Lucky Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Imam izuzetno veliku bazu mailova u Outlook Express-u (mislim da je recimo 4-5GB) sa GOOOOMILOM foldera u kojima se poruke nalaze. Takođe, ima i GOOOOMILE mail rule-ova za isporuku poruka po folderima. Takodje, postoji i recimo 15 mail naloga. Ta baza mi je izuzetno važna, ali bih želeo da reinstaliram kompjuter na kojem se nalazi. Stoga me zanima 101% sigurno rešenje za prebacivanje svega na drugi računar, a da to radi. Mailovi, rule-ovi, folderi, accounti itd. Olakšavajuća okolnost je to što neću da reinstaliram prvi komp dok na drugom Outlook backup ne bude proradio kako treba, pa imam prava na ispravku. Svojevremeno sam kopirao one fajlove iz Outlook foldera u novi, i to je radilo, ali sad ima isuviše puno tih fajlova i valjda su veliki i zbog toga to iz nekog razloga ne radi (a i ne rešava pitanje accounta, ruleova itd). Hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 http://www.genie-soft.com/products/oeb/default.html Ovako nesto ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 Pa možda ... moraću da probam kasnije. Samo me zanima jel freeware? Mislim, piše da je free, ali ne bih da postoje neke opcije koje su "samo u premium verziji" a ona se naravno plaća :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 14, 2008 Author Report Share Posted September 14, 2008 Nemam sreće drugari :) 1. Ovaj stefketov program radi super backup ali neće da radi restore. Dođe do 99% restore-a i pukne. Prebaci sve foldere i fajlove gde treba ali ih OE ne prepoznaje. Importuje accounte i rule-ove ali ne i raspored foldera i poruke. 2. Pored toga sam probao i neki 123 Outlook Express Backup, on neće ni da napravi backup fajl, pukne na kraju i kaže "Možda nemate mesta na hardu", iako imam dosta mesta :) Tako da ću izgleda da stavim nov hard u taj komp gde hoću da čuvam poruke, ovaj stari ću staviti kao sekundarni i dizati sa njega sistem kad mi budu bile potrebne poruke. Osim ako neko nema neki drugi predlog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 ne znam meni je sa kopiranjem "tih fajlova" radilo. Mozda ima veze jer koristim outlook (ne express) a mail se radi preko firminog exchange servera. Pade mi na pamat, zasto ne probas najobicniji NT backup, pokrenes u wizard modu, odaberes my documents and folders, pa posle odradis restore. U svakom slucaju kad sam radio migraciju sa outollk expresa na outlook, koristio sam skriptu xcopy "C:\Documents and Settings\<user>\Local Settings\Application Data\Identities" "C:\Documents and Settings\<user2>\Local Settings\Application Data\Identities" /h /y /r /k /e /v xcopy "C:\Documents and Settings\<user>\Application Data\Microsoft\Address Book" "C:\Documents and Settings\a<user2>\Application Data\Microsoft\Address Book" /h /y /r /k /e /v tu mozes videti ako zelis rucno koje foldere kpirati. Dalje postoji takozvani User State migration tool http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc722032.aspx Takodje postoji i file transfer wizard (ono ugradjeno u win, ali iskreno mislim da to nece raditi) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 14, 2008 Author Report Share Posted September 14, 2008 Ovaj User state bih mogao da probam. Fora je u tome da je izgleda broj poruka preveliki za OE odnosno da je folder ceo suviše veliki (oko 4,5GB). Prethodno sam problem rešavao tako što samo prekopiram foldere u novi OE i to radi. Nemam rule-ove ali ih napravim relativno brzo i sve kul. Međutim, od kad je naraslo sve to, neće da radi. Baš ću da probam ovu varijantu sa migracijom, pa ću da javim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 tebi zaista treba svih 4.5gb mailova? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 15, 2008 Author Report Share Posted September 15, 2008 A šta predlažeš, da krenem redom da brišem mailove koji mi ne trebaju? :) Brže će biti da ih sve prekucam :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Pa recimo ja sam svoj mailbox čistio tako što sam tražio sve što u subjectu počinje sa Fw: ili Fwd: i ima atečmente, čime je otišlo 90% stvari koje mi apsolutno ne trebaju :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 A šta predlažeš, da krenem redom da brišem mailove koji mi ne trebaju? :) Brže će biti da ih sve prekucam :)) pa najozbiljnije, nije normalno kad neko drzhi 5gb u inboxu :) i onda se naravno zhale da "ne radi" kako treba ili ne mogu da prebace itd. :) uzmi sedi jednom, pochisti sve i bice kul :) ili predji na TheBat! koji nema nikakvih problema sa tolikom kolichinom mailova.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 15, 2008 Author Report Share Posted September 15, 2008 Nije u inboxu nego u raznoraznim folderima. Šta više inbox je manje-više prazan, ali imam sve foldere po ljudima ili poslovima podeljene i tako to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 (edited) proces koji je 100% safe ali je cimanje tj dugo trajeČ napravi foldere sa nayivima identicnim kao ti koje imas po inboxu... iy svakog "aca" foldera u inboxu kopiraj mailove u "aca" folder na desktopu npr. kopiranje radis simple, select all i onda mailove prebacish u folder na desktopu (drag`n`drop levim dugmetom) tako napravish i foldere sent, outbox, deleted, junk tj sve koje zelis da prebacish i cepas kopiranje. kad iskopiras sve te foldere sa desktopa mozes da srezes galantno na dvd sto se kontakt liste tice, jbt exportuj je ili i nju istom metodom odradi, provereno sljaka, ja sam tako bekapovo outlook neki prosle nedelje u kojem je bilo oko 3000 mailova a makina spora ko baba se vuche al sam uspeo! Kad srezes to, ubacis disk u novu makinu i lepo isto drag`n`drop sa cd-a u foldere (koje si kreirao) u novom outlooku! Edited September 15, 2008 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 jesi razmišljao da pređeš na veliki outlook? on bi verovatno mogao da importuje mejlove iz expressa. pri tom, njemu sve stoji u jednom fajlu (mejlovi, sastanci, sve) i ima opciju za automatsko arhiviranje stvari starijih od x dana, pa više ne bi dolazio u situaciju da treba da preseliš terabajt mejlova :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 btw. lale, ako je mashina na visti, ja sam pre neki dan importovao oko 2000 mailova iz OE6 u Windows Mail na visti bez ikakvih problema.. znachi fora je bila da odem na onaj maintenance deo > storage folder, iskopirash ceo folder negde, i onda pokrenesh import from OE6 iz windows maila... sve je importovao lepo sa folderima koje je lik imao na mail accu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts