Longleyy Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Tesko da neko ko tek gradi karijeru i u usponu je da moze da je stavi "on hold" na 6 meseci... Da je tako, godisnji odmori ne bi bili 2-3 nedelje, vec bi bili 6 meseci... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 evo sad jedno ozbiljno pitanje za ove koji su zavrshili vojsku, jel se nad nekom izivljavao taj bubuljichavi lik 5 godina mladji od vas ono kao 24/7 6 meseci, mislim, jer vam bash dupe pomerao? nopez ;-) u srbiji, u 21. veku, musko je onaj koji posteno radi i gradi karijeru da bi jednog dana mogao svojoj zheni i deci da obezbedi nesto vishe od proste egzistencije, a ne onaj koji je 6 meseci, u jednoj raspaloj instituciji prozivljavao klinacke fantazije kada se igrao kapislarama i plastichnim metkicima. ma lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 jle tebe drkao neki poruchnik drale? не. дркали су друге. оне батице који су у фазону "ма ко си бре ти да ми наређујеш". u srbiji, u 21. veku, musko je onaj koji posteno radi i gradi karijeru da bi jednog dana mogao svojoj zheni i deci da obezbedi nesto vishe od proste egzistencije, a ne onaj koji je 6 meseci, u jednoj raspaloj instituciji prozivljavao klinacke fantazije kada se igrao kapislarama i plastichnim metkicima. i samo nastavi da me prozivash za sisicu i ima da ne pustim suzu kada te eventualno budem jeo. значи ти си се препознао. само ми је мука од оних сисица који серу по војсци и траже милион глупих изговора да би се пред собом оправдали што су сисице. па су сви који иду у војску будале, а они су паметни. Е ПА КУРАЦ!!! они су сисице и тачка! то је банализовање о чему ти причаш. војска те заправо излечи од дечјих фантазија и рамбо трипова. војска је корисна и то је мој став. заснован на искуству. изгубио сам 6 месеци плате, 6 месеци стажа, 6 месеци усавршавања, 6 месеци журки, 6 месеци жена... тешко ми иде поновно уклапање. ипак, опет бих отишао. али, ти више волиш свој посао. ти си реалнији. ти си мушкарац 21. века. а ја сам будала. па нека ти буде, а ја и даље стојим при оном што сам рекао и горе поново квоутовао. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 ne seri debeli .. kako si se nasrao omg војска те заправо излечи од дечјих фантазија и рамбо трипова. pa neshto nisam provalio тешко ми иде поновно уклапање. e pa onda lepo kad se ponovo uklopish lepo rekapituliraj svoju avanturu od 6 meseci i uvidetjesh milijardu pametnijih stvari koje si mogao da radish tada, i manje pametnijih i onih totalno retardiranih. seresh ko da cela ta vojska ima neku poentu sem shto se kupash jednom nedeljno. ajde molim te. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 pa mozhda tju morati :(( al ja nisam, kao drashko, zadojen prichom o neprijatelju, zveckanju oruzhijem i ostalim prichama da mi treba otrezhnjenje i da budem spreman. ne moram neshto da vidim da bi znao da je sranje. nema ni potrebe da tamo u vojsci prave plastichnu operaciju na meni jel sam rodjen kao mushkarac i ne lozhim se da merim moju kitu sa drugima, isto tako imam i neku lichnost za koju sam se vezao (mozhda sisica ili ne, nije na meni da kazhem) i ne zhelim da neke brkate izdrkotine utichu na istu. molim se za sve nas da nikad ne videmo rat, jel netjemo izatji isti iz njega, ako uopshte izadjemo. