scrambledeggz Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 e ovako. imam taj problem vetj nekih nedelju dana i bilo bi jako lepo ako bi mogao neko da mi fino skrene pazhnju shta se to dodjavola deshava... ne znam koliko sam ubola subforum i to, ali stvarno sam u frci i trebalo mi je expresno reshenje... a poshto niko iz moje okoline ne zna da mi pomogne, rek'o da probam po forumima... smatram da konfiguracija mog kompa nije bitna, ionako je sranje, bila je aktuelna 2003, al shta ja sad tu mogu. ako jeste bitna, napisatju. elem, imam problem da mi se while being online ugasi neki proces, znachi ono iskochi mi prozorche koje kazhe da je morao da se iskljuchi neki generic win32 neznamnijashta... nakon mog klika na send error report iliti don't send, internet se freezuje, na trenutak se taskbar i okviri prozori pretvore u one sa 98ice i ako bih htela da slusham muziku - ne bih mogla, winamp kazhe da je zvuk za njega misaona imenica... i tako ja lepo moram da restartujem komp... to se deshava samo ako mi je ukljuchen browser (koristim inache firefox3 i ponekad google chrome), a ako tipa stavim avg da se updateuje ili koristim mirc ili mi samo stoji konekcija, nishta. pomenutim avgom 8 sam skenirala komp, medjutim - trt. drug mi je rekao da je za to odgovoran svchost.exe. medjutim, meni to nema smisla, al ajde, shta se ja razumem. u task manageru se ne pojavljuje nikad nijedan sumnjivi proces. u startupu se dizhe, pak, neki NvCpl.exe koji se nalazi u registriju... njega odshtikliram i opet se vrati. imam sp2 i automatic updates mi je off. do sad bio. juche sam ga kao ukljuchila i skinula par kritichnih updateova. eto. ne znam shta da radim, smara me to, ne mogu da surfujem ni 10min, a samo mi je josh to falilo pored chinjenice da mi je krntija komp. i da, reinstalirala sam win skoro... pre nekih mesec dana. i nikad pre nisam imala ovakav bag... nadam se da tje neko znati da me uputi shta da radim ili ne radim... unapred hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 overi temu koju sam ja okachio na istom ovom podforumu pre par nedelja i skini programe koje su tamo ljudi naveli (i ostavili linkove za njih) nishta te ne koshta (osim vremena i zhivaca) Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 A da probaš ponovo reinstal? Ako je mesec dana prošlo od prethodnog, znači da nemaš verovatno neke baš važne stvari :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Moji saveti su sledeci: Reinstall Windows XP (sa formatom naravno) Install drajvere , Ploca, Graficka, Zvuk, Mreza (i sta vec ide..) Install Nod32 Antivirus Podesi Internet ,nakaci se i odradi update antivirusa. Nakon toga instaliraj winamp,kodeke,playere i sta vec koristis.. Ja svima tako uradim i svima preporucim,nisam promenio sistem vec 7 meseci radi isto kao sto je i radio, ne smaraju me virusi i slicno.. =)) Nadam se da ce pomoci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 OMG 3 odgovora i niko nije rekao tits or gtfo :) Svaka nam čast! NvCpl.exe koji se nalazi u registriju - Nvidia Control panel, da kažemo prosto podešavanja drajvera za grafiku. Nije to problem imam sp2 i automatic updates mi je off. do sad bio. juche sam ga kao ukljuchila i skinula par kritichnih updateova. eto. - ako imas piratski windows, ostavi automatic updates na off. (sad ja ga i na legalnom ostavljam na off...) pomenutim avgom 8 sam skenirala komp, medjutim - trt. ' nije bas najsrecniji izbor. E sad kolega LaG je rekao fin odgovor, kao i kilege posle njega. A inače my 5 cents - neki proces je sigurno odgovoran za to. Koji, moras sama da otkrijes (ili da pitas nekog ko se razume, ili da okacis ovde screenshot procesa). Onda taj zajeban procs destikliras iz startapa, obrises iz registrija i iz foldera windows\system32. Pozeljno je biti u safe modu i offline prilikom toga Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Zapravo je NvCpl.dll NVidijin kontrol panel, učitava se preko rundll32. NvCpl.exe je worm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 omg propao sam :( Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 ja sam imao slican problem sa windows time-om i svchostom. ali je provider to sredio ^_^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scrambledeggz Posted September 19, 2008 Author Report Share Posted September 19, 2008 to za reinstall... ne volim te fore da kad god neshto ne radi kako treba da se odma reinstalira... smara me to, dok ja sve namestim kako mi odgovara posle... :) inache, sad posle par updateova, u mnogo manjoj meri se gasi to chudo, ali opet, desi se. kapiram ja da je neki proces odgovoran za to, ali nema nicheg sumnjivog... sem tog nvcpl-a. bio je taj nvidia control panel u notification area-i kad sam instalirala drajvere... i ja sam ga sklonila i vishe se nije pojavljivao. znachi imam permission da obrishem taj proces iz registrija? