Jump to content

Komp se butuje 5 minuta

Recommended Posts

Imao sam sinoc neki crash, pojavio se bsod i dumpovao je RAM po mom nalogu, ali to nije bilo potrebno jer sam odmah video sta je uzrok pada, pa sam roknuo restart

od tada, nakon onog elementarnog xp ucitavanja (idu kockice s leva na desno) pojavi se crni ekran i stoji jedno 5 minuta. posle toga ide welcome screen, kliknem na sebe pojavi se desktop slika i stoji 5 minuta. onda se sve ucita i komp normalno radi.

takodje sam primetio da kad napravim novog korisnika i udjem na njega komp se zakuca na "Personilized settings" i tu stoji i moram da se izlogujem , ne mogu da koristim tog drugog korisnika.. jel imao neko slicne probleme?

probao system restore, sad cu check disk i registar , ali kontam da je neki memorijski problem

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

samo da nije rootkit majku li mu

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

heheh ladno :)

pre nekih desetak dana iz sprdnje napravim backup preko onog windows backup-a , backupujem kao system state (valjda se tako zove -- boot files, registar i jos nesto) i ostavim, bilo nekih 500mb.. a citao na nekom forumu neki lik kako hvali taj alat, kao ownuje system restore, do jaja je (jer ga je razvio symantec valjda, ne microsoft) .. a sistem mi je bio gotov skroz, poceo da koci, bootvis ispisivao prazne grafove, nista nisam mogao da pokrenem, i ja lepo na safe mode i pokrenem backup i overwrite i gle :D jedino sto su mi nestali startup shortcuti pa vam preporucujem da to backupujete :))

windows backup rulz :)

samo da nije rootkit majku li mu

[roflmao] [roflmao] [roflmao]

Sta radi taj rootkit na windowsu majke ti?

Inace zadnji put kad sam proveravao, rootkit je sluzio prikrivanju neovlascenog pristupa unix masini te se zove root-kit sa razlogom, a kolko se secam windows nema root nalog vetj administrator :P

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

[roflmao] [roflmao] [roflmao]

Sta radi taj rootkit na windowsu majke ti?

Inace zadnji put kad sam proveravao, rootkit je sluzio prikrivanju neovlascenog pristupa unix masini te se zove root-kit sa razlogom, a kolko se secam windows nema root nalog vetj administrator :P

A rootkit is a program (or combination of several programs) designed to take fundamental control (in Unix terms "root" access, in Windows terms "Administrator" access) of a computer system, without authorization by the system's owners and legitimate managers.

Typically, rootkits act to obscure their presence on the system through subversion or evasion of standard operating system security mechanisms. Often, they are also Trojans as well, thus fooling users into believing they are safe to run on their systems.

Ajde papani paljba ....

Na windowsu se to zove trojanac i veze nema sa rootkitom ... rootkit sluzi kad vetj haker ima pristup sistemu da zamaskira svoje prisustvo, a trojanac je sam zapravo servis koji omogucava pristup masini ...

Nego se neko nasao pametan da fura unix terminologiju na windowsu odjednom ... ne znam zasto verovatno je istripovao da je to kul ... Pritom windows nigde ne koristi standardnu os related terminologiju te ne znam sto bi ovde pravili izuzetak. I da ne pominjem sto su rootkit i trojanac sustinski razliciti.

Koja gomila papana :|

Mozes ti goluba da zoves nosorogom niko ti ne brani ...

Root je zbog toga sto je na unix sistemima root nalog sa najvecim privilegijama.

Kit je zato sto je skup alatki kojima prikrivas svoje prisustvo na hakovanom sistemu da bi dalje iskoriscavao njegove resurse.

Oni ga porede sa trojancem koji je zapravo sam servis preko koga se dobija pristup nekom sistemu i veze nema sa rootkitom.

Klasicna upotreba rootkita na windows serveru je meni makar koji se poprilicno bavim time nepoznata.

Al ajd vi znate bolje kapiram ...

http://www.google.com/search?q=define%3A+r...lient=firefox-a

ne ulazim u to da li je glupo ili ne zvati takav malver rootkit , nego cisto da ti pokazem da takav malver za win postoji

prvi definition iliti ovaj

A hacker security tool that captures passwords and message traffic to and from a computer

je definicija keylogera ....

Dole ispod se mogu naci ispravne definicije ali i jedna zanimljiva:

You've probably been hearing about this "new" threat in the news. It's not terribly new, but it is becoming more widespread. These things are really bad news. They basically compromise your operating system. ...

Kao sto rekoh marketing od teletabisa za teletabise ...

Kad se gleda uopsteno ti bi kao mogao sve da nazoves rootkit ali nije tako. Svaki virus bi trebalo da je stealthy ali ga to ne cini rootkitom ...

Nego cuo neki mudonja u nortonu prekjuce za rootkitove pa mu zvucalo kul ...

Pazi verujem da postoje stvarno antivirusi koji detektuju prave rootkitove posto vecina velikih proizvodjaca ima verzije svojih antivirusa i za unix platforme i to za serverske sisteme ... ali koriscenje termina rootkit u xp antivirusu koji mahom sluzi za provaljivanje spyware-a i trojanaca je cist marketinski trip nekog neukog paora.