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 pa niko ovde, pa chak ni drashko, nije toliko lud pa da ako moze da bira da ne ide u vojsku uopshte da ipak ode. lichno enmam nishta protiv nekoga ko hoce u cuvilno, ali poenta je shto ej vec drashko napisao, od kada su to ljudi koji idu u vojsku budale, ako ti koji idesh u civil imash taj stav ja cu zadrzati svoje pravo da te nazovem pichkom i sisom. hteli mi to ili ne, mi smo vojnichki narod, oduvek bili, to ej ono shto nas je odrzalo, malo smo kaljakavi ali ipak postojimo i zbog toga ce to uvek biti ajchi argument tj mora se poshtovati to shto neko hoce u redovnu sluzbu, ako ti necesh ok, al mojne degradirati jednu presvetu instituciju napacenog srbina:) i gde cesh boljeg topika nego ovog, za one koji nisu gledali gde cveta limun zut, 1 svetski rat i te fore. http://video.google.ca/videoplay?docid=-5801301424104535302 Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Sve, sve, ali drasko koji samog sebe quoteuje i odgovara samom sebi, to je vec prajsles :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 brate onaj koji ima izbora da izmedju civilne i obichne ode u obichnu (ili popularno full) je budala. zashto ? zato shto se lozhi da smrdi 5 dana, spava sa 40 likova u sobi koji smrde isto toliko koliko i ti, slusha priche od likova koji nikad nisu videli slovo, televizor, izdrkavanja istih likova sa sela koji su kivni na svoje rodjeno mesto i besni na tebe shto si odrastao u kakvoj takvoj civilizaciji, jede sranje hranu i veseli se kad dobije svezh hleb, ne vidi zhensko po mesec dana, a non stop slusha priche o jebanju, itd itd. mani me tih pricha vojnichki narod, brate zhivimo u 21.veku digitalni betlfild, rakete, sateliti .. kakvo chuchenje u rovu, marshevi, "gde prodje peshadija tu trava ne raste" i slichne poshalice. nishta loshe prema VJ, al ona jednostavno nije moderna vojska, jel moderna vojska podrazumeva platjenu vojsku gde si ti utreniran 24/7 u fizichkoj/mentalnoj spremi, neshto shto tvoj stomak i 6 meseci drkanja kurca ne mozhe da parira. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 kakav je takva je drugu nemamo, a necemo je imati skoro. shto ej to lozenje, ko se tu lozi, a bilo bi ti fino da radish u ludari 9 meseci, ili da raznosish patke po bolnici, sve se svodi na to da li ti to mozesh da izdrzish ili ne, meni je iskreno pitanje vremena, to ej 3 meseca i 15 dana krace, i to je kraj priche. josh si 15tak dana kuci, pojebesh enshto i mirna bachka. znam da nije opcija da budesh u civilu i da usput uchish poshto vidim kako su mi proshli ortaci sa faksa koji su to mislili, barem nije opcija an mashincu. ja en mogu da sredim da ladim jaja negde u bg dok sam kao u civilu, prema tome jbg. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konfuzni Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Ja sam se samo prijavio za civilno , nikakav ti tu proces ne moras da radis , za civilno uvek ima mesta...ja sam dobio ptt , evo vec 4 meseca mi je proslo , valjda cu da izdrzim jos 5 ;) radish kao postar kad si u ptt-u sve zavisi gde ti upadne koja posta bio sam 2 meseca na Konjarniku dupe mi se oznojilo bezobrazluk cist...nosio sam ko da sam crnac ;) pa su me prebacili posto sam palio postu bio provalili me ;) sada sam na 17 kod ETF-a :) Quote I wish that BACKSPACE works in life!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 i zamisli sad brate, igi poshtar u bataji i shta je tu degradiranje. pomerali bi mu dupe do kraja zivota. :)) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 pa ne moramo da imamo takvu da smo normalna drzhava, vetj pre 4-5 godine je uradjena studija da profesionalna vojska od 20.000, koja za nashe uslove totalno ispunjava sve kriterijume, bi nas izashla manje od ove sada shto imamo. samo, naravno se postavilo pitanje svih tih sps-ovskih generala/majora/kurca koji bi popili nogu i onda naravno da nishta nije uradjeno po tom pitanju. ti se lozhish chim koristish takve skrupule kao vojnichki narod. isto tako nisu samo ludare i bolnice jedino mesto gde mozhesh da uletish, a i da ti uleti bolje biti medju osobljem u ludnici nego biti medju populacijom kao jedan od ludaka shto tjesh biti u vojsci. 