rockdudbg Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Da li neko koristi ili je koristio? Kakav je signal?Da li je mogu da dobijem signal na kompu u stanu iznad,ili u drugoj sobi,kakve su mogucnosti uopshte? Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Zavisi sta kupish, ali za signal se ne brini, sticice do gajbe gore ili sprata dole. Signal je jak :)) Ja furam WAG200 Linksysov. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Da li neko koristi ili je koristio? Kakav je signal?Da li je mogu da dobijem signal na kompu u stanu iznad,ili u drugoj sobi,kakve su mogucnosti uopshte? koristim, moze i moze, mogucnosti su super :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 esi mislio u stvari na WIRELESS ROUTER? Hoces sa modema da sharujesh bezicno net po celoj gajbi na kompove/lap? Ako si na to mislio, imas T-Link ovakav koji sam ja uzeo pre 2 nedelje: ...skroz sam zadovoljan, baca po gajbi kroz sve zidove, baca i napolje u dvorishte, radius oko 15tak metara pokriva bas ultra a mozda i shire od toga, ne bih znao tacno... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Zavisi sta kupish, ali za signal se ne brini, sticice do gajbe gore ili sprata dole. Signal je jak :)) Ja furam WAG200 Linksysov. omg, imam isti ruter ko laki, koja sam faca!!123 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted January 23, 2008 Author Report Share Posted January 23, 2008 E fala vam svima,uprvao mi hajli objasnio shta koristi u firmi i na kojoj razdaljini funkcionishe,tako da najverovatnije uzimam linksys wag200. Reshava mi problem oko bezichnog neta za stan iznad/ispod. Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 a da li je i koliko je danas uopste praktichnije vajrles umrezavanje (za neki mini intranet) od kablovske varijante (imam kablove planski razvuchene kroz zidove buducih kancelarija) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 ako imaš kablove, koristi to, brže je mnogo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Nemam pojma kod mene u firmi je zabranjen wifi "sikjuriti isju" tako da ja ne savetujem koriscenje wifi-a u corporativnom okruzenju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 pa tesko ko koristi to kao primarni nacin povezivanja, vishe se doda wifi za goste koji dolaze sa laptopovima, barem je to tako kod nas. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikonica Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 imam ja jedno noob pitanje kad je vec tema o wirelessu. kako najjeftinije da prodjem a da na wireless nacin povezem (lan) svoj komp sa komshinim,stan do mene. daklem,koja je naj preporuka za kupovinu? Quote Asus P5KC Intel C2D E6850 3,00Ghz 4x1GB OCZ Titanium Reaper 800Mhz Leadtek 8800GT 512MB Hyperion 700W Cooler Master Stacker 830Evo Windows Vista 64 Ultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 omg, imam isti ruter ko laki, koja sam faca!!123 OMG, ajde da osnujemo klan! btw, na ovo pitanje kabl/wireless, generalno je bolji kabl kad imas mogucnost da ga prikacis. Meni wireless sluzi mahom za konzole i za naravno goste, posto je sporiji nego kabAl (wins). Ovaj WAG npr ima cetiri mesta za kabl, i meni je na primer na isti povezan glavni komp koji nema potrebe da bude wireless jer ga sigurno necu shetati po kuci, sve ostalo je na wirelessu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikonica Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 mene zanima iskljucivo wireless Quote Asus P5KC Intel C2D E6850 3,00Ghz 4x1GB OCZ Titanium Reaper 800Mhz Leadtek 8800GT 512MB Hyperion 700W Cooler Master Stacker 830Evo Windows Vista 64 Ultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 hvala svima na odgovorima, nekako sam stekao utisak da je wireless dostigao daleko vishi nivo i prevario se, ali ocigledno da ne moze to bez kabla (da znam koliko je to glup stos :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 OMG, ajde da osnujemo klan! btw, na ovo pitanje kabl/wireless, generalno je bolji kabl kad imas mogucnost da ga prikacis. Meni wireless sluzi mahom za konzole i za naravno goste, posto je sporiji nego kabAl (wins). Ovaj WAG npr ima cetiri mesta za kabl, i meni je na primer na isti povezan glavni komp koji nema potrebe da bude wireless jer ga sigurno necu shetati po kuci, sve ostalo je na wirelessu. /me is now known as WAG200G|Highl1^LSys Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 hvala svima na odgovorima, nekako sam stekao utisak da je wireless dostigao daleko vishi nivo i prevario se, ali ocigledno da ne moze to bez kabla (da znam koliko je to glup stos :)) Wireless i jeste dostigaao visok nivo, mozes gaa slobodno koristiti. Cak se i pitanja gost/radnik rese lako, ali WIRELESS ZRACI!!! Rak Mozga i impotencija u najavi. P.S Ne salim se, mene je strah da koristim wireless :( Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Pa kako žive oni "mučenici" po gradovima gde ima wireless-a gde god hoćeš? /me is now known as WAG200G|Highl1^LSys icon_smile_big.gif WAG200G.Lucky|LSys (kao, da se razlikujemo) ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 to, idemo ono nashe Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 do koje razdaljine mogu da bijem predajnik za wirless moze 2 km Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Ne, ne kapiram da je moj strah totalno iracionalan (Da li je?), ali ne znam, nelagodno mi je pored wirelessa. A videcemo za 20 godina :) Uglavnom, ja sam po sobi umesto da kupim ko covek taj wireless router, razvukao 3-4 kabla, saplicem se, nabadam ih, al jebiga, bar mi nekako lako oko srca :) do koje razdaljine mogu da bijem predajnik za wirless moze 2 km ako imas motku od 2 km mozes da ga bijes. Samo obezbedi oslonce, tesko ces drzati motku od 2 km, bice ogroman moment na kraju motke. Izvini, al stvarno ne kapiram pitanje :( 1. Da li ti mozes da vidis neki provajderov predajnik koji je udaljen 2 km od tebe vazdusnom linijom? ili 2. Da li mozes da stavis kuci AP i da odes 2 km od kuce i da imas domet? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 pa da sa krova vidim predajnik merio sam ono sa mobilnim i dobio razdaljinu 2km, znaci imam opticku vidljivost pa me zanima da li je moguce da antenu stavim na krov i okrenem prema predajniku i da imam dobar signal Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 A to. Verovatno jeste, mada 2 km vazduhom i nije bas malo. Nego kako si merio mobilnim? Doplerov efekat? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Ma ne jedan sam ostavio kuci mobilni a drugi poneo sa sobom otisao do repetitora i ukljucio ortak lokator i odmah mi je dao rastojanje od 2 km treba da dodje baja da meri pa ce mo videti Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Zanimljiva ideja, mada nisam siguran da je taj Ortak Lokator nesto mnogo precizan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 pa onako moze da odstupa zavisi od baze ali ne mnogo videcemo koliko kada doce ovaj da meri signal pa cu onda sigurno znati Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts