Ste Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Jel mogu rumunski kackavalj? Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 lol brate,rekao je irishki lepo! Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
back4round2 Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Dobio sam iznenadnu zelju da prashim satarash. ajoaj kad se setim to je jedina stvar koju jedem leti. Priprema ne traje dugo sto je super jer mi se ne visi pored shporeta na +40. 1. Ocistish papriku , luk i paradajz (i isecesh) 2. U ulje (zagrejano naravno) stavish luk da se przi , kad ono ispari lukova vodica dodash papriku 3. Potom paradajz 4. Kuvash dok josh malo ne ispari 5. Servirash , jedesh , pa brkove mastish Quote I do it backwards but I don't wake up... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Aaaaaaaaaaaaaa jebite se svi, gladan sam strashno...Odo' d'edem!!! Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 e brate ne mozhe rumunski samo irishki, ocesh da ti ja dam ako ne mozhesh da nabavish?? +1 za satarash ali za leto ja svakog bogovetnog dana jedem shopsku sa sve sirem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Meni mama kuva :) fixed. MOSHA LOLO :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 e,paz ovako ja cesto prckam po kujni lake obroke jaja na 100 nacina...paz' ovako: 1) OMLET uzmes sunku iseckas na sitne kockice+sampinjoni+slaninu isto jako sitno,jer daje poseban smek meni,naravno ako volis slaninicu mlad luk zeleni deo isto na sitne komadice,e sad taj zeleni deo luka ubacis u tanjir sa 2-3 jaja koja si prethodno dobro umutio viljuskom,mozes i mixerom :) uzes tiganjcic stavis ne previse ulja taman da prekrije povrsinu,zagrejes dobro i prvo ubacis sunkicu i slaninicu.Kad se sprzi onda dodas umesana jaja sa mladim lukom i smanjis vattru. Nadjes neki poveci pribor da preokrenes omlet kad potamni strana,il ako verujes u sebe :) tj. pro si mozes da okrenes kao palacinku :) xexe... i to je to :) prijatno... 2)kajgana... sitno naseckano sunka,slaninica i jos po neko mesiste po izboru proprziti na dobro zagrejanom ulju i onda ubaciti 2-3 jajca i mesati varljacom zbog tiganja da ne bi izgrbao ako koristis tefal :) greota! 3) mini pizze u posudu staviti 2 pavlake,2-3jaja ,1l mleka, sitno seckanu sunkicu i naravno slaninicu kod mene nis' bez slanine :) kackavalj narendani,sampinjoni sve to izmesati i dodavati postepeno dodatke da ne bude tecno jako.Onda uzem najbolje stariji hleb iseces ceo hleb na kriske i potopis u posudu sa izlupanim jajima 2-3 kom bice dovoljno...znaci natopis i jednu i drugu stranu i na jednu stranu stavis ono iz posude sto si spravio i turis na pleh,naravno podmazan uljem :) na 220 +- jadno 20-ak min... gledas=cekas rumenilo slatko :D eto...pa probaj :) prijatno! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 (edited) a paz ovo uzmesh krompir(e) isechesh na pola po duzhini, izbushkash malo sredinu a tu stavish iseckanu shunku, pavlaku, i kachkavalj koji se malo izmeshaju i to sve nabijesh u izbushkani krompir i tako u 3, 4 polovine krompira (dosta za 1 osobu) i preko stavish jaje i sve to stavish u rernu da se peche.....extra je i posle preko stavish iseckane krastavchitje i izrendanu cveklu, po zhelji Edited March 27, 2008 by InfernOwn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 1) Ne znam dal' je gore sto ljudi pishu recept za omlet, ili sto zaista ima onih kojima je isti potreban :)) 2) Ove "mini pice" ja zovem jednostavno "pita" posto pravim samo sa sirom, i to je mega stvar, kad ti ostane bajat odnosno suv hleb. I naravno nisu krishke nego se istini pa da se napravi onako kao "gumena" masa i samo se izlije u pleh i peche, preko sipash susam i strava. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 1) Ne znam dal' je gore sto ljudi pishu recept za omlet, ili sto zaista ima onih kojima je isti potreban :)) 2) Ove "mini pice" ja zovem jednostavno "pita" posto pravim samo sa sirom, i to je mega stvar, kad ti ostane bajat odnosno suv hleb. I naravno nisu krishke nego se istini pa da se napravi onako kao "gumena" masa i samo se izlije u pleh i peche, preko sipash susam i strava. 1)jbg lucky lucano :) verujem da ovde ima likova koji ne znaju ni kafu da skuvaju,a kamoli omlet :) zato sam step by step jbg :P 2) daaaaaaaaaaaaaaaa susam bravo!