3 meseca kratje ? shta zhuriti se negde ? imash neku zhurku na koju morash da stignesh ? morash da se zhenish () ? mislim ne lupaj gluposti .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leeroy Jenkins Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 ne vidi zhensko po mesec dana Uvek se nasmejem kada se setim likova koji su videli da u kasarni ima neka sisata frizerka pa su svi otisli kod nje na shishanje... Kada su se vratili izgledali su kao da su duze vreme bili na hemoterapiji Riba nije imala blage veze o shishanju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 koliko ste smorili, svaki put kad neko otvori topic o armiji krene ista prica. muskarci i sisice, karijere i celicenje, kolaps drzave i vojnog sistema. ista sranja u krug. ko hoce u vojsku neka ide, ko nece, a moze da se izvuce blago njemu. @ drale koje su ti decje fantazije izlecene u vojsci i kako se osecas povodom toga? (moram da napomenem da nije sarkazam i hejt, posto vidim da ovde lako moze nesto pogresno da se protumaci) a da je tesko biti vojnik, to bi svako trebalo da zna, cisto sumnjam da iko normalan i realan misli da su vojska i rat igra za decake... па да, може да се тумачи... нигде нисам рекао да МИ је војска излечила ишта, рекао сам само да лечи. а односило се на рамбо Србе који су се курчили првих дана па постали бубице или се скинули... кажем да те војска научи да рат и сл. није никаква романтична игра за дечаке. јебемлига, постанеш реалнији, чвршћи, отпорнији, упознаш људе који не живе у "урбаном бегеу" (замисли има и таквих), који су најнормалнији, иако имају нагласке. упознаш најразличитије људске судбине и погледе на свет, боље разумеш све. изгубиш многе предрасуде, упознаш људску душу мало боље, научиш се смислу команде и одговорности, хијерархије. такође, схватиш узалудност појединца у систему. ако си интелигентан, та искуства из војске можеш да примениш и на цивилни живот. научиш се снази другарства и колектива, јединству. мале победе ти значе, издаја те боли, некоректност и фолирање и лаж не пролазе. схватиш читав универзум за који ниси знао или си га само наслућивао. чистије односе имаш са људима за то време... и није исто као колектив у цивилству (клуб или неко друго удружење или организација). заправо тешко може да се упореди са било чим у цивилству. не знам како да ти пренесем. знам само да се осећам богатији за једно велико искуство. војсци сам пришао као социјалном експерименту у којем сам својевољно учествовао, тако ми је и остало у сећању и у осећању. нисам се поставио као да идем на робију. да јесам, вероватно би ми и била робија. ne seri debeli .. kako si se nasrao omg pa neshto nisam provalio e pa onda lepo kad se ponovo uklopish lepo rekapituliraj svoju avanturu od 6 meseci i uvidetjesh milijardu pametnijih stvari koje si mogao da radish tada, i manje pametnijih i onih totalno retardiranih. seresh ko da cela ta vojska ima neku poentu sem shto se kupash jednom nedeljno. ajde molim te. омг. ниси провалио да сам мање милитантан, заправо чини ти се да сам драстичнији од како сам се вратио, хмммм? можда зато што је стварно тако? јесам радикалнији. али не због војске, тј. не директно због војске. једноставно, кад се вратиш из такве средине, много јасније видиш фолове у цивилству, не трпиш више срања. боли те курац ко ће шта о теби да мисли. боли те курац хоћеш ли неком повредити осећања. боли те курац за тривијалности и било чије умишљене глупости. боли те курац за много штошта. брате, војска ми је екс-пи, да ти тако приближим. и то специфичан, не текући екс-пи. и значи тај екс-пи. и како да ти објасним, иди па види. сложићеш се са мном, па макар ми то никад и не рекао. