Jump to content

Franz Ferdinand i Cypress Hill


Recommended Posts

z_tuborg_green_fest.jpg Drugi po redu Tuborg Green Fest biće održan 2. jula u Beogradskoj Areni kada će nastupiti Franz Ferdinand, Cypress Hill i Raveonettes, saopšteno je danas na konferenciji za novinare koja je održana u Medija centru u Beogradu. Ulaznice po ceni od 15 evra naćiće se u pretprodaji na sajtu Exit festivala dok će regularna cena ulaznica kasnije iznositi između 25 i 30 evra.

Franz Ferdinand, Cypress Hill i Raveonettes nastupiće na festivlu u okviru svojih evropskih turneja. ‘’Pored kompanije Carlsberg Srbija iza ovog poduhvata stoji i Exit festival’’ izjavio je generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija Aleksandar Radosavljević i naveo da koncept Green Festa ove godine obuhvata i zemlje regiona, Bugarsku i Hrvatsku, gde će takođe nastupiti velika imena svetske muzičke industrije.

Generalni menadžer Exit festivala, Bojan Boković je rekao da su prema njihovom mišljenju koncerti Franz Fedinand i Cypress Hill jedni od najuspešnijih festivalskih nastupa i da je zato doneta odluka da se ovi bendovi ponovo dovedu. Da podsetimo, Franz Fedinand su na festivalu nastupili 2006. godine dok su Cypress Hill zapalili tvrđavu 2005. godine.

Na pitanje novinara da li će novi koncept Green Festa biti novi grad svake godine Bošković je odgovorio da je Arena primerena umetnicima koji će nastupiti i da je jako malo bendova koji mogu da prodaju između 80 i 100 000 ulaznica, kao i da je teško uklopiti se u planove turneja bendova čak i kada se u pitanje ne dovodi novac i cena benda.

Istom prilikom najavljena je i jedisntvena nagradna igra koja će pružiti priliku svima poklonicima dobre muzike da dođu do karata za Tuborg Green fest, kao i do kompleta karata za Exit, Tuborg Green Beat i Tuborg Green festivale u regionu. Nagradna igra će trajati od 17. 03. do 31.08. 2008. godine u okviru koje će svi potrošači Tuborga od 0,5l slanjem SMS-a imati priliku da osvoje 4500 ulaznica za Tuborg Green Fest, 320 kompleta karata za Exit i 1000 karata za Tuborg Green Beat, kao i po 1000 karata za Green Fest u Hrvatskoj i Bugarskoj.

Prvi po redu Green Fest održan je prošle godine u Inđiji kada su nastupili sastavi Red Hot Chili Peppers i Kasabian.

nekome nedostaje indjija?

Bring It

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Promo ulaznice do 15. aprila

gf_exitfest.jpg

Promotivna prodaja ulaznica za Tuborg Green Fest po ceni od 1290 dinara završava se 15. aprila u 9 časova. Od ovog datuma svi zainteresovani moći će da kupe ulaznice po ceni od 2090 dinara i 2490 dinara. Ukoliko se sve ulaznice po promotivnoj ceni prodaju pre 15. aprila, redovna prodaja počeće ranije.

Svi koji registracijom u aplikaciji na www.exitfest.org kupe ulaznice, moći će da ih preuzmu nekoliko dana pred festival, na mestima predviđenim za to, a mesto i vreme zamene vaučera za ulaznice, kao i spisak prodajnih mesta naknadno ćemo objaviti na www.exitfest.org.

Kupcima ulaznice za Tuborg Green Fest koji su prethodno platili i ulaznice za Exit, ulaznice za oba događaja biće isporučene na kućnu adresu putem kurirske dostave.

Zbog tehničkih ograničenja mogućnost kupovine ulaznica preko Interneta važi samo za publiku iz Srbije. Svi ostali moći će do svojih ulaznica da dođu na prodajnim mestima i na dan festivala na ulazu u Beogradsku arenu.

franzferdinand.jpgCypresshill.jpgthe_raveonettes_1.jpg

Na ovogodišnjem, drugom izdanju Tuborg Green Festa nastupiće škotski indie-rock bend Franz Ferdinand, američka hip-hop grupa Cypress Hill, kao i danski pop duet The Raveonettes.

Franz Ferdinand, najpopularniji britanski i vodeći svetski indi-rok sastav današnjice, za sada osim za Tuborg Green Festu, najavljeni su na još samo tri festivala, a vreme provode na probama i radom na novom albumu, najavljenom za oktobar ove godine. Njihov nastup na Exit festivalu 2006. godine, proglašen je, po izboru 15 kritičara internet magazina Popboks, za najbolji koncert 2006. godine.

Cypress Hill, latino-američke hip-hop legende sa Zapadne obale, prema navodima pojedinih medija ove godine bi trebali da izdaju još uvek neimenovan album. Prošle godine B-Real, Sen Dog, DJ Muggs i Eric Bobo nastupali su kao deo „Rock the Bells“ turneje sa grupama Rage Against the Machine, Public Enemy, Wu-Tang Clan, i reperom Nasom. Ovdašnja publika imala je priliku da na četvrtom Exitu prisustvuje njihovom nastupu, a jedna od najboljih žurki i ubedljivo najveća poseta do tada zabeležena je upravo na ovom koncertu. „Srbijo! Ti stvarno znaš da se zabavljaš!“ uzvikivao je B Real prenoseći oduševljenje benda.

The Raveonettes su krajem prošle godine izdali svoj četvrti studijski album "Lust, lust, lust" a 2008. godinu obeležiće turneja u okviru koje će obići i dobar deo Evrope. Ovaj danski sastav redovno izaziva pažnju muzičke kritike, pa je svaki njihov album propraćen brojnim tekstovima u raznim muzičkim časopisima, a važe za svojevrsnu koncertnu atrakciju što će moći da pokažu i publici u Beogradskoj areni.

Tuborg Green Fest, jednodnevni muzički festival, koji organizuju State Of Exit, Live Nation i Tuborg, biće održan u sredu, 2. jula 2008. godine u Beogradskoj areni.

Edited by siniSter

Bring It

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...