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Cim ti se to desava posle mesec dana znaci da taj format i taj reinstal nisu valjali... ovakve stvari se samo na ovaj nacin resavaju, fresh copy, driveri za komp pa onda sve ostalo kao sto je rekao i koyot, postuj redosled i bice sve ok... Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 (edited) Cimaj Voodooa ( admina ) da ti poslaje windows Xp ( kao sto je meni ) i neces imati problema :))) Edited September 20, 2008 by Dino Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 da ne otvaram novi topik dakle skenirao sam avirom i josh nekim antispywareom komp i on je obrisao dosta stvari ali izgleda ne sve kad se digne win izbacuje neke silne greshke, pojavi se neki drwatson u procesima i slicno... kad to poiskljucujem komp radi relativno normalno ali kad probam da updejtujem aviru izbaci mi "sheduler not loaded" ili da mi neko preporuci neki drugi AV i to protiv spywarea Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 pobrisao ti je izgleda i neke sistemske fajlove :/ najbolje udari ti neki repair windowsa pa onda ubaci KAV + ZA i to je to. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
scrambledeggz Posted October 1, 2008 Author Report Share Posted October 1, 2008 imam update na problem. ipak sam reinstalirala win opet i istog dana mi se ponovo pojavio isti problem. dodushe formatirala sam samo c particiju a imam josh 3 od kojih na jednoj imam instalirane neke igrice. mislim, ne znam da li to ima veze, ali ono. i ne znam shta da radim. pored nvcpl-a pojavio se josh jedan, nvmctray... mozhe li neko, ono, da malo vishe pazhnje posveti ovom problemu...? i josh jedno pitanje, ortak mi je rekao da bih mogla da instaliram drajver za procesor (meni to lichno zvuchi chudno i nepotrebno), al ne mogu da nadjem tako neshto na netu uopshte. na intelovom sajtu samo neke toolse i kvazi software nude... jel ima neko ideju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Ne treba ti drajver za procesor, to je neshto sto koristi samo izvesnim specificnim grupama ljudi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Ako je AMD X2 u pitanju, onda treba onaj Dual Core Optimizer. Aj probaj da umesto SP2 staviš SP3, i umesto AVG-a Aviru. To jest, ovim redom: WinXP SP3, drajveri, firewall (Comodo Personal, recimo), Aviru, pa sve ostalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 i naravno, tek pred "sve ostalo" korak ponovo priključiš internet (koji si isključila pred reinstalaciju). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scrambledeggz Posted October 3, 2008 Author Report Share Posted October 3, 2008 sad sam zamenila avg kasperskim '09. koji je kod ortaka skroz ochistio komp. medjutim, kod mene ne nalazi nishta, damnit! jedino da je mirc "unwanted software". lol. sad u roku od minut chim se konektujem se ugasi onaj proces. samo shto sam otishla da podgrejem vecheru - ode... skontala sam jednu caku kako mogu da nastavim sa normalnim korishtjenjem kompa a da ga ne restartujem. chim izbaci prozor ja se diskonektujem. on tu malo odkrchi, sachekam koji min i opet se konektujem. i net radi normalno! sem shto nema onih ekranchitja u notification area-i. a zvuk radi samo ako do pre gashenja tog procesa meni winamp radi; hotju da kazhem da zvuk i dalje radi samo ako radi sve vreme. chim bi nakon gashenja procesa iskljuchila winamp i htela ponovo da ga pokrenem, zvuka ne bi bilo. nisam chula za aviru... znam da je firma koja pravi antivir tog naziva. njega sam isto probala, ali ne radi pos'o. uf. aaa... zar firewall mogu da koriste korisnici adsl-a? meni su rekli da ga ne stavljam jer provajder ne dozvoljava... tako neshto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 Gluposti. Firewall kontroliše šta od programa NA TVOM KOMPJUTERU sme da ima izlaz i dolaz sa interneta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts