Jump to content

Shta konzumirate od hrane i pica chesto?

Recommended Posts

ne treba piti vishe od 1l-1.5l vode ako su normalni uslovi, znachi ne znoji se, nije napolju mega vrutje, ne obavlja se neka fizichka aktivnost .. jer se iovako kroz sve ostale namirnice unosi voda, tipa hleb ima 30% vode u sebi ..

@topic

navukao sam se u poslednje vreme na schweppes clear lemonade iako u zhivotu nikad nisam kupovao nishta gazirano :]

ajde mi objasni zasto ne traba biti mnogo vode posto ja pijem bas jako jako puno vode, ajde probaj da me uplasis mozda cu prestati :)

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

vec dve nedelje nisam okusio koka kolu. Strasno sam nervozan i izlazim jednu stanicu ranije iz autobusa da ne bih prolazio pored kioska koji mi je inache "na izvol'te". Ostale loshe navike nemam, osim mozda, sto organski ne podnosim krastavce i znaju neki, na moru sam prstima ceprkao po sosu za spageti pokusavajuci da ih ocistim. Krastavci su moj kriptonit....

matore izdrkotine, bez penala, molim :) :*

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

zato shto bubrezima treba sve vishe i vishe vremena da procesuiraju tu vodu, vishe i vishe da je izbacish i onda ti se smanjuje procenat soli u krvi i tjelijama. to je neshto najosnovnije shto mogu da ti kazhem, kapiram da tje medicinari umeti to bolje.. ima jedna stara khmkomanskakhm izreka "the poison is the dose" :). ne treba u nichemu preterivati. ova doza koju sam naveo gore je iz chlanka koji sam skoro chitao o zheni koja je umrla posle 4l vode na eks shto je popila :]

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

zato shto bubrezima treba sve vishe i vishe vremena da procesuiraju tu vodu, vishe i vishe da je izbacish i onda ti se smanjuje procenat soli u krvi i tjelijama. to je neshto najosnovnije shto mogu da ti kazhem, kapiram da tje medicinari umeti to bolje.. ima jedna stara khmkomanskakhm izreka "the poison is the dose" :). ne treba u nichemu preterivati. ova doza koju sam naveo gore je iz chlanka koji sam skoro chitao o zheni koja je umrla posle 4l vode na eks shto je popila :]

Skroz si u pravu. Skoro je bila emisija na Nacional Geograpih kanalu o tome koliko je ljudi umrlo konzumirajuci previse vode. Pre ne znam koliko godina je jedan olimpijski sportista umro posto je za taj dan popio oko sedam, osam litara vode.

normalni bubrezi nece tako lako dozvoliti visku vode da "razblazi" koncentraciju elektrolita tj. soli u telesnim tecnostima i krvi...bubrezi imaju ogromnu sposobnost koncentracije i razblazivanja urina...npr, kada covek ne pije vodu oni mogu da koncetrisu urin do osmolalnosti od preko 1000 i tako sa vrlo malom kolicinom vode izbace sve stetne materije...ali ako se nalivate vodom oni ce ga razblaziti na manje od 100 miliosmola i tako spreciti gubitak soli i elektrolita iz organizma...bla, smorio sam, fiziologija je cudo:)

srpskivojnik-3.jpg

nije ok :) ja sam se jedno vreme nalozio na 'ladan caj,ali to ti isto ne valja. u principu nista od ovih pica ne valja konzumirati,sto ih ima u kaficima,jelte.

u poslednje vreme kad izadjem pijem vodu obicnu ili kiselu,zavisi. a guarane,sokove i ladne cajeve sam izbacio. doduse nikad ih nisam pio previse,kao neki na forumu ovde. zapravo,zaprepastio sam se da neko uopste pije preko 2l koka kole dnevno. svaka vam cast :)

Bjukenon Mitch

Zar to ne postoji na solidnom broju mesta sada vec? Ja znam za najmanje 4-5 radnji sa kuvanom hranom koja se pakuje tako kao fast food (mada nije bash najzgodnije jesti na ulici svakako).

