voodoo_ Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Oću d'uzmem klavijature pa da sviram. Pravi sintisajzeri od 700+ evra odma ispadaju iz priče, nemam tolike pare a i da imam (odakle mi :D ) ne bih ih dao, jer se neću profesionalno baviti sviranjem. Treba mi nešto za kućevno zezanje, ali da izbegnem oslanjanje na kompjuter (osim za potrebe snimanja onog što odsviram), tako da bih MIDI kontrolere isto izbegao. Znam da postoje cheap-ass aranžeri sa brdom ugrađenih ritmova što kapiram da je pogodno za splavove i tako to, ali me interesuje čisto sviranje, kao "zamena za jeftin klavir" i učenje. Upao mi je u oko Casio CTK-800 koji je na nekoj akciji za 150 evra. - 61 dirka - dinamička klavijatura - 32 - polifoni - 500 zvukova - 120 ritmova - 8 efekata ( 4 x reverb & 4 x chorus) - dvokanalni sekvencer - 2 songa ( 12.000 nota ) Dakle, ima li neko iskustva sa ovom cenovnom klasom uređaja, i šta bih možda trebalo da znam pre nego što se upustim u kupovinu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Ako vec nisi baci pogled na ovaj forum http://www.yumidi.com/forum/ Procesljaj malo i mozes naci bukvalno sve sto te zanima, od high end do low cost klavijatura. Tu uglavnom dolaze likovi koji zaradjuju od muzike, a ima i dobrih tutoriala ako te zanima da nesto novo naucish ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 znas kako kaze pevacica arch enemy-a metal se oslanja na gitare dakle klaviature nisu troo :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 14, 2008 Author Report Share Posted May 14, 2008 Zna ona moj kurac, ekstremni metal se oslanja na klavijaturni ambijent :D Fala, Džoni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Yamaha ovo imam ja..dobio od matoraca... uzeli u mitrosu.ne znam cenu... imash pesme,mozesh da metnesh na komp/mikseta,kako god ocesh... mozesh da uchish,pokazuje ti note,i sve po dirkama...imash ritmove,ogroman broj instrumenata i zvukova... sabijanje Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
markotod91 Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Pogledaj ovde ! Quote Od kako igram sa Krekijem, moja zena vise ne hrche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 14, 2008 Author Report Share Posted May 14, 2008 Nemaju cene na mitrosu, inače sam obišao sve ove sajtove, trebaju mi "korisnička" iskustva... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 ali me interesuje čisto sviranje, kao "zamena za jeftin klavir" i učenje. sve klavijature to obavljaju sada...al kolko znam necesh naci negde klavijature samo sa par modifikacija klavirskog zvuka.. Svi imaju mnogo opcija i mogucnosti..a cene su od 100e pa do vishe nula. Ovu moju yamahu ja sviram sa vremena na vreme,sad redje nego ranije jer me smorilo da sve radim na sluh...ovo shto sam poskidao poskidao sam..a na netu nema neki kvalitetan tutorial..chak nisam ni jedan normalan nashao:S Ako ocesh da svirash sa dve ruke kvalitetno,tj. da lichi na neshto,potrebno je da ti neko pokaze,da chitash note i onda udri vezbu ako imash vremena. Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 14, 2008 Author Report Share Posted May 14, 2008 E pazi, imaju i jeftinije ali te nemaju touch-sensitive tastere (sa više nivoa pritiska), ova gore je najjeftinija koju sam našao a da to ima. A neću baš da sviram onako isprekidano ko na jeftinim dečijim sintisajzerima... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Najbolje da odesh do mitrosa,sky musica pa pitash tamo..samo odma odbaci 50 posto onoga shto ce nahvaliti... Ova moja ima touch sensitive tastere.Kapiram da sve 150evra+ klavijature imaju... Ima drugar studio i kroz njegove ruke su proshle mnoge klavijature..mogu ga pitam za tu casio. Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 U vezi sa sviranjem. Skines neki program koji lepo cita midi fajlove (tj lepo ih prikazuje) recimo guitar pro ili bilo koji drugi i nadjes pesmu koju hoces (koju god sam trazio pesmu do sada nasao sam u midi formatu), otvorish i vidish note, youtube moze biti takodje od velike pomoci, vidish kako su ljudi vec odsvirali, cisto neke smernice + ostalo na sluh. Ne znam koliko si dobar vech i sta bi tacno da svirash ali sve se moze ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknwn Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 (edited) . Edited November 12, 2024 by unknwn Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 15, 2008 Author Report Share Posted May 15, 2008 Znači, sintisajzeri sa klavijaturama, ne ovi za elektronsku muziku :) Jebaga, Casio rasprodat, Yamahe isto više nema u Mitrosu... tt. Rockdude, ako oćeš da prodaješ svoju Yamahu, javi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Ja sam video dosta nekih klavijatura u TehnoMax-u tamo kod grcko-kiparskog centra, mozhda bi tu mogao da bacis pogled, sto da ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 15, 2008 Author Report Share Posted May 15, 2008 Sure thing, fala na informaciji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 ja sam video kod jednog bradatog cige,na starom buvljaku,mozes i tamo ;))))) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Znači, sintisajzeri sa klavijaturama, ne ovi za elektronsku muziku :) ovo me zbunjuje Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 16, 2008 Author Report Share Posted May 16, 2008 (edited) Koliko znam, "sintisajzer" je sve što može da sintetizuje zvuk umesto da se oslanja na unapred snimljene semplove. Ove klavijature od 200 evra piče samo semplove. A isto tako valjda sintisajzer uopšte ne mora da ima klavijature nego zvuk može da se dobija i potenciometrima i koječime (a možda i grešim). Znači, treba mi piano replacement sa što više oktava, a ne sintisajzeri za elektroniku sa mnogo efekata i malo tastera. Edited May 16, 2008 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 pa dobro elektronska muzika je 80% sintovi bash sam juche slao jednu jamahu dx7 do nisha sad ispada da tehnashi ne sviraju nishta nego samo uchitavaju semplove lol evo ti malo da ti cure sline Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 16, 2008 Author Report Share Posted May 16, 2008 (edited) sad ispada da tehnashi ne sviraju nishta nego samo uchitavaju semplove lol Ne, oću da kažem da tebi u elektronici verovatno više znači da možeš da se zezaš sa zvukom na sto načina nego da imaš pet oktava na klavijaturama, jer praviš muziku za igranje. Sa druge strane, ako sviraš ne-tehno pesmu, treba ti što više čistih nota i ništa ti ne znači što možeš da praviš zvijurrr efekte na rasponu od dve oktave. E sad, sigurno postoje sintisajzeri koji imaju i mnogo oktava i pun kurac efekata, al verovatno koštaju ko kola. Edited May 16, 2008 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 moja preporuka ti je Korg P91, jeftin (isto 150), ima sve sto nude i ostali MIDI Kontroleri oko te cene sa tim sto prepoznaje jacinu, tj. brzinu stiska dirki! Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 16, 2008 Author Report Share Posted May 16, 2008 Gde ima da se kupi? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 lol voodoo lukas:)) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Ne, oću da kažem da tebi u elektronici verovatno više znači da možeš da se zezaš sa zvukom na sto načina nego da imaš pet oktava na klavijaturama, jer praviš muziku za igranje. Sa druge strane, ako sviraš ne-tehno pesmu, treba ti što više čistih nota i ništa ti ne znači što možeš da praviš zvijurrr efekte na rasponu od dve oktave. E sad, sigurno postoje sintisajzeri koji imaju i mnogo oktava i pun kurac efekata, al verovatno koštaju ko kola. svidja mi se tvoje vidjenje tehna :) nego, pogledaj onaj klip shto ti dadoh pa broj oktave a za sint nisi rekao za shta ti tachno teba za padove, za lead, all in one...? Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Gde ima da se kupi? :) U skymusic-u, samo to je bas prometna roba, mozda da se desi da nemaju trenutno na lageru, ali im stize redovno... Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts