npr: http://www.mininova.org/tor/1291806 BTW, voleo bih josh jednom da odgledam ovaj film na nekom 50-60" ekranu u full HD sa dolby EX 7.1 surround sound-om... Snima se novi film koji treba da se pojavi 2009 - Samsara (http://www.imdb.com/title/tt0770802/). Jedva chekam! Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharky Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Jedan od najboljih filmova koje sam ikada pogledao, preporuchujem ga svima. Extra shto si neko otvorio topic o ovome, podsetio si me da skinem i Koyaanisqatsi (Life out of balance u prevodu), preporuchilo mi ga je par ljudi koji su gledali i baraku, al beshe davno, pa zaboravih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Zeleo bi da cujem vasha tumachenja gore navedenog filma... Moze vam pomoci ovih par podpitanja da bi bili gotovo sigurni sta vas pitam. 1. Kakve su vam bile prve reakcije ili da kazemo posle 15 minuta filma ? 2. Da li ste film odgledali vishe puta ? 3. Zashto niste ? 4. Da li je rechena poenta ili ste sve vreme trazili poentu ali niste dokuchili ? Da je nash mozak ipak primitivan i necemo neke stvari nikad razumeti ? 5. Da li ste se zapitali kada ste ga odgledali ? To je to u principu. Generalno kako je na vas film uticao ?! Hvala P.S. Samo bih molio admine da ne istripuju pa da stave topik u Filmovi jer ovde se ne radi o samom filmu vec o nece mnogo dubokoumnijem... au gledala sam ga davno i generalno je dobar film, s tim shto nisam ubola pravo vreme tj moje ok raspolozenje tako da nisam bash imala strpljenja za takvu vrstu priche (btw. chesto pravim tu greshku), i mogu reci 'not my cup of tea' - u smislu na takve neke teme izbor scena za snimanje je maltene beskonachan ali nisu uboli bash one koje bi doprle do mene, jedino chega se jasno secam je ono sa pilicima Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts