Jump to content

Vesti

brue

Recommended Posts

• 5 months later...

Sutra izlazi Civilization 7

Po ovima sto su platili 140$ igu i igraju je, kazu da je sranjkasto ali da ima potencijala

Meni je i sestica bila do jaja glupa jer je AI bio najgori tresh ikada, a ako se fanovima 6. ne svidja, ne znam sta da zakljucim 😄

fallout_table.gif

6 je najbolji civ 😄 ne sviđa ti se jer su menjali mehaniku, nastavili su put trasiran od 5ice. Svakako ne treba se previše potresati sto je civ 7 sranjce pri lansiranju. Uvek je tako bilo (i 3 i 4 i V), i tek nakon dve ekspanzije postaje dobar 🙂 neću ga ni kupiti dok ne bude na bundle akciji 😛

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Ne znam sta bih rekao, ali civ6 mi je retko los civ... prosto je dosadan, AI je korak unazad fazon 20 godina, i na kraju krajeva jako je ruzan, sto je bas uspeh za jednu igru kojoj grafika nema preveliku ulogu. E sad, nisam ga ni mnogo igrao bez obzira sto imam sveeee, jer prosto mi nije nista tu stimalo kako treba, mozda ga probam sad opet

fallout_table.gif

Ispeglali su ga maksmialno sa updejtima, dosta je bolji sada. AI jeste šit i svodi se na to da ima brdo bonusa koje igrač nema, ali jebiga kontam da je baš zajebano napraviti ga za takav tip igre. Verovatno puno košta tj, pa ne žele da troše budžet na to. Ali meni je kul, ima nekih interesantnih mehanika, možeš da igraš na totalno različite načine i stigneš do pobede. Petica mi nešto nije legla npr, a ovo što vidim od VII za sada me ne privlači dok ne ispeglaju stvari 🙂

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

probao bih civ7 al ne bih dao odmah lovu (vidim ima ga vec u loklanim prodavnicama), prosto mi je neverovatno da su ubacili toliko promena koje kada citas o njima igru cine da bude sve samo ne civilization

e sad ne mogu da procenim da li su promene iole svrsishodne, ili je samo prevelika drama... ona ocena na steamu je zapanjujuce losa

po svemu sto pise, mozda moze da se osposobi igra kroz minimum dva velika apdejta 

ali prvo i osnovno, male mape, tranzicija na sledeci age je limitirana vremenski dakle prisiljen si na nju, neistorijska doslednost gde vodje jedne civilizacije vode neke leve u igri, sta im je to trebalo nikom nije jasno. Svaka tranzicija na novi ejdz prekida izgradnju svetskog cuda, tranzicija vraca city u town status etc etc

fallout_table.gif

• 3 weeks later...

dao sam lovu i igrao malo, jer jebes ga i onako sam igrao svaki civ 

koliko sam primetio nema finog podesavanja mape pre nego sto krenes, samo najosnovnije

onda sam stao jer ne mozes da pravis puteve kako ti hoces, vec se automatski spajaju gradovi, a ja vec rasirio 4 grada, negde imam put negde nemam, ne mogu da raspodelim lux resurse zbog kojih sam i poziocionirao gradove

onda nisam znao kolika je razdaljenost potrebna, pa sam gubio vreme eksperimentalnom metodom

onda sam procitao negde da mora da bude 7 hexova razdaljina (zapravo je 10), onda sam probao i ne radi, pa sam se vratio na citanje, i onda pise da moze teren da smeta, aka reke moraju da budu manje da ih algoritam ne zabilazi, i nekada radi kako treba a nekada ne i tako to... tako da UI ne daje nikakvu informaciju po tom pitanju, ostaje mi da spajam gradove tako sto cu da nemam pojma istrazim nesto sto povecava trade rute na +5 udaljenosti, ili da predjem u sledeci age gde se default udaljenost povecava sa 10 na 15

merchant ima opciju da pravi put, ali je kod mene stalno siva, neko kaze da je bag 

