Jump to content

.

unknwn

Recommended Posts

meni to sa podmazivanjem nikad nije uspelo, tj. svaki put su se time kuleri samo još više sjebali. daj neko uputstvo, sa akcentom na vrstu ulja koje se koristi i mestima na koja se nanosi.

Kap ulja u sleeve koji je sakriven ispod nalepnice sa donje strane, ako se obrati paznja da ulje ne dodje u kontakt sa povrsinom na koju nalepnica treba da se vrati (ovo podrazumeva i da ne bude previše ulja) pa ista se nece odlepiti u toku rada ... naravno ovo ne utišava kuler toliko koliko mu daje ravnomeran high pitch noise umesto tandrkanja, a sa godinama to nećeš čuti :) Ja sam koristio ulje za šivaću mašinu, bilo mi je pri ruci :)

Takodje nekim kulerima jednostavno ode balans i svejedno koliko se podmazuju samo će lakše da se vrte i proizvode još više vibracija :)

edit> spelling idiot

Edited by Nemanja

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Kap ulja u sleeve koji je sakriven ispod nalepnice sa donje strane, ako se obrati paznja da ulje ne dodje u kontakt sa povrsinom na koju nalepnica treba da se vrati (ovo podrazumeva i da ne bude previše ulja) pa ista se nece odlepiti u toku rada ... naravno ovo ne utišava kuler toliko koliko mu daje ravnomeran high pitch noise umesto tandrkanja, a sa godinama to nećeš čuti :) Ja sam koristio ulje za šivaću mašinu, bilo mi je pri ruci :)

Takodje nekim kulerima jednostavno ode balans i svejedno koliko se podmazuju samo će lakše da se vrte i proizvode još više vibracija :)

Da dodam...

Koristi se najobicnije masinsko ulje za podmazivanje...ja imam kanticu tog ulja koja je bash onako zgodna, jer omogucuje da se precizno nanosi, bez da usvinjish delove koji se ne podmazuju. sa takvim uljem, ljudi podmazuju lanac na bicikli npr.

jako je bitno da se nakon ubacivanja ulja pomera plastika gore-dole(niz metal) i istovremeno polako okrece u krug da bi upilo duz celog metalnog lezaja.

Za ciscenje se koristi obicna cetka za farbanje, a od pomoci moze da bude usisivac da se grubo odstrani prljavshtina iz kucista. Na kraju mogu plasticna perca sa kulera da se ociste i sa krpom koja je blago ovlazena alkoholom. Pozeljno je da se stavi i nova pasta izmedju hladnjaka i procesora(jedna tuba mi traje za 12-ak procesora), mada zajebite skidanje hladnjaka ako nemorate.

Valja ocistiti sve elektrolite, odnosno celu plocu, skinuti memoriju(e) i ocistiti slotove, ocistiti pinove na memoriji sa higijenskim stapicem...

I da, neki kuleri imaju mehanicke devijacije i ne vredi ih cistiti i podmazivati.

radio sam dva-tri puta baš tako ali nije pomoglo, kontam da je bio taj slučaj sa gubljenjem balansa i vibracijama.

u suštini, lakše je kupiti nov ventilator za 300 dinara nego se zajebavati, osim ako ti nisu svi delovi pri ruci i hoćeš tiši komp odmasadaodma.

Kap ulja u sleeve koji je sakriven ispod nalepnice sa donje strane, ako se obrati paznja da ulje ne dodje u kontakt sa povrsinom na koju nalepnica treba da se vrati (ovo podrazumeva i da ne bude previše ulja) pa ista se nece odlepiti u toku rada ...

Ako nekome uspe ovo castim pivo. Jednostavno NE MOZE da se ulje sipa TACNO u otvor i da ni malo se ne razmaze po povrsini. NE MOZE :))))

Pustao sam kap niz iglu

pipao sam cackalicom

stapicima za usi

ne vredi

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

• 2 weeks later...
  • 4 months later...

mene i dalje jebe kuler na napajanju....kapiram jedino novo da uzmem a uzecu ga kad mi bude trebalo jace :/ ostalo nista ali ovo kapiram da ne moze nikako da se izoluje

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

▲

▲ ▲

• unknwn changed the title to .