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 (edited) pa ne moramo da imamo takvu da smo normalna drzhava, vetj pre 4-5 godine je uradjena studija da profesionalna vojska od 20.000, koja za nashe uslove totalno ispunjava sve kriterijume, bi nas izashla manje od ove sada shto imamo. samo, naravno se postavilo pitanje svih tih sps-ovskih generala/majora/kurca koji bi popili nogu i onda naravno da nishta nije uradjeno po tom pitanju. ti se lozhish chim koristish takve skrupule kao vojnichki narod. isto tako nisu samo ludare i bolnice jedino mesto gde mozhesh da uletish, a i da ti uleti bolje biti medju osobljem u ludnici nego biti medju populacijom kao jedan od ludaka shto tjesh biti u vojsci. 3 meseca kratje ? shta zhuriti se negde ? imash neku zhurku na koju morash da stignesh ? morash da se zhenish () ? mislim ne lupaj gluposti .. kakve bre skrupule, shta prichash ti. pa nisu samo ludare i bolnice, al je isto toliko chinjenica da te verovatno niko u vojsci nece drkati jer ce se uvek nacui neka budala nad kojom ce se malo iziveti. da, zashto da radim negde 3 meseca bog zna shta za dz ako en moram. 8meseci i 15 dana raditi negde nije malo, 5 meseci vojske mi je podnoshljivo, a nacice se i neko normalan tamo. a shta cesh koji moj da propustish za tih 5 meseci, po 100 put cesh se napiti sa ortacima, po 100 put cesh se najesti eksera,otici na neki rejv, velika stvar. i ti cesh ejbati ex ribe i bicesh na slobodi i ja cu kad dodejm na odsustvo al sam u askari:) sad ti tu kenjash a i ti cesh an kraju u redovno, mojne da ti se posle ogadi, bolje se pripremi:) Edited March 31, 2008 by Urgh Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 a da nisi ishao u vojsku sedeo bi u plakaru, u mraku i drkao kurac ? sve u zhivotu je eks-pi al ima nekih eks-pijeva bez kojih i mozhesh. sve shto si naveo mozhe chovek da dosegne i kroz samospoznaju, otvorenije odnose sa ljudima, mentalniim i psihichkim treningom sa samim sobom. nema potrebe da trpi drkanja nekog brkatog mentalnog invalida. ko da nije dosta sto zhivimo u ludom dobu, ko da nije dosta shto josh plus mi zhivimo u ludoj zemlji, pa zar josh treba da odem u ludaru (vojsku) da bih bio tr00 ? znam da si se ti odushevio vojskom, al to samo govori o tebi, a ne o vojsci. bez uvrede. @margi brate, pokushao sam lepo da ti kazhem al ti si tvrdoglav ko mazga. evo ako hotjesh i direktno .. ti nisi za vojsku, ti tjesh popizdeti tamo i slomitjesh se, znamo se 20 godina, znam shta pricham. nemoj da svatish to kao uvredu, da si ovakav ili onakav, jednostavno ti nisi za vojsku i to je to. tih 3 meseca tjesh motji da okachish machku o rep kad tjesh tamo toliko biti mentalno obogaljen za ceo zhivot. shto se mene tiche ja sam ti rekao koji je moj problem oko vojske i ako budem sredio pod onim uslovima koje sam ti onda naveo naravno da netju da idem full. poenta je da ja ne zhelim da idem niukakvu vojsku, a poshto vetj moram onda bih ishao u civilnu, a ako ne mogu ni civilnu onda tju jebiga morati full. i to je to, nema tu nikakve mudrosti. a najvetja mega glupost koju niko nije naveo ovde jeste otitji SADA u full vojsku. pa jel ste vi ljudi ludi. ko da ne vidite shta se ovde (u zemlji, a uopshte i u svetu) deshava. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 po tebi niko nije za vojsku, a i kako bi mogao da znash shta prichash kada nisi bio u vojsci i svoju prichu zasnivash an predrasudama i bog zna chemu, znachi samo kenjash u sushtini. mozda to na kraju ispadne tako, mozda ispadne potpuno drugachije, poenta je da ti to ne znash. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 pa chovek nikad nije bio na marsu pa zna prilichno dobro kako je tamo ? dovoljno sam razmishljao i dobio informacija o tome da znam da ne zhelim da proveravam dal sam upravu. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 ma shat zna, znamo qrac o marsu. i ajs am razmishljao i odluchio da odem, mozda se sutra predomilsim ali trenutno je tako. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 hahaha pa shta vishe da ti kazhem ondaK idi prvo ti pa tju onda ja da vidim Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 pa verovatnoc emo u isto vreme pa cu te napushavati rpeko pisama;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 војска је корисна и то је мој став. заснован на искуству. изгубио сам 6 месеци плате, 6 месеци стажа, 6 месеци усавршавања, 6 месеци журки, 6 месеци жена... тешко ми иде поновно уклапање. ипак, опет бих отишао. али, ти више волиш свој посао. ти си реалнији. ти си мушкарац 21. века. а ја сам будала. па нека ти буде, а ја и даље стојим при оном што сам рекао и горе поново квоутовао. Drasko, ti radish u drzavnoj, ne firmi nego INSTITUCIJI i jedino sto je tebi nepoznatno i nesigurno, u sledecih 30 GODINA RADNOG VEKA, jeste na kom cesh spratu iste zgrade raditi svoj posao. Nije ni chudo sto josh uvek gajish neke soc-realistichne, treca petoletka percepcije o vojsci. Da radish kod nekog privatnika, ne mora stranca, kod koga nije nista sigurno osim njegovog bottom line-a,6 meseci bi ti bila vechnost pa ne bi bio ni priblizno ono sto si sada - Desktop Militarista. Mada ti kada ne bi radio za drzavu, ti i ne bi bio Drasko. Ti si nash G-men. :* pa niko ovde, pa chak ni drashko, nije toliko lud pa da ako moze da bira da ne ide u vojsku uopshte da ipak ode. lichno enmam nishta protiv nekoga ko hoce u cuvilno, ali poenta je shto ej vec drashko napisao, od kada su to ljudi koji idu u vojsku budale, ako ti koji idesh u civil imash taj stav ja cu zadrzati svoje pravo da te nazovem pichkom i sisom. http://video.google.ca/videoplay?docid=-5801301424104535302 margi, ok, ti mlati kalashem u maskirnoj uniformi a ja cu, dimeci kohibu i ispijajuci pinja koladu na nekoj beskrajnoj plazhi, platiti nekom da ti baci laserski navodjenu bombu sa 15 km pa ti probaj da ga skinesh. Chujem da je kod kalasha na desnom dugmetu PVO mod. Svi vi militaristi ukapirajte neshto - ovo je 21. vek a ne boj na Marici 1371-ve. Srbija se JEDINO BRANI KESHOM. Dolarima, evrima, jenima, funtama....Krvnickim radom i milionima steknutim istim a ne malokalibarskim naoruzanjem i 6 mesechnim kursem pucanja iz kalasha. Vojnicki narod je prelepa tradicija ali, suochimo se sa tim, pare okrecu ovaj svet i to je jedino sto moze da spasi ovu naciju od 7 miliona ljudi... Zato me manite tih "stojte galije carske...." pricha jer od njih nema nista. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 jebote kruko da, kako sam samo uspeo da zaboravim a imam na vratima chlanak o bombarderu B2 koga smo uspeli da oborimo raketom i to josh iznad KENTAKIJA!!! Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 sve ih karamo, bratori!!!! Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
GcV.Bjeli Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Dobra mi je ova Draskova logika. Otidi u vojsku da te boli kurac za sve :)) Vecina pocne da se drogira sa istim razlogom, ali ne, armija je bolji put :D Tesko da neko ko tek gradi karijeru i u usponu je da moze da je stavi "on hold" na 6 meseci... Da je tako, godisnji odmori ne bi bili 2-3 nedelje, vec bi bili 6 meseci... Ako nemas vezu stavices je on hold i sa civilnom. Uopste nemam neki bitan stav po pitanju toga sta je bolje. Sto si stariji bilo koja od te dve opcije ti sve manje odgovara pogotovu ako te roditelji ne izdrzavaju. To je meni nekako glavna mana civilnog. 8 sati radis nesto 9 meseci bez da ti plate. Ko placa racune i hranu za tih 9 meseci ? Quote web hosting, web design, web development, internet marketing i SEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts