Jump to content

Muzicka organizacija...

Recommended Posts

Kako se zove? Oni shto su smarali Exit da nisu platili taksu koju su trebali i shto tehnichki po njihovom ustavu bi za pushtanje CDova i radija u kafitjima/klubovima trebala da se platja taksa, i shto rade copytight pesama, i taksiraju albume i tako ta govna...

Treba mi poshto kontam da jedino kod njih mogu da se informishem o Derivate Work, Remixingu, Promo CD licenci, Copy Licenci, i tako tim daljim tehnikalijama shta spada pod kradju nechijeg dela a shta je dozovljeno preuzeti itd...

poz voz 2011

SOKOJ?

E to brate, jebeno ceo dan pokushavam da se setim a da si me juche pitao znao bi...shto mrzim kad ti se tako ubaguje mozak jebo ga ja sprzhenog...

Al ajd da ne ode topic u kurac odma, jer sam upravu da treba njih da zovem za ove informacije ili je neko drugi zaduzhen? [Evo sad prochitah Lucky-ev odgovor] tako usvs shta mislite gde mogu da nabavim taj info...tj na koji fazon su napravili Crno Meche i ne bili tuzheni shto su ukrali od Petros Imbriosa - Rasiki Roulleta?

Edited by Dreadlord

poz voz 2011

To sa derivate workom je ogroman mess samo po sebi, ne znam kako i na zapadu uspevaju to da regulišu, a kamoli SOKOJ koji, osećam, "uredbe" nije menjao od osnivanja...

A to da je frka znam, imash posle i da se pozivash na "fair use" i celo sudjenje - al to je gungula, tako bi ja da vidim kako mogu da se ogranichim od sudskog gonjenja ili da vidim koji bi bio tachni proces pa da se kockam...

Frka je shto smo mi ipak potpisnici Bernove deklaracije i SAT deklaracije i josh jedne, a po njoj chini mi se da nije dozovoljeno da uzmem pesmu i pravim remix i stavim na svoj album ili zabodem matricu (tj dozvoljeno je, al za personal use ali ne i public iako npr dash krediti originalnom tvorcu i naravno uvek imash pitanje dal tje on hteti da te ganja)...samo shto kontam da mogu da izbunarim to da je SOKOJ vrhovni organ za to u srbiji i da po ustavu SOKOJa je to dozvoljeno tako da ono ako me tuzhi Snoop Dogg mogu da mu kazhem chuj ba, SOKOJ mi reko da mogu to - ja ga pitao - stoji im u ustavu - tuzhi sokoj...ahahahahahahahaaaa...taman bi pola nacije bilo presretjno poshto kolko sam skapirao SOKOJ mnogo drka kurac i iritira ljude naokolo...

Edited by Dreadlord

poz voz 2011

ako mozes, zaobidji ih u sto sirem krugu, jer takve samo cekaju.

Ma zvatju ih ja anonimno, da popricham - telefonom - nikako lichno. Da vidim kako to se provlache kradene matrice itd...naravno na finjaka...da ne bi neko nagrabusio...tj otju se informishem dal je srbija josh uvek crna rupa po pitanju muzichkih autorskih prava...pa da radim shta otju xD

poz voz 2011

Pa izmeniš minimalno pesmu i kul si :)

Po Bern konveciji, SAT i toj tretjoj konvenciji i to je krivichno gonjivo...do te mere da su jednog lika izganjali shto je ukrao 4 sekunde matrice...a ne bi da se kockam suvishe sa USA...nznm dal tju ikad itji tamo...i sad ako tipa izmeni dosta Snoopovu pesmu, al ostane neki deo on mene bukvalno bez sudjenja shalje kaznu koju moram da isplatimi priliko ulaska u USA ili idem u zatvor. E onda ja mogu da ulozhim zhalbu i da se ganjam sa "fair use" ali opet i to znachi da kad bi hteo u ameriku moram prvo da idem na sud, pa da gledam u bob shta tje da presude itd...daj je neki iran irak turkebegedzistan grcka turska - sevala bi mi jaja, al u USA mogu da zavrshim poslovno zbog informatike a i produkcije...zapravo manje vishe skoro sigurno u nekom momentu...

poz voz 2011

Pa izmeniš minimalno pesmu i kul si :)

Po Bern konveciji, SAT i toj tretjoj konvenciji i to je krivichno gonjivo...do te mere da su jednog lika izganjali shto je ukrao 4 sekunde matrice...a ne bi da se kockam suvishe sa USA...nznm dal tju ikad itji tamo...i sad ako tipa izmeni dosta Snoopovu pesmu, al ostane neki deo on mene bukvalno bez sudjenja shalje kaznu koju moram da isplatimi priliko ulaska u USA ili idem u zatvor. E onda ja mogu da ulozhim zhalbu i da se ganjam sa "fair use" ali opet i to znachi da kad bi hteo u ameriku moram prvo da idem na sud, pa da gledam u bob shta tje da presude itd...daj je neki iran irak turkebegedzistan grcka turska - sevala bi mi jaja, al u USA mogu da zavrshim poslovno zbog informatike a i produkcije...zapravo manje vishe skoro sigurno u nekom momentu...

Kada je Laki napisao da izmenis, on je i mislio da izmenis :)

Ima dosta primera toga, evo recimo pogledaj reklamu na diskaveriju za Mithbusterse, gde ide izmenjena verzija "seven nation army", cak su i video uradili tako da lici na originalni spot.

Ili u simpsonovima kad ide izmenjena x-files tema, to mi bas smesno :)

Kada je Laki napisao da izmenis, on je i mislio da izmenis :)

Ima dosta primera toga, evo recimo pogledaj reklamu na diskaveriju za Mithbusterse, gde ide izmenjena verzija "seven nation army", cak su i video uradili tako da lici na originalni spot.

Ili u simpsonovima kad ide izmenjena x-files tema, to mi bas smesno :)

Dobro, treba imati na umu da postoje i varijante kada autor dozvoli modifikaciju i tako to. Mada, sve treba proveriti, sta podleze registraciji, sta ne, celo delo ili njegovi segmenti, i slicne stvari.

Znam ja to odprilike, al ko shto rekoh - ne bi da se igram sa tim stvarim nego da lepo utvrdim shta je krivichno delo a shta ne (ko shto kazhe lale) - de cu da razmishljam oce li mi stici kazna od boga oca dolara ili ne...bolje da spavam mirno :)

poz voz 2011