e da neke city-state-ove sam preuzeo pod svoje uticajem tacnije postali su mi vazali, da bih onda saznao da oni prestaju da postoje kada predjes u sledeci age (?!?), osim ako ih ne osvojis vojno ili treba da skupis 750 influence-a da bi ih svojevoljno pripojio ... tu sam se malo smorio

takodje prelaskom u sledeci age, vojska se vraca u gradove, nesto vojske ti i nestane ako nije pod generalom, i da sve jedinice se apgrejduju same od sebe. Naseobine koje si pretvorio u gradove (platis lovom) , gube svoj status u sledecoj epohi

mapa je mala, grafika je lepa lol

saznao sam da se igra zavrsava nakon ww2 perioda 😞 , a u medjuvremenu imas 3 epohe, svaki prelazak u sledecu epohu je tehnicki restart, jer gubis neke gradjevine, dobijas nov ejedinice, a o metamorfozi iz jedne civ u drugu velika vecina nema mnogo hvale 

480876804_1030393849124623_4078955612889

• Like +1 1

fallout_table.gif

On 2/28/2025 at 3:58 PM, G!!! said:

onda sam procitao negde da mora da bude 7 hexova razdaljina (zapravo je 10), onda sam probao i ne radi, pa sam se vratio na citanje, i onda pise da moze teren da smeta, aka reke moraju da budu manje da ih algoritam ne zabilazi, i nekada radi kako treba a nekada ne i tako to... tako da UI ne daje nikakvu informaciju po tom pitanju, ostaje mi da spajam gradove tako sto cu da nemam pojma istrazim nesto sto povecava trade rute na +5 udaljenosti, ili da predjem u sledeci age gde se default udaljenost povecava sa 10 na 15

hahaha, ovo je najbolji deo "reviewa" :))

koliko sam ja čitao po sajtovima goooomila bagova je tako "koncipirana" (dal bag može biti koncipiran?) da nema pojma igrač dal je bug ili feature ustvari da li je bag ili on nema pojma šta da radi.

valjda će da prepeglaju to sve vremenom.

e da, skontao sam da merchant zapravo moze da pravi put do zeljenog grada, jeste da ti se otvori meni da izaberes koji city state da izaberes, ali na samoj mapi ti posvetli i tvoj grad, pa mozes da kliknes na njega i - viola, put je napravljen, merchant je potrosen, sreca sreca radost po celoj praistorijskoj imperiji cveta! Dakle mora da bude u radijusu od 10 polja, i ne moze da smetaju prirodne prepreke jebg - samo je ceo proces blago neinventivan tj ne pokazuje ti tacno sta moze a sta ne

onda sam skontao da ne mogu svi luxury resursi svuda, oni sa plavom ikonicom mogu samo glavni grad, i naselja kojima se obezbedio status grada/city, ostali koji imaju status hm naselja/town oni mogu da sheruju resurse koji imaju zutu ikonicu, tako da moje vaskolo bavljenje putevima nije bilo svrsishodno koliko sam mislio, ali opet skupio sam tu i tamo po koji bod

a da strateski resursi vise nisu neophodni za pravljenje vojnih jedinica, vec daju samo bonus na attack 😐 jos jedan nivo strateskog planiranja je izbrisan zauvek jebg

vulkan ima erupcije svakih 15 poteza 😞ako je jedinica u blizini, dobija damage na healt, ili moras da popravljas unisteno

general vuce sa sobom jedinice, i kada hoces da udjes u borbu raspakujes ga, i jedinice se raspodele oko njega, pomalo u random smislu. blizina generala vojnim jedinicama daje standardno bonus

sad shvatio da nisam igrao civ6 uopste toliko mnogo, jer sam bio ubijen u pojam novim sistemima, pa sam i zaboravio koliko civ oduzima vremena 😄 

posto sam skontao da city-state-ovi nestaju sa mape posle prelaska u novu eru, stvorio sam zli plan da osvojim vojno bar 2 city stata, a od tri koji su mi vazali racunao sam da cu skupiti dovoljno influenca da ih pretovrim u moje gradove!

do sledeceg vidjenja pozzzz

fallout_table.gif