Jump to content

Recommended Posts

da ali ako bi pocheo vojni sukob sa nashim neprijateljima,recimo nato-om, znajuci kakvi su oni a kakvi smo mi, da li ti zaista mislish da mi bi mogli da budemo ista drugo osim porazheni i unishteni. Ako zelimo da pobedimo, nasha jedina shansa jeste da delamo pre nego sto je prvi metak ispaljen.

i pomenuo si primer kako niko nije nista osvojio bez chizme, a zaboravljash da su upravo tako do drzave doshli shiptari na Kosovu jer su potplatili amere da za njih rade prljave poslove i nas bombarduju 77 dana.

Pare su odnosu na vojsku mnogo jacha karta

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ko ti govori ovde o jebenom natou, to jedino mozemo da izbegnemo ako imamo the bombu, ja ti govorim ovde o prokletom shiptar ili ustashi koji bi sutra krenuo an srbiju samo da moze. shta mi ukinemo vojsku i kao krene shiptar na srbiju i mi kao de si kreno, ameriko zashtiti nas, evo ti pare, shta prichash ti? a zashto ne bi krenuo, shta ga to zadrzava, nato ce da mu zabrani u ime svetskog prava, e pa igi jedina stvar koja stoji izmedju shiptara i tebe je vojska sbije.

daj bre ako si ti u pravu da ukinemo sve choveche, da placamo zashtitu nekom, jel imash neki predlog?

Edited by Urgh

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

mi ako se budemo borili protiv shiptara sa ovako neopremljenom, nefinansiranom, vojskom kojoj moral je na najnizhim mogucim granama jer je zaboravljena u ovoj drzavi protjitjemo kao da se borimo protiv samih amera. Nisam nikada rekao da treba ukinuti vojsku jer nismo vatikan ili andora. Ili Crna Gora. Ali treba ukinuti ovakvu neprofesionalnu vojsku koja bi da obara balisticke rakete mitovima i treba uvesti sto pre ozbiljnu, ako ne profi onda barem profi opremljenu, koliko je to u nashoj moci, vojsku.

I ako se opet budemo borili protiv ustasha, boritjemo se protiv Natoa jer oni za 3,4 dana verovatno dobijaju poziv za pridruzhivanje na samitu NATO-a u Bukurestu. I sta onda, mislish da ce amerika, UK, i ostale chlanice nato-a da kuliraju ako se mi budemo sukobili

ne ti si do sada prichao, samo pare kakva vojska, a kad sam ti rekoa da to ide zajedno, ti si se opet neshto nashao prozvan+ nisi rachunao shiptarsku chizmu u tu kalkulaciju.

pa ok, kako ti zamisljash da se mi borimo protiv ustasha koji ce biti u roku od godinu dana u NATO i Shiptara koji imaju u dzepu barem jednog predsednickog kandidata u Americi (Mekejn)? Vojskom? Pa tako smo prabali vec jednom. Mi ih ugazimo 98me, oni dodju 99te sa velikim bratom i prebiju nas shtanglom. I josh imamo predsednickog kandidata koji hoce da im da drzavu i predsednika koji se izvinjava po komsiluku.

da, ovakvu vojsku u koju se drasko busa treba ukinuti i zaboraviti na nju, ali to ne znachi da ne treba da imamo vojsku na koju mozemo da budemo ponosni i sigurni

a koja je to vojska jbt, da ima punu opremu savremenu, da ima para koliko hocesh, jer to ta vojska ili je to bilo koja samo da ti nisi u njoj?

a po toj tvojoj prichi koji ce nam i ta pro vojska? jer ce taj ustasha sutra vec da dovede brata, e opa tu je problem. ako nema vojske on ce da dodje bez brata, ako ima vojske bratu ce mozda da seva paja, mozda ce biti zauzet ali ce doci jednog dana da nas bije. tu je razlika, ako vec nemogu da dobijem starijeg brata, razbicu ovog mladjeg, a ako protekne dovoljno vremena mozda njihov brat lipshe u nekom haustoru od paje, e onda situacija postaje zanimljiva, a docice i taj dan.

i ja sam za to da sve ode pro, al vidish da su nesposobni da organizuju i dve svinje u obor da uteraju a kamoli zaa neshto drugo, prema tome dok ne dodje taj dan ova vojska, kakva takva, je sve shtoo imamo.

nisu politichari nesposobni toliko, nego onima koji ih finansiraju (npr Sorosh) ne odgovara da ova drzava bude sposobna da brani svoje interese.

mozemo mi da teoretishemo koliko hocemo na temi "velikog brata" ali hrvatska je praktichno u NATO-u, Kosovo nije daleko sto jasno govori sa kojim bi se mi silama sukobili. Jedini nachin na koji bi se mi mozda mi odbranili od natoa jeste gerilski rat od 20 godina, kao sto su vijetnamci oterali francuze i amerikance ali oni su imali iza ledja Kineze koji su ih snabdevali naoruzanjem, a mi se, na zalost ne granichimo sa rusijom

brate igi shta troshish tastere na marginalca koji pravi neke metafore sa velikim bratom, svinjama i ostali shalabajzer informacija u ozbiljnoj diskusiji. ako mu je glavni trip da ispadne pravi srpski vojvoda i da ne mozhe tjale, drashko i ostale vojvode da mu kenjaju shto je ispao sisa neka mu.

dobitjemo nato na iskustvo vojnichkog naroda, pravitje se koshtunica/taditj mrtav kad budu pregledali lesheve i iznenadnim skokom tje ubitje kuchku medlin olbrajt. milosh obilitj style!

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

pushi ga, evo sad ti ozbiljno kazem to shto sad kao hocesh da uradish, i shto si ti zacrtao kao neku adzendu o chemu smo vec prichali samo ce uticati na to da se posvadjamo i nishta drugo. a ti cesh enshto da kazesh o metaforama koje pravish kao detu u obdanishtu i koje pichish u bilo kojoj raspravi kad god uhvatish priiliku, a osim toga prichu o veklikom bratu nisam ja potegao nego igi.

ako si vec krenuo da kenjash juche o spikama na forumu i van njega onda nauchi i ti da pravish razliku.

ja bih da postavim par pitanja koja nemaju veze sa tim ko hoće a ko neće u vojsku, ako smem. nekoliko ljudi ovde je napisalo da je nama dovoljna profesionalna vojska od nekoliko desetina hiljada, i da je to jeftinije od ovoga što sada imamo.

1. da li je stvarno jeftinije, i da li su u računicu oko toga uključeni i troškovi tranzicije s jednog sistema na drugi, ili je samo izračunato da za godinu dana profesionalna vojska ima manje troškove od regularne?

2. da li je jedna takva, relativno mala snaga, dovoljna srbiji kao garant suvereniteta*, uzevši u obzir njen geografski položaj i tradiciju sukoba sa bar polovinom suseda, od kojih većina i danas gaji pretenzije na delove teritorije srbije?

Jel ovde neko stvarno gaji iluzije recimo da nemamo nijednog vojnika da bi nas neko napao?

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

nisi spreman na to, jer mislish da se to en mzoe desiti, a oko cele priche samo pravish kontra efekat a toga nisi ni svestan, drugo, ti nisi glup, nisam ni ja glup da ne mogu da donesem odkluku za koju mislim da je najbolja za mene. kada si ti u zivotu uradio enshto a da si bio potpuno protiv, tj da si imao izbor a da si ishao protiv sebe, ako to enmozesh da shvatish, onda nemamo o chemu da razgovaramo. ti mozda znash shta je najbolje za tebe, ali ne znash shta je najbolje za druge, mozesh da mislish da znash, ali ne znash, i bash zato shto se poznajemo 200 godina morash da poshtujesh ma koju moju odluku. pa nisam ja budala da tebi u inat sad kao odem u redovnu sluzbu eto ako zabave radi, kao i to shto cu mozda da chujem od drashka da sam sisa, pa ako odo aj u redovno, smeshno. nego ej problem shto ste vi u svojim glavama napravili od te vojske tolikog bauka sa brkatim bubuljichavim potporucnicima koji te emocionalno oboganje do kraja zivota. znam ja da tamo ne cvetaju ruze ali isto znam da mi to nece biti toliko hevi da prezivim. da mogu da naslutim samo da ce mi t biti pakao pa vikao bi CIVILNO, CIVILNO na sav glas.

jesmo okruženo nato-om, to je činjenica. i jesu nam svi tradicionalni neprijatelji mnogo bliži briselu od nas. ali:

1. to znači samo da bi nato bio uz njih u sadašnjoj postavci stvari. imamo mi tu prostora za pregovaranje, i ako neki sukob postane neumitan, na scenu stupaju igijeve pare. samo, da bi to imalo efekta, prvo moramo imati vojne moći dovoljno da bi ekonomska moć mogla da prevagne na klackalici. ako su oni vojno nadmoćni, džabe nam sve pare. istorijski primer: kuvajt vs. irak