kuvano i zdravo/ne goji nije bash isto, bila bi fora da neko napravi fast food sa niskokalorichnim ali ukusnim namirnicama od kojih se najedesh

e ti i ovi ostali shto ste sad spomenuli da su umrli od vode uplashili ste me, i prvi put chujem za otekao mozak Oo

pijem nenormalno mnogo vode :( sad cu definitivno da krenem sa smanjivanjem, tj prvo da utvrdim koliko uopshte pijem, znam da nekoliko puta dnevno punim flashu od 2l koja je uvek pored mene

znam samo da ne valja zbog toga shto ti rade bubrezi mnogo vishe nego kod obichnih ljudi onda i naravno onda ce se pre i potroshiti, i da se krv razredi

brate meni je mokraca skroz skroz providna :/

od ostalih namirnica

1. pivo

2. kafa

3. shpagete

4. majonez/tartar

oO

nije ok :) ja sam se jedno vreme nalozio na 'ladan caj,ali to ti isto ne valja. u principu nista od ovih pica ne valja konzumirati,sto ih ima u kaficima,jelte.

u poslednje vreme kad izadjem pijem vodu obicnu ili kiselu,zavisi. a guarane,sokove i ladne cajeve sam izbacio. doduse nikad ih nisam pio previse,kao neki na forumu ovde. zapravo,zaprepastio sam se da neko uopste pije preko 2l koka kole dnevno. svaka vam cast :)

ne ne ne, mislim na domace cajeve, tj homemade!

ono, 4 kesice na 2l vode bez secera sa dve kasicice meda!

to je, verujem, ok :))

guarana relano mozes da popijes 6 i nece ti nista biti,osim sto ces da postanes seceras :) ,ali red bullovi vec rade dobro.

brate,ne znam,mislim da ti je to placebo,tj. kao uuu red bul,on je skup i ime je,sigurno me radi on nego sirotinjska guarana :))

Po meni je battery najjachi,a ovo ostalo je vise ono,aj sad cu da popijem pa cu da se istripujem :))

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

pa ne znam da li je placebo efekat,ali kad god sam sljustio vise od 2,3 redbulla nisam mogao posle da zaspim i bio sam kao nekako nervozniji... ja sam isto pricao,ma tripuju se ljudi,dok nisam sam probao. a isto tako kad pomesas vodku i red bull,bas te radi cudno,nekako osecas da si trezan i da mozes da radis sta oces,iako si popio bar pola litre jednog i drugog. dok kad sam mesao sa guaranom,radi te ko obicna votka.i da,batery je slican kao red bull,plus sto ga ima vise.

evo i clanak o red bullu i alkoholu,kako deluje. LINK

Edited by Mitch

Bjukenon Mitch

Uh bre voodoo to cudo ima toliko secera da ti zdravije ispadne da pijes rb :D

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

hoces da kazes da Ana Ivanovic u sebe unosi nesto nezdravo?Ili je reklamira zato sto je odlicna zamena za vibrator u onim usamljenim danima za vreme turnira a ?

@energetska pica+alkohol

tu mi je definitivno bitniji alkohol,nego koje je energetsko pice.Bolja mi je kombinacija smirnof-guarana nego red bul i v votka.

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

Koliko ja znam, kole mi je svojevremeno pricao kad smo nesto diskutovali oko ispijanja vode, da je frka tipa ako popijesh 20 litara vode dnevno, jer tad to bude sa tim elektrolitima ili sta god i onda dumresh. Ali pored toga voda ne mozhe da skodi. Mada mozhe da dodje pa da nam pojasni.

Ja inache pijem dosta vode, posebno na poslu jer je onaj aparat za vodu cista navlaka :) Svako malo sipam punu chasu pa pijem. Pored toga pijem chajeve a kad razmislim cini mi se da Koka Kolu ili tako nesto nisam popio brat bratu jedno 2 meseca. Obicno u kaficu kupujem kiselu vodu. Nije nesto da se tripujem, nego mi Koca ne odgovara preterano, a ne znam sta bih drugo i onda ispadne kisela :)