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Špagete -Sipati vodu u šerpu, staviti da proključa -Dodati malo soli i ulja -Sipati špagete, ostaviti da se kuvaju od 8-10 min, uz povremeno mešanje ako je potrebno. Evo još jedan, verujem da će nekome trebati : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Apelujem na sve da ovako nikada ne prave spagete :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 shto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 so ne treba realno a ulje ide posle,kad se spagete iscede,i to malo,da se ne bi lepile... :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Probaj same špagete sa i bez soli, i vidi razliku : ) mada opet, ja ne jedem barilla kao ti, možda ima razlike : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 ...e sad nisam siguran dal je 200 ili 300 stepeni, pitash majku ~pola sata je gotovo..uz to je, naravno preporuchljiva koka kola kao prvo jebesh to jelo uz koje ide koka kola, a da nije pitanje takmichenje u jedenju. kao drugo 300 stepeni jel to mikrotalasna kao tretje posle 250 (koliko 95%) stepeni pola sata u rerni od tog jela tje ostati samo dugmitji .. moraju tu naknadno da se ubacuju sastojci so ne treba realno a ulje ide posle,kad se spagete iscede,i to malo,da se ne bi lepile... :) so je pitanje ukusa .. ja stavim chisto loma. ulje treba pre ako su loshi lonci gde se kuwa. treba i posle kad se shpagete operu i vrate u sherpu da se malo zagreju. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 kao tretje posle 250 (koliko 95%) stepeni pola sata u rerni od tog jela tje ostati samo dugmitji .. moraju tu naknadno da se ubacuju sastojci Ja nesto imam problem sa tim jelom jerbo ne kapiram sta ga tacno "vezuje" ? I zbog cega uopste ide u rernu kad je piletina, kachkavalj i pechurke (rendane, btw, nikad to nisam radio). Mis'im, sigurno to moz' se jede, sva tri sastojka su ukusna, ali pored ovoga sto si rek'o, imam i tu neodumicu oko toga na sta to lichi ako nema neki "vezivni" deo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 so je pitanje ukusa ..pa moguce,mada ja nikad nisam stavljao dok se kuvaju spagete,eventaulno posle... nekako mi glupo da ubacujem u kljucalu vodu :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Ja nesto imam problem sa tim jelom jerbo ne kapiram sta ga tacno "vezuje" ? I zbog cega uopste ide u rernu kad je piletina, kachkavalj i pechurke (rendane, btw, nikad to nisam radio). Mis'im, sigurno to moz' se jede, sva tri sastojka su ukusna, ali pored ovoga sto si rek'o, imam i tu neodumicu oko toga na sta to lichi ako nema neki "vezivni" deo. pravo da kazhem nisam ni prochitao recept skroz :) evo sad tju pa da vidimo .. pa kako nema veziva .. to je taj majonez i pavlaka, a i kachkavalj kad se istopi. samo shto je recept sranje jel nema neko varivo (tipa grashak, blitva, kupus, krompir) koje lako mozhe da se ubaci, a izbaci glupost tipa majonez koji se kapiram pretvori u ulje posle pechenja u rerni. mislim kad se vetj pravi tako neshto onda bolje napraviti musaku isti kurac, a normalnije jelo. pa moguce,mada ja nikad nisam stavljao dok se kuvaju spagete,eventaulno posle... nekako mi glupo da ubacujem u kljucalu vodu :) pa lepshe upiju dok ih posolish dok se kuvaju. shto je glupo, zato shto nikad nisi radio :) :P Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 pa kako nema veziva .. to je taj majonez i pavlaka, a i kachkavalj kad se istopi. aaam, u pravu si, majonez sam skroz zaboravio, a jos ga je i 300 grama. Kachkavalja sam se setio. Mada opet, majonez u rernu na ulje?! Mis'im, ne znam, ne zbog "holesterola" nego jednostavno, to mi je nesto cudno :) a vidi to si napisao odma' posle, nisam ni tvoj post procitao do kraja ;) ja znam neku shemu gde se ubaci krompir u nesto slicno ovome iznad i onda to ispadne super jer te zasiti da ne trazis da jedes odma' posle 10 minuta, vidis to bih mog'o napraviti jednog od ovijeh dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 lucky ne chita postove, a admin je!!1 ODUZMI MU OD PLATEEE Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
back4round2 Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 ovo probajte . recept za "bubke" : znachi po babachkom receptu sve i ide "odokativno" tj meci koliko imash/zelish/mozesh da hasnesh nije skupo , a veoma je dobro za neku bleju ili tako neshto 1.brashno , voda , ulje , prstohvat soli 2.sve to u neku vangu pa napravish "testo" (ne digne se jer kvasca nema) 3. to na dasku pa razvuchesh dok ne bude jako tanko (sto tanje to ih vishe ima) 4. isechesh na kvadratice i pechesh na ulju (dosta ulja) 5. nabubri pri przenju (ne zovu se za dzabe bubci ) i jaaaaako je zarazno ko onaj pardon krompir cips/ljuspice za 30 dinara. Quote I do it backwards but I don't wake up... Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Jel moze neko da napishe kako se pravi pohovani sladoled? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Jel moze neko da napishe kako se pravi pohovani sladoled? pitaj kineze :) ja sam jeo pohovanu cokolada sa sladoledom u "makau" sjuper je :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 pa pohujesh kao i sve ostalo samo shto kad ih uvaljash u prezle vratish loma u frizhider da se sve stegne. znachi ono za poh klasika: brashno, jaja, mleko. i pechesh na tiganju dok ovo oko ne porumeni. nikad nisam jeo dovoljno dobar da mogu da kazhem da to valja nego da jednostavno jedesh sladoled .. mozhda kad bi umesto prezla koristio leshnik, orahe i da su mozhda shpikovani .. ne znam mozhda tju morati jednom kod kutje to da probam, mada chisto sumnjam poshto sam lenj za slatko da pravim :) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.