2. nato strahovito gubi na homogenosti. nekoliko poslednjih nato ratova izgleda ovako: "bombardovanje srpkih snaga na kosovu" (tako se to sad zove u njihovim medijima) - učestvuje ceo nato; avganistan - krnja koalicija bez nekoliko evropskih država; irak2 - samo ameri i englezi. gledano po vojnoj moći amerika jeste ceo nato, ali mi nismo dovoljno bitni da bi zbog nas ta amerika gubila saveznike u evropi, pa je opet dovoljno da u scenariju novog rata na balkanu diplomatskim sredstvima ubedimo nekoliko evropskih članica nato-a da im je u interesu da srbija ostane suverena, i time dobijamo faktičku neutralnost alijanse u lokalnom sukobu. savremeni primer: grčka vs. turska

naravno, sve ovo što sam napisao podrazumeva da kod nas na vlasti nisu botovi sa ukupno dva waypoint-a (jedan vodi do procenta pri sklapanju poslova koji uglavnom ispadnu štetni po državu, drugi vodi do više glasova na narednim izborima), tako da čitav ovaj post ima samo akademsku vrednost. svejedno, pokušajte da uzmete ovih nekoliko činjenica u obzir kada razmišljate...

e pun mi je qrac brate. lepo sam te pitao shta dobijash time shto tjesh sluzhiti redovno i ti si kao jedini argument naveo "3 meseci manje" shto sam ti rekao da je glupost. to su nasha normalna pricha zavrshila, sve ostalo je tvoja mazgovitost i glupost.

ostalo netju ni da komentarishem, samo se nadam da netju morati da chitam o tebi u novinama kad te bude skenjao neki tatin sin, na strazhi, zato shto si video kako on iznosi oruzhije iz skladishta da zavalja za novog audija.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

da, ovakvu vojsku u koju se drasko busa treba ukinuti i zaboraviti na nju, ali to ne znachi da ne treba da imamo vojsku na koju mozemo da budemo ponosni i sigurni

да, ето ја се сад "бусам" са овом војском...

брате Иги, ова војска која данас постоји је једина коју имамо. и заборавићемо на њу кад изградимо снажнију, али сад нема те снажније, ово је све што имамо. за ојачавање војске треба времена и новца. и, наравно, жеље, воље и знања. нажалост, са досадашњим министрима и сада са Шутановцем је то било немогуће.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

naravno, sve ovo što sam napisao podrazumeva da kod nas na vlasti nisu botovi sa ukupno dva waypoint-a (jedan vodi do procenta pri sklapanju poslova koji uglavnom ispadnu štetni po državu, drugi vodi do više glasova na narednim izborima), tako da čitav ovaj post ima samo akademsku vrednost. svejedno, pokušajte da uzmete ovih nekoliko činjenica u obzir kada razmišljate...

mislim da mozhda i stignesh na ovaj voz na peronu 2, ako pozhurish.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

ako ti je pun qrac ti ga izdrkaj na nekom drugom, mene zaobidji.

to shto ti mislish da jeste ne znachi da je to sveta istina, to mroash ejdnom vec nauchiti.

оооо велики реални Мудомане, дај и мени једну карту за тај воз... плаћам, не питам, златом ако треба.

ма дај ми 10 карата, знам још заблуделих овчица радих да им Ти, о велики Мудомане, покажеш правац исправног размишљања.

Style over subsistence

да, ето ја се сад "бусам" са овом војском....

ruku na srce, drasko, kao da se nikada ne busash u grudi svojim militarizmom? mislim, to je ok, ali treba znati chime se busash.

samo da razjasnim nesto i tebi i margiju, da ne ispadne da sam ovde neki ldp-ovac kao rami :* ili mohi :P, ili josh gore da ja vas smatram budalama sto ste bili ili tje te biti u toj vojsci .Ti i ja, a i margi, imamo identichne nacional-patriotske (ne shovinisticke) ideale kao ciljeve. Razlikuju nam se pristupi pronalazenja puta do tamo. Meni je tvoj pristup mitoloski, nepragramatichan. ALi tvoje misljenje postujem jer si ti brat nacionalista.

2. nato strahovito gubi na homogenosti.

I dinar ce za 2 godine vredeti vise od svicarskog franka.

Nisam puno stariji od tebe, ali tvoj stav 2. je proosto nesto sto se ponavlja i smesno je. Nikad NATO nije ni bio homogen, osim kad treba da nekog mandrljaju. A nas vole da jebu vise nego leba da jedu, jer se uvek dobro koprcamo dok nas jebu, ali zato im nakon sexa damo i oral.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

брате Иги... хвала. [:D]

само нисам ја митоман.

- da vidim vashu kartu gospodine.

- a ne ne, ta karta ne vazhi vishe otkazan je taj polazak, na neodredjeno.

нееееееееееееееееееее...

кукавни ми мали мишеви сад...

Style over subsistence