Jump to content

heroes of might and magic 3

killYg0r

Recommended Posts

postoje random map generatori koji su dosta bolji od obicnog map generatora

stvaraju se balansirane zone za svakog igraca, pa nema onih retardiranih zilion teleportova, malih isprepletanih zona i sl.

To je bilo moje sledece pitanje posto na ovom generatoru u igri nekada ja ne dobijem ni drva a drug dobije sve rudnike lol

Ајде да пробам да питам, ваљда неће глава да ми падне :)

Како успевате да играте на 200% противу више компјутера? Још на рендом мапама. Мене рутински убије лик који искочи кроз портал са војском која је 2 пута моја :/

Има ли неки хинт, или нека тактика за почетак без ресурса?

Nema svak random mapa potencijal da se prezivi i dobije. Nekad ne mozes da izadjes iz zamka sa pocetnom vojskom, a bez izlaska nemas sansu ni za kamne i drvo, tako da je to cao zdravo. Nekad cekas predugo da bi ojacao da uzmes kamen ili drvo, pa je i to cao zdravo. Ali u sustini, ako na pocetku mape uspes da uzmes kamen i drvo i eventualno imas jedan-dva resurs generatora svake nedelje, preduslovi za uspeh su tu. Onda je kljuc u balansiranju zgrada za jedinice/za pare/jedinica posto imas ogranicene resurse a neogranicene zelje. Taj balans opet zavisi od uslova na mapi kao i od odabira pocetnog zamka.

Moj savet je da prvo opikas nekoliko random mapa protiv 7 kompova koji nisu u savezu, cisto da se priviknes.

Uzmi Necropolis za početak, skeletoni će ti dati potrebnu prednost u skoro svakoj situaciji (nikad nisam snimio da komp nešto ume da iskoristi necormancy). Maskimalan creature strength(više skeletona). Heroji Isra/Vidomina(više skeletona), Galthran(jači skeletoni), Thant (Animate dead ti daje ekstra edž da osvojiš neki obližnji gold ili resurs rudnik ranije nego sa drugima, i da  gubiš manje vojske u fajtovima. Uzmi +1 knowledge prvo, da možeš što pre da budeš u mogućnosti da vozdižeš mrtve dva puta). Kasnije pohvataš fazone i za ostale rase, a i nekad komp presere. pa mu ne možeš ništa, jebem ga i randomness. Uvek će neki komp zabosti Portal of glory/Gryphon Conservatory kraj svog Castle-a, zgradu za Devile i/ili Efreete kraj svog Inferna ili neki sličan user - ako ti je takav komp blizu, jebiga...

I, da se ne lažemo, save pre početka, malo scoutinga da vidim gde su rudnici/bliži grad/zgrade za moje moćnije jedinice i slično, pa i restart dok se ne javi heroj zlatar/rudar su stvari kojih se ne stidim, kad se komp ne stidi da jebeno UVEK ima dovoljno zlata da pokupuje SVU vojsku iz grada koji treba da osvojiš u naradnom potezu...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Пробаћу, нема друге :)

Смори ме кад видим да ми камен чувају минотаури или тако нешто, а као играм на 200%.

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Nikad mi nisu drvo ili ore bili direktno čuvani na random mapi, možda nam nisu iste verzije. Istina, nekad bi put do jednog od tih resursa bio blokiran pa se moralo fajtati, ali uglavnom nije poretežak protivnik. Elem, evo kako mi počela sad jedna partijica

auw0pf.png

Edited by milanche

Ставио сам јака чудовишта и 200%, Мохи ;), и минотаур кингс чувају дрво :/

Усраче ти Танта ако си тако почео.

Играм гогову "complete" верзију.

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Jeste sranje balistika i Scholar, i ako ne zabodem Earth magic. Ali zato je prilaz gradu samo sa jedne strane, drvo i ore malo fali da se uzmu oba u jednom potezu, naravno, nebranjeni. Utopija praktično u dvorištu, ispred nje several Dread Knightova, i Mausoleum za Licheve, a malo kasnije Black market. Nisam mogao dalje da prođem, kad budem imao vremena, malo ću probati da igram ovu mapu. Ako ništa drugo, u tavernui me čeka Galthran. Ako neko hoće save, nek spremi 10 eura :-)

EDIT: ladno se restartovanjem partije reseetuju i dobijeni skilovi. Poz!

EDIT 2: još ladnije dve utopije praktično zalepljene za početni zamak i panorina kutija pored, i librarz of enligh,mdldmment!

Edited by milanche

Jebote, kakva mapa, znači kadrovi u kojima vidiš dve utopije i 2-3 Pandore na jednom ekranu se samo smenjuju. Mausoleum i Dragon vault kraj grada, pun krasni serpent fly hive-ova i brdo wyverna u vojsci... Imam dva Portala za anđele i skoro sam osvojio jedan Castle, ful izgrađen osim mage guilda... Kraj Tantare ne gine ništa, resetovao sam da izbegnem nepotrbne skilove, ali Ballistics me je uvek čekao, jbg... Slatke muke!

• 1 month later...

Ne znam kakve ti partije igras ali trenutak kada imam 10+ feniksa ili da ne preterujemo ajd 20-30 feniksa je trenutak kada komp ne stigne da odigra potez u fajti sto znaci da kosturi ne stignu da udare nista ali je svakako lepo za gledati.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

relano :D

izvini mohi, ja nisam toliko pro kao ti da partije na 200% 1v7 na xxl mapi zavrsim u drugom mesecu sa 20 feniksa! a i rekao sam da sam igrao partiju 10 meseci ne bi li se malo izivljavao, ocistio celu mapu i budzio heroja do kraja, partija je realno bila gotova vec u sestom mesecu...da ne pominjem da je bio jako glup raspored rudnika na mapi, te da nisam imao rudnik drva ceo prvi mesec

srpskivojnik-3.jpg

• 